Реклама
Реклама
Реклама

До якого року продовжена приватизація дачної ділянки і скільки це коштує?

  1. Необхідні документи і терміни оформлення
  2. вартість оформлення
  3. Законодавча база

Так звана «дачна амністія», що дозволяє в спрощеній формі приватизувати дачну ділянку , Наділяє власника землі правом повністю розпоряджатися своїм майном - продавати, дарувати , Закладати, проводити будь-які операції.

Знаючи порядок дій і терміни їх виконання, можна без зусиль оформити приватизацію ділянки самостійно.

Необхідні документи і терміни оформлення

Для успішного проведення приватизації слід зібрати пакет документів . Дії з оформлення ділянки у власність повинні виглядати наступним чином: Для успішного проведення приватизації слід зібрати пакет   документів

  • Звернення власника ділянки до відділу із земельних правовідносин місцевої адміністрації. В даний орган необхідно надати документ, що підтверджує підставу володіння земельною ділянкою; план розташування ділянки із зазначенням її меж і підтвердженням правильності відомостей головою кооперативу; заяву про безоплатне надання земельної ділянки . Органи місцевої адміністрації зобов'язані провести перевірку документів, термін - 14 днів.
  • Місцевою адміністрацією виноситься позитивний або негативний вердикт. При позитивному вердикті проводиться постановка земельної ділянки на кадастровий облік в кадастровій палаті. З власником ділянки укладається договір на приватизацію, оформляється кадастровий паспорт. Термін оформлення кадастрової палатою необхідних документів - 30 днів.
  • Право власності проходить реєстрацію в Росреестра, відомості про власника дачної ділянки заносяться в базу. Для процедури реєстрації необхідно надати фахівцям Росреестра пакет документів, який складається з заяви на приватизацію земельної ділянки , Квитанції про оплату мита, рішення місцевої адміністрації про надання ділянки і кадастрового паспорта. Термін оформлення документів та видачі заявнику на руки виписки з ЕГРН - 10 днів.

вартість оформлення

Законодавство гарантує безкоштовну передачу дачної ділянки його власнику. Але при зборі документів необхідно буде сплатити такі збори і мита: Законодавство гарантує безкоштовну передачу дачної ділянки його власнику

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

  • оформлення плану розташування ділянки із зазначенням її меж - в залежності від розцінок геодезичних підприємств;
  • отримання виписки з ЕГРН про дачній ділянці - 300 рублів в електронному вигляді, 750 рублів в паперовому вигляді;
  • мито за внесення відомостей до ЕГРН - 350 рублів.

Таким чином, завдяки поправкам до законодавства, процедура приватизації дачних земель максимально спрощена, дозволяючи витратити на неї мінімум коштів і часу.

Законодавча база

Безкоштовна приватизація дачних земель регламентується федеральним законодавством: ФЗ № 137, що дозволяє процедуру безоплатної приватизації і ФЗ № 93, який узаконив спрощену реєстрацію власності на будинки на дачних ділянках.