Реклама
Реклама
Реклама

В ефірі «Ехо Москви» розповіли про те, як православна єпархія хоче виселити музей космонавтики в Оренбурзі

Олексій Венедиктов

Головний редактор радіостанції «Ехо Москви» розповів про те, як православна єпархія хоче виселити музей космонавтики в Оренбурзі. Олексій Венедиктов в попросив вважати це «зверненням засоби масової інформації до президента Російської Федерації».

Про ситуацію Олексій Венедиктов розповів в ефірі своєї передачі «Персонально ваш» минулої неділі. Дізнавшись про цю ситуацію, перебуваючи в Оренбурзі, він сказав, що «Цього не може бути».

За словами журналіста, від переговорів про долю музею єпархія відмовляється.

В кінці ефіру Венедиктов звернувся до губернатора Оренбурзької області Юрію Бергу, а також до президента з наступними словами:

Музей космонавтики. Оренбург, 15.04.2016

Нагадаємо, що в минулому році з'являлася інформація, що музей космонавтики та авіації бореться з православною єпархією за своє приміщення. В Оренбурзі в будинку № 17 на вулиці Челюскінців розташований будинок, побудований ще в царські часи, коли там перебувала православна семінарія.

У радянські часи там розпочало роботу льотне училище, в 1960 році в цьому будинку відкрився музей космонавтики, який відвідували численні знамениті люди, в тому числі Юрій Гагарін в 1962 році. Він навіть подарував своє льотне обмундирування. Уже в російський період православна єпархія повернулася в цей будинок, але розташувалася тільки в частині будівлі. Тепер територію ділять православна семінарія, кадетський корпус і музей космонавтики.
Однак, як зазначив Юрій Берг, він тримає на контролі ситуацію, яка склалася навколо приміщень музею космонавтики і авіації, на які претендує Оренбурзька єпархія. Більш того, цю проблему він обговорював з Патріархом Московським і Всієї Русі Кирилом.