Реклама
Реклама
Реклама

Декларація пожежної безпеки

Ми пропонуємо наступні послуги з декларації пожежної безпеки:

  • розробку і реєстрацію декларацій пожежної безпеки
  • внесення змін до декларації пожежної безпеки в зв'язку зі зміною характеристик об'єкта захисту (об'ємно-планувальних рішень, функціонального призначення і т.д.)
  • виправлення невірно складених декларацій
  • розрахунки пожежного ризику

Декларації пожежної безпеки представляються:

  • На проектовані об'єкти і на об'єкти, що готуються до введення в експлуатацію - протягом року з дня введення в експлуатацію
  • На діючі об'єкти пожежна декларація повинна була бути представлена в Госпожнадзор не пізніше 1 травня 2010 року
  • На об'єктах реконструкції вносяться зміни в існуючу декларацію або розробляється нова декларація, в залежності від ступеня і характеру змін об'єкта захисту

Послуга з розробки та заповнення декларації пожежної безпеки включають:

  1. обстеження об'єктів захисту, аналіз проектної та технічної документації
  2. розробка декларації - визначення переліку пунктів нормативно-правових актів з пожежної безпеки, які можна застосувати до об'єкта захисту
  3. оформлення декларації
  4. реєстрація декларації пожежної безпеки в Держпожнагляду

При необхідності проведення оцінки пожежного ризику вартість розрахунків визначається виходячи зі складності об'єкта. Роботи по оцінці пожежного ризику виконуються за окремим договором на підставі свідоцтва про акредитацію МНС РФ на проведення незалежної оцінки ризиків у сфері пожежної безпеки.

Подають декларації пожежної безпеки відповідно до законодавства Російської Федерації (ст. 64 123-ФЗ):

  • власник об'єкта захисту або
  • особа, що володіє об'єктом захисту на праві довічного успадкованого володіння, господарського відання, оперативного управління або на іншій підставі, передбаченій федеральним законом або договором.

пояснення:

1. На практиці якщо орган ДПН перевіряє Ваше приміщення в якості окремого піднаглядного суб'єкта (окремого приміщення, що орендується) і видає припис на усунення недоліків у забезпеченні ПБ, то Вам необхідно буде розробляти і декларацію ПБ на це приміщення. Якщо ж в якості піднаглядних об'єкта в органі ДПН зареєстровано будівля в цілому (включаючи і Ваше приміщення) і його власнику видається загальне припис на всю будівлю, то він повинен представляти і загальну декларацію ПБ в цілому на будівлю.

2. Підприємці, які орендують приміщення у КУГИ, повинні самостійно готувати декларації пожежної безпеки (за інформацією заступника начальника Управління державного пожежного нагляду ГУ МНС Росії по Санкт-Петербургу Бєляєв Ю.А. на конференції, що відбулася 09.04.2010 в Будинку підприємця)

Відповідальність: неподання декларації, неподання декларації в термін, неповнота / невірність відомостей, зазначених у декларації розглядається як порушення федерального закону і правил пожежної безпеки та тягне за собою накладення штрафних санкцій.

Декларація пожежної безпеки включає наступні розділи

I. Оцінка пожежного ризику. (Розділ оформляється в разі неможливості виконання в повному обсязі вимог пожежної безпеки).

II. Оцінка можливого збитку майну третіх осіб від пожежі. (Наводяться результати оцінки можливого збитку або реквізити документів страхування). Існує два варіанти розробки цього розділу декларації:

2.1. У першому випадку відповідальність за можливі збитки бере на себе сам власник (власник) приміщення.

2.2. У другому - він страхує свої ризики. Страхування дозволить забезпечити оцінку потенційного збитку і вжити заходів протипожежної безпеки у відповідності до вимог законодавства.

III. Перелік статей федеральних законів про технічні регламенти та нормативних документів з пожежної безпеки, виконання яких забезпечується на об'єкті захисту. (Перелік виконуваних на об'єктах вимог законодавчих та нормативних документів з пожежної безпеки).

Що слід знати про пожежну декларації

1. Декларація пожежної безпеки складається щодо об'єктів захисту, для яких законодавством Російської Федерації про містобудівної діяльності передбачено проведення державної експертизи проектної документації, а також для будівель класу функціональної пожежної небезпеки Ф 1.1 (п.1, ст. 64 Закону). Розробка декларації пожежної безпеки не потрібно для об'єктів індивідуального житлового будівництва заввишки не більше трьох поверхів.

2. Юридичною особою - власником об'єкта захисту (будівель, споруд, будівель і виробничих об'єктів) в рамках реалізації заходів пожежної безпеки повинна бути представлена в повідомному порядку до введення в експлуатацію об'єкта захисту декларація пожежної безпеки відповідно до статті 64 Закону (п. 5, ст. 6 Закону). Декларація пожежної безпеки на проектований об'єкт захисту складається забудовником або особою, що здійснює підготовку проектної документації.

3. Власник об'єкта захисту або особа, що володіє об'єктом захисту на праві довічного успадкованого володіння, господарського відання, оперативного управління або на іншій підставі, передбаченій федеральним законом або договором, або орган управління багатоквартирним будинком, які розробили декларацію пожежної безпеки, несуть відповідальність за повноту і достовірність містяться в ній відомостей відповідно до законодавства Російської Федерації (п. 4, ст. 6 Закону).

4. Для об'єктів захисту, що експлуатуються на день набрання чинності закону, декларація пожежної безпеки надається не пізніше одного року після дня його вступу в силу, тобто до 01 травня 2010 года (п.7, ст. 64 Закону).

5. Декларація пожежної безпеки уточнюється або розробляється знову в разі зміни містяться в ній відомостей або у разі зміни вимог пожежної безпеки (п.6, ст. 6 Закону).

6. З липня 2012 декларація може бути подана в електронному вигляді через Єдиний портал державних і муніципальних послуг або офіційні сайти МНС Росії.

Зробити замовлення на розробку декларації пожежної безпеки або отримати додаткову інформацію, дізнатися про вартість робіт Ви можете, звернувшись до наших фахівців .