Реклама
Реклама
Реклама

KazanFirst - У Челнах закрився клуб Bubble Gum, що належав депутату міськради Денису Нітенко

  1. Ерік Гафаров
  2. Денис Нітенко
  3. Материнський капітал - соціальна програма, прийнята державою для підтримки сімей, які зважилися на...
  4. 70% отримали маткапітал розпорядилися ним
  5. Чи передбачена в 2017 році одноразова виплата?
  6. В останні два роки бюджетом РФ не передбачена індексація або якісь інші варіанти збільшення суми маткапіталу....
  7. Новий напрямок поки не затребуване
  8. За фактами шахрайства порушено 12 кримінальних справ
  9. Шахрайство з материнським капіталом на початку лютого прогриміло на весь Сибір: в Омській області аферисти...
  10. Чи буде продовжено закон про маткапітале?

Суспільство 19:04 / 1 березня 2017

У Челнах закрився клуб Bubble Gum, що належав депутату міськради Денису Нітенко

Клуб в новому форматі проіснував трохи менше семи років, а всього пропрацював 15 років. Факт закриття підтвердив гендиректор клубу і його співвласник Денис Нітенко

Михайло Ляпунов - Набережні Челни

У Набережних Челнах триває низка закриттів розважальних закладів. Першим в цьому році закрився один з наймолодших клубів Човнів - Barbaris. На його сторінці в групі «Вконтакте» говориться, що заклад закрито на реконструкцію.

Але на сайті здачі в оренду нерухомості розважальний комплекс виставлений на продаж. Його пропонують орендувати за 780 000 рублів на місяць.

Також зараз закритий на реконструкцію караоке-бар закритого формату People. Його власником в середині лютого став скандальний бізнесмен Ерік Гафаров. Він планує його змінити і відкрити в березні цього року.

Скандально відомий челнінскій бізнесмен Ерік Гафаров все ж зізнався в суді, що вдарив неповнолітнього офіціанта

Найгучнішою закриттям року, мабуть, можна вважати один з найстаріших клубів Набережних Човнів - Bubble Gum. За словами співзасновника закладу і гендиректора Дениса Нітенко, робота клубу припинена, рішення про це прийняли засновники.

«У кожного проекту є свій життєвий цикл, у Bubble Gum він підійшов до кінця, саме як проект в тому вигляді, в якому існував», - підтвердив KazanFirst Нітенко. За його словами, проекти розвитку можуть бути різними: від продажу закладу до відкриття нового проекту самим або разом з інвесторами.

Ерік Гафаров

Клуб в будівлі на бульварі Ентузіастів проіснував більше 15 років, несуттєво змінившись в 2010 році. Спочатку розважальний комплекс називався «Цунамі» та включав в себе рок-бар «Лондон», танцпол, більярд. У 2010 році клуб був перейменований і реконструйований. На наступний день після початку робіт по реконструкції розважальний комплекс майже повністю згорів. Причиною пожежі була визнана недбалість робітників, які проводили зварювальні роботи.

________________________________________________

Засновники Bubble Gum

За даними системи «Контур-фокус», за адресою клубу діє юрособа ТОВ «Астра плюс». Засновниками виступає ряд осіб. 34% належить Ользі Таркаевой, 32% - старшому Нітенко - Володимиру, 12% - Тетяні Чудіновскіх, 10% - самому Денису Нітенко, 7% - Юрію Нітенко, 5% - Людмилі Морозенко. Відповідні частки засновники мають в іншому проекті Нітенко - клубі Opera. Найбільший актив Нітенко - клуб «Батир» - контролює його батько, в співзасновників ті ж особи: Чудіновскіх, Таркаева і Морозенко, а також родина Нітенко

________________________________________________

За даними системи «Контур-фокус», прибуток Нітенко приносять тільки РК «Батир» і Opera, в першу чергу за рахунок боулінг-центру. Чотири юрособи, які зареєстровані за адресою Opera, в сукупності дають прибуток 11,4 млн рублів (за підсумками 2015 року).

Денис Нітенко

Два юрособи, які зареєстровані за адресою «Батира», - 18,7 млн ​​рублів. Bubble Gum же мінімум три роки генерує лише збитки. У 2013-му - 8,7 млн ​​рублів, в 2014-му - 4,7 млн, в 2015-му - 3 млн рублів. Дані за 2016 рік поки недоступні.

Система «Контур-фокус» також зазначає, що власний капітал юрособи має від'ємне значення - -24,7 млн ​​руб, а короткострокові позикові зобов'язання в 58,8 млн рублів перевищили виручку 2015 року в 11,2 млн рублів.

Ймовірно, на думку засновників вплинули і фінансові результати роботи клубу. Кілька співрозмовників в клубі Bubble Gum розповіли KazanFirst, що рішення про закриття було досить несподіваним як для персоналу, так і для гендиректора.

«Вони просто не платили за оренду». Кафе «Під абажуром» в будівлі Челнінского театру «Майстрові» вісім років працювало незаконно

Спочатку планувалося після березневих свят закрити танцпол і боулінг, залишивши працювати караоке-зал і рок-бар. На місці боулінгу планувалося відкрити ресто-бар, а танцпол повернути той вид, яким він був до реконструкції в «Цунамі».

У Bubble Gum на березень було заплановано два великих концерти: ювілейний місцевої команди Alkonost , Яка відзначає 3 березня 20-річчя, і групи з Астрахані Anacondaz на 19 березня. За словами Нітенко, концерти, найімовірніше, будуть перенесені на інші майданчики, так як клуб закритий.

Великим клубам все важче воювати за відвідувачів з невеликими закладами танцювального формату. У місті функціонує величезна кількість лаунж-барів, які у вихідні пропонують гостям розважальну програму з танцювальним ухилом. У Челнах працюють кілька маленьких клубів, з яких можна виділити Lenin і U-67.

ПРЕДЛОЖИТЬ НОВИНА

Якщо ви хочете поділитися цікавою подією, скористайтеся цією формою

Суспільство 14:59 / 1 березня 2017

10 років материнському капіталу: народжуваність в РТ підвищилася на 10%, цигани підробляють документи для його отримання, новий напрямок не затребуване

166 000 татарстанцев вже розпорядилися коштами маткапіталу - з федерального бюджету на ці цілі було виділено 62 млрд рублів

Христина Іванова - Казань

За 10 років дії державної програми підтримки сім'ї та дитинства «Материнський капітал» народжуваність в Татарстані підвищилася на 10%. Сертифікати вже встигли отримати більше 200 000 сімей, однак розпорядилися ними лише 70%.

Чому новий напрямок, передбачене в програмі, не затребуване татарстанцев і до яких схемах шахрайства вдаються найчастіше, розповідає Гульсина Сабирова, начальник відділу соціальних виплат відділення Пенсійного фонду Росії по РТ.

________________________________________________

Материнський капітал - соціальна програма, прийнята державою для підтримки сімей, які зважилися на народження (або, як варіант, усиновлення) другої дитини

________________________________________________

70% отримали маткапітал розпорядилися ним

1 січня 2017 року минуло 10 років з початку реалізації федерального закону про держпідтримку сімей, що мають дітей. З 1 січня 2007 року в Татарстані почали видавати сертифікати на маткапітал, розповідає Сабирова. За цей час їх встигли отримати 225 000 татарстанських сімей. 166 000 з них (72%) розпорядилися коштами - з федерального бюджету на це було виділено 62 млрд рублів. Решта можуть розпорядитися ним до кінця 2018 року, коли закон про маткапітале припинить свою дію. За оцінкою спікера, завдяки маткапіталу народжуваність в Татарстані зросла на 10%.

З початку видачі маткапіталу його розмір практично подвоївся після індексацій: якщо в 2007 році виплати стартували з 250 000 рублів, то зараз досягли 453 026 рублів. При цьому останні два роки розмір маткапіталу не індексувалась, в цьому році індексації так само не передбачено. Цікаво, що якщо в 2007 році людина отримала сертифікат і досі ним не скористався, на сьогоднішній день його розмір становить 453 000 рублей з урахуванням індексації. «Може бути, кому-то зараз не треба, хтось береже сертифікат на освіту дітей, коли вони підростуть, - міркує вона. - Але левова частка звертаються і використовують маткапітал відразу - на покриття кредиту для поліпшення житлових умов ».

Не тільки жінка, але й чоловік має право на отримання сертифіката, але лише в одному випадку: якщо є єдиним усиновлювачем другої дитини. Поки таких випадків в Татарстані не було. «У Росії тільки Філіп Кіркоров отримав такий сертифікат», - говорить вона. Якщо говорити про перехід права на маткапітал батькові дитини або всім дітям, то він буває в разі смерті жінки або позбавлення її батьківських прав.

Чи передбачена в 2017 році одноразова виплата?

Сабирова поки важко сказати, чи буде в 2017 році передбачена разова виплата з маткапіталу. Вона каже, що і індексація суми сертифіката припинена до 2020 року в зв'язку з важким економічним становищем в країні.

________________________________________________

В останні два роки бюджетом РФ не передбачена індексація або якісь інші варіанти збільшення суми маткапіталу. Однак в якості антикризового заходу урядом було прийнято рішення про одноразову виплату. Виплата проводиться за рахунок основної суми маткапіталу. Тобто з 453 026 рублів можна «забрати» 25 000 рублів - так було в минулому році.

________________________________________________

Одноразові виплати передбачалися чотири рази. Так, в 2009 і 2010 роках її розмір становив 12 000 рублів, в 2015 році - 20 000, в 2016 році - 25 000 рублів, нагадує вона. «Ця виплата дуже затребувана серед наших громадян. На неї потрібні великі федеральні кошти, але, швидше за все, такий закон приймуть. Так що ми очікуємо, що і в цьому році буде передбачена одноразова виплата. Але все залежить від рішення уряду », - говорить вона.

Новий напрямок поки не затребуване

Спочатку материнським капіталом можна було розпорядитися за трьома напрямками: поліпшення житлових умов, навчання дітей і майбутня пенсія мами. Нещодавно до них додалося ще одне - соціальна адаптація та інтеграція в суспільство дітей-інвалідів, продовжує Сабирова.

Найбільш затребуваним серед татарстанцев напрямком спікер називає використання маткапіталу на поліпшення житлових умов - 160 000 татарстанських сімей направили кошти на цей напрямок. Причому 80% з них погасили свої кредити на покупку житла. 9 000 заяв надійшло на використання маткапіталу на освіту дітей, 47 заяв - на переказ коштів на накопичувальну частину пенсії жінки. За новим напрямком заяв від громадян до сих пір не надійшло.

Спікер не може назвати причину, чому до цих пір жоден татарстанец не захотів направити маткапітал на соціальну адаптацію інвалідів, враховуючи, що звернення за консультаціями з цього приводу були. В цьому напрямку гроші можна використовувати на будь-якого з дітей сім'ї, а не тільки того, завдяки якому сертифікат був отриманий. За новим напрямком можна придбати певний перелік реабілітаційних засобів, якісь види ванн, технічні засоби, визначені телевізори, комп'ютери, а ось машину для дитини-інваліда - не можна. Сім'я спочатку повинна купити реабілітаційні засоби самостійно, а вже потім звернутися до Пенсійного фонду, який може покрити витрати за рахунок коштів маткапіталу.

За фактами шахрайства порушено 12 кримінальних справ

У Татарстані зустрічаються випадки незаконного переведення в готівку маткапіталу, визнає Сабирова. Якщо у фахівців Пенсійного фонду при розгляді документів виникають сумніви, до правоохоронних органів направляються відповідні заяви: «Самі ми оцінку давати не можемо». З 2012 року в Татарстані було направлено близько 200 таких заяв. Щорічно ПФР по РТ дає 80-90 відмовних рішень заявникам на маткапітал. Серед них не тільки шахраї, а й особи, які надали неповний пакет документів, або, як потім з'ясовується, позбавлені батьківських прав. Багато позбавлення батьківських прав приховують, щоб отримати маткапітал, каже вона. Поки ж в Татарстані немає республіканської бази батьків, позбавлених батьківських прав, що ускладнює роботу.

За фактом шахрайства з маткапіталом в Татарстані порушено 12 кримінальних справ, продовжує вона. Найактивніші шахраї в цій сфері - цигани. Вперше саме в Татарстані виявили факти підробки документів на нібито народження другої дитини. «Ми виявили випадки, коли цигани, які не мали дітей, зверталися в органи охорони здоров'я, отримували довідки про народження і приходили зі свідоцтвами про народження дітей. З огляду на, що було багато звернень по двойняшкам, ми заявили про це в правоохоронні органи і запобігли такий вид шахрайства », - розповідає вона.

«Для мене шахраї - це цигани, які в принципі не мали права на отримання сертифіката. А якщо власники державних сертифікатів купують один у одного частки, я не вважаю це шахрайством. Це не порушення », - продовжує вона.

________________________________________________

Шахрайство з материнським капіталом на початку лютого прогриміло на весь Сибір: в Омській області аферисти переводили в готівку сертифікати, видані на ще не народжених дітей. Їм вдалося отримати 56 материнських сертифікатів на нібито народжених, але по факту не існуючих дітей

________________________________________________

Чи буде продовжено закон про маткапітале?

На сьогоднішній день закон про маткапітале діє до 31 грудня 2018 року. На тих, хто народиться після 1 січня 2019 року, він вже поширюватися не буде, і батьки таких дітей не зможуть претендувати на сертифікат. «Що буде далі з законом, ми коментувати не можемо. Будемо сподіватися і чекати - два роки ще є. Ближче до кінця 2018 року зрозуміло, чи продовжать закон. Все буде залежати від нашого уряду. Я була б дуже рада, якби закон не закрили і він діяв далі. Це велика підтримка для наших сімей », - зізнається Сабирова.

Фото: tatar-inform.ru

ПРЕДЛОЖИТЬ НОВИНА

Якщо ви хочете поділитися цікавою подією, скористайтеся цією формою

Чи буде продовжено закон про маткапітале?
Чи передбачена в 2017 році одноразова виплата?