Реклама
Реклама
Реклама

Голову сільради Щасливого підозрюють торгівлі землею в обмін на майно переселенців

6 квітня 2015 р 15:10

Розбагатіти за рахунок біженців, мабуть, найбільш цинічна корупційна схема, яку тільки бачила Україна за весь час незалежності. Жителі села Щасливе шоковані інформацією про те, що нерухоме майно сім'ї голови сільради Миколи Шмаюна приростає не просто будинками і квартирами по всій країні, а й ділянками, житлом в Луганській і Донецькій областях.

У селі підозрюють, що ці об'єкти були отримані у переселенців в обмін на можливість отримати земельні ділянки на Бориспільщині.

Як раніше розповідала KV, громада села Щасливе в Бориспільському районі за останній місяць двічі висловила недовіру своєму сільському голові. Жителі села обурюються: на їхню думку, під крилом сільського голови протягом декількох років процвітають сімейні підряди, хабарництво, бюджетна і земельна корупція.

Підписуйтесь на новини "Київ Vласть" в Facebook

Тепер, схоже, вибухнув ще більший скандал. Жителі села впевнені, що з розподілом земельних ділянок в селі Щасливе може бути пов'язана цинічно корупційна схема. Адже, згідно з виписками з Державного реєстру про нерухоме майно сім'ї Миколи Шмаюна, тексти яких має в своєму розпорядженні KV, останнім часом родичі голови сільради придбали в своє користування не тільки квартири і земельні наділи в різних частинах країни, але стали власниками нерухомості на територіях, де йде війна і множиться людське горе.

Мова, в першу чергу, про нерухомість дочки Миколи Шмаюна - Марини Кузьміної. Згідно Держреєстру, на Марину Миколаївну записані квартири в місті Дебальцеве, місті Світлодарськ, квартира в Луганській області, місто Ровеньки, смт. Михайлівка по вул. Горького, двокімнатна квартира в Луганську по вул. Мирний Квартал, ще один житловий будинок в Луганську по вул. Сорокіна, а також дачний двоповерховий будиночок в Криму в селі Хуторок Сакського району. Крім того, є у неї нерухоме майно в Полтаві і в місті Ізмаїл Одеської області.

Крім того, є у неї нерухоме майно в Полтаві і в місті Ізмаїл Одеської області

Витягу з Держреєстру М. Н. Кузьміної

Цікаво, що сам Микола Шмаюн нажив на вотчині одну ділянку і квартиру по вул.Леніна. Рідний брат сільського голови Григорій Шмаюн має такий же набір - ділянку в Щасливому і квартира в будинку недалеко від брата-чиновника - за тією ж адресою на вул.Леніна.

"Перша леді" села Щасливе Ольга Миколаївна Шмаюн на посаді дружини сільського голови також обзавелася квартирою по вул.Леніна та двома нежитловими приміщеннями за цією ж адресою.

На ще одну дочку Миколи Шмаюна, Марту, записані відразу дві квартири в "сімейному" будинку в Щасливому, - якраз по сусідству з квартирами тата, мами і дядька.

Чоловік Марти Шмаюн Юрій Буря також володіє квартирою в тому ж будинку. Крім того, в Києво-Святошинському районі Юрій Васильович господарює в двох розташованих поруч нежитлових приміщеннях в смт Ворзель по вулиці Радянській. Є також дані про двокімнатну квартиру на 112 м. Кв. зятя сільського голови в місті Ірпінь. Сім'я Юрія Бурі з 4-х чоловік записана в трикімнатній квартирі в Богуславі Київської області.

Ще один зять Миколи Шмаюна Дмитро Кузьмін має в розпорядженні дві ділянки в селі Щасливе, по одній квартирі в Борисполі, Харкові та Запоріжжі.

Як повідомив KV глава громадської спілки "Громада Щасливе" Ігор Левін, після того, як відповідна документація стала надбанням громадськості, у сільської громади з'явилися підозри з приводу схеми придбання нерухомості сім'єю сільського голови, адже саме в цей період, вважають счастлівчане, переселенці зі Сходу були змушені кинути своє життя і шукати захисту в інших областях країни.

Читайте також: У Щасливому висловили недовіру голові сільради

"Поки ми вивчили дані тільки про частину майна сім'ї Шмаюна. Частина його опинилася у власності його рідні в середині 2000-х і там дійсно є адреси Донеччини та Луганщини. По деяких об'єктах ми проводимо аналіз, оскільки у громади є небезпідставні підозри, що зміна власника по ним може збігтися з періодом війни на Сході країни. Якщо майно дійсно переписували переселенці зі Сходу в обмін на можливість отримання землі на Бориспільщині, та ще й без будь-якої гарантії на реальне її придбання, то ми з вами сьогодні стаємо свідками самої цинічної корупційної схеми не тільки в Україні, а й у всій Європі " , - підсумував Ігор Левін.

Нагадаємо, KV вже писала про те, що голова сільської ради Щасливого за сім років роботи на посаді до Миколи Шмаюн у громади накопичилося чимало питань. Главі села приписують мільйонний розпил бюджету, злочинні схеми в розподілі земель і небачену заможність.

Вийти на публіку і відзвітувати перед своїм селом за сім років діяльності на посаді глави чиновник погодився тільки після другого висловленого недовіри і народних хвилювань.

П одробнее читайте: Глава Щасливської сільської ради вирішив відзвітувати перед громадою про бюджетні та земельні афери

Київ Vласть