Реклама
Реклама
Реклама

Переклад дачних будинків у жилі буде безкоштовним


У разі відмови документи на переказ можна подати повторно


30.04.2015 9:07

Переклад дачних і садових будинків, які відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки здійснюється безкоштовно органами місцевого самоврядування села, селища, міста, з якими відповідні дачні поселення і садівничі товариства пов'язані адміністративно або територіально.


Відповідний порядок переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки, був вчора затверджений постановою Уряду.

Відзначимо, текст постанови, як і сам порядок на даний момент відсутня на Урядовому порталі.

Як пояснили " ЗіБ "В КМУ, для перекладу дачних і садових будинків у житлові будинки їх власники або уповноважені ними особи подають до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, а в разі відсутності в сільській раді виконавчого органу - сільському голові ряд документів. А саме: заяву за встановленою формою, копію документа про право власності на дачний або садовий будинок, письмову згоду співвласників на переклад такого будинку в житлової та звіт про проведення технічного огляду дачного або садового будинку з висновком про його соответств е державним будівельним нормам.

За результатами розгляду заяви та доданих до неї документів місцева рада протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного або садового будинку в житловий будинок або про відмову в перекладі.

У триденний термін власнику повідомляють про рішення щодо переведення дачного або садового будинку в житловий будинок.

У разі відмови згідно з пунктом 4 цього Порядку в переведенні дачного або садового будинку в житловий будинок власник має право повторно подати документи до відповідного органу влади.

Нагадаємо, можливість перекладу дачних будинків в житлові передбачена Законом +1673-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо переведення садових і дачних будинків в житлові будинки і реєстрації в них місця проживання)».

© Закон і Бізнес