Реклама
Реклама
Реклама

Як вигідно брати кредити?

В наші дні під час здійснення покупок, наявність грошей не є обов'язковим фактором, який грає істотну роль, все можна оформити в кредит. Кредит - це оптимальне рішення проблеми, коли людина знаходиться в дуже скрутному фінансовому становищі або при гострій нестачі матеріальних засобів.

Але буває так, що в окремих ситуаціях процентна ставка по наданих кредитними продуктами сильно завищена, а це, в свою чергу, загрожує кредитованим особі значною переплатою при погашенні існуючого кредитного зобов'язання. Для того, щоб уникнути цього, обов'язково потрібно знати, як вибрати оптимальну пропозицію по кредитному продукту від фінансової установи і як підібрати кредит.

Для того, щоб підібрати кредит з мінімальною переплатою, необхідно точно визначити мету прямого призначення для використання коштів. Якщо позика потрібна для здійснення покупки певного товару або нерухомості, наприклад, квартири, дачі, автомобіля, дорогої побутової техніки, то треба віддавати перевагу оформленню цільового кредиту. Тому, що гроші з цієї позики можна витрачати суто на обумовлені в існуючому договорі купівлі, товар або цілі. Потрібно відзначити, що при такій формі кредитування, в більшості випадків, ставка за відсотками трохи нижче.

Для того, щоб провести кілька одночасних покупок або ж для того, щоб не обтяжувати зобов'язаннями і бути повністю вільним у своїх діях потрібно вибрати нецільовий кредит, що видається готівкою. Варто відзначити, що, в основному, такі позики видаються із завищеною відсотковою ставкою.

Для того, щоб мати можливість вибору, головне, скласти список банків і фінансових установ, що існують в місті. Після того, як список фінансових установ складено, необхідно уважно ознайомитися з усіма існуючими пропозиціями. Виконати це можна зателефонувавши в банк або ж відвідавши офіційний сайт кредитора, де вся інформація чітко і детально викладена.

Вивчаючи актуальні пропозиції кредитує організацій, важливо звернути увагу не на одні відсотки по кредиту, але і на комісійні збори і всі додаткові платежі. Як правило, ці «приховані» значно посилюють кінцеву суму, яку необхідно буде виплатити.

Щоб отримає в банку позику, а не відмова, треба завчасно підготувати документи, необхідні для того, щоб оформити заявку. Якщо ж зарплата видається неофіційно, то треба заздалегідь з'ясувати чи візьмуть до уваги такі доходи. Нерідко в установу можна надати не доказову довідку з офіційного місця роботи про доходи фізичної особи, а підписаний роботодавцем документ у довільній формі. Це значно підвищує шанси на позитивну відповідь.