Реклама
Реклама
Реклама

літні будиночки

  1. Які бувають літні будиночки для дачі?
  2. Варіанти планування літніх будиночків

Літній будиночок присутній на кожній дачі або заміській ділянці Літній будиночок присутній на кожній дачі або заміській ділянці. Він являє собою невелике дерев'яне або щитове споруда, призначена для проживання в теплий період. Він може використовуватися для проведення свят на природі, розміщення гостей, літньої кухні або їдальні, а також місця зберігання інвентарю та техніки.

Красиві і комфортні літні будиночки не тільки стануть прекрасним доповненням ділянки, але також зможуть підкреслити індивідуальність ландшафту і вишуканий смак його господарів.

Які бувають літні будиночки для дачі?

Чи не кожен власник присадибної ділянки або невеликої дачі може знайти значну суму грошей для будівництва величезного котеджу. Вирішенням цієї проблеми є літні будиночки, які мають менш міцну конструкцію і не вимагають тривалого складного будівництва.

Разом з тим літній будиночок для дачі відрізняється високою міцністю і надійністю, а також привабливим зовнішнім виглядом. Він буде не тільки гарним доповненням дачної ділянки, але при цьому і комфортним місцем для відпочинку всіх членів родини, друзів і знайомих після важкого трудового дня, роботи в городі або святкового вечора.

Літні дачні будиночки можуть бути побудовані з різних матеріалів:

  • Бруса (оциліндрованих, клеєного, профільованого);
  • Окремих дерев'яних або металевих конструкцій;
  • Фанери (підходить для зведення будівель економ-класу).

Базова комплектація більшості дачних будиночків під ключ передбачає будівництво стін з профільованого бруса, обробку даху вагонкою або металочерепицею, настил підлоги шпунтом, а також установку вікон і дверей.

Для будівництва літніх будиночків підходить стрічковий фундамент, здатний витримати вагу споруди. При повному дотриманні технології будівництва літній дачний будинок може прослужити своїм господарям багато років.

Найбільш економічним варіантом є будиночок, зведений за каркасною технологією. Його будівництво проводиться в стислі терміни і не вимагає істотних фінансових витрат.

Розрізняються літні будиночки не тільки за загальними параметрами (типу використовуваного в будівництві матеріалу, розмірів і внутрішньої площі, особливостей оздоблення фасаду і т.д.), але також в залежності від типу даху, конструкції вікон і дверей або форми самої споруди.

В останні роки особливої ​​популярності набули:

    • Збірно-розбірні літні будиночки. При необхідності конструкцію споруди можна розібрати і перевезти на будь-яке інше місце. Будівлі цього типу можуть бути одно- і двоповерховими, мати різноманітну планування і функціональне оснащення (електрика, системи вентиляції повітря і опалення);
    • Стаціонарні будиночки. Відрізняються більш тривалим терміном експлуатації і високим рівнем комфорту. При їх зведенні в деяких випадках необов'язково облаштовувати фундамент.

Варіанти планування літніх будиночків

Літні будиночки для дачі можуть мати різну конструкцію і планування - з великої вітальні, декількома спальнями, гостьовою кімнатою, літньою кухнею, просторою верандою або з відкритою терасою. Украй популярні проекти будинків з передпокою, господарським блоком, а також невеликим санвузлом і туалетом.

Вибір варіанту планування літнього будиночка потрібно здійснювати при обліку наступних критеріїв:

  • Максимальної кількості проживаючих людей;
  • Розташування будови, особливостей рельєфу;
  • Кліматичних факторів (наприклад, троянди вітрів);
  • Вимог до умов проживання;
  • Прокладки необхідних для комфортного життя комунікацій (електрики, водопостачання, каналізації);
  • Стилістики та архітектурних особливостей споруди;
  • Функціонального призначення будівлі.

Якщо літній будиночок буде використовуватися двома сімейними парами, то при виборі його планування краще віддати перевагу варіант з двома кімнатами, кожна з яких має свій окремий вхід (наприклад, через криту терасу і задні двері). Такий проект також буде вдалий для облаштування майстерні або літньої кухні для дачі під ключ .

Якщо ви вирішили купити літній будиночок з терасою і верандою, то перед його будівництвом важливо грамотно підійти до процесу вибору підходящого місця його розміщення. Веранда будинку повинна виходити на мальовничий вид, бажано на прилеглу ділянку, сад або город. При бажанні терасу можна прикрасити невеликими рослинами в кашпо або квітами в горщиках.

Зверніть увагу! Облаштування літнього (зимового) кухні-їдальні в дачному будиночку вимагає не тільки значних фінансових вкладень, а й передбачає ряд труднощів при будівництві.

Ви хочете купити гарний і надійний садовий будиночок річний , Який стане ідеальним місцем відпочинку для ваших родичів і друзів? Для цього досить підібрати відповідне планування і замовити його будівництво в перевіреної і надійної компанії, яка гарантує своїм клієнтам дотримання термінів і договірних зобов'язань.

Які бувають літні будиночки для дачі?
Які бувають літні будиночки для дачі?