Реклама
Реклама
Реклама

Сеча прозора як вода

  1. Чому сеча чиста?
  2. Біла сеча
  3. Прозора сеча при вагітності
  4. Поради, що робити, якщо сеча не звичайного кольору:

Кожна людина хоч раз у житті, але здавав аналіз сечі, таку процедуру вимагають проводити майже всі лікарі, для того щоб визначити свій стан здоров'я. Деякі люди починають хвилюватися, якщо колір сечі прозорий, або темний з каламутною консистенцією. Насправді колір може проінформувати лише тільки про те, що людина вживав в їжу напередодні.

Насправді колір може проінформувати лише тільки про те, що людина вживав в їжу напередодні

Прозорість означає, що пацієнт минулим днем ​​вживав багато рідини (вода), їв не фарбований їжу і так далі. Якщо людина здорова, то відповідно колір його сечі буде прозорий. Це показники норми, і отже переживати не варто, але якщо ж колір сечі мутний, то це може бути як вплив бактерій на організм, так і багато інших чинників.

Чому сеча чиста?

Чому сеча чиста

  1. Вживання у великій кількості води сильно впливає на колір сечі, тобто вона стає більш освітленої, блідо - золотистого кольору. Таким чином організм бореться із зайвою водою в людському організмі, тобто нирки намагаються вивести її якомога швидше внаслідок чого колір аналізу може досягати забарвлення самої води.
  2. Якщо є гостре або хронічне захворювання нирок, то і в цьому випадку сеча теж може бути прозорою. Так само не цукровий діабет часто служить причиною безбарвного аналізу сечі, адже організм приймає занадто багато рідини порушує нормальне функціонування нирок. Тому варто перевіриться у лікаря, хоча ймовірність і мала.

Біла сеча

Біла сеча

Якщо сеча стає білого кольору, то потрібно серйозно задуматися про те, що можуть бути проблеми зі здоров'ям. Найчастіше прояв такого кольору сечі зустрічається у вагітних жінок, адже вони вживають в даний період досить кальцію та інших вітамінів, мінералів. Якщо є багате утримання, ацетону, який показує, що проблеми з головним мозком, нирками, то колір сечі буде теж білий. Так що якщо при здачі сечі виявляється, що її колір білий, і ніяких вітамінів і мінералів не приймалося, то негайно необхідно перевірити внутрішні органи. Це тривожний дзвіночок.

Прозора сеча при вагітності

Прозора сеча при вагітності

Весь період спостереження вагітності, з того моменту як матуся встала на облік, вона здає аналіз сечі щомісяця. Лікарям дуже важливий в першу чергу сам колір рідини, тому що саме він впливає на повноцінний розвиток вагітності. Прозора сеча у майбутньої мами - це ознака здоров'я і процвітання, а ось каламутна означатиме можливі відхилення, різного роду захворювання. Якщо ж рідина просто інших відтінків, але при цьому світла і прозора, то не варто переживати, просто потрібно згадати, що вживалося на вечерю і протягом дня до здачі аналізу.

Поради, що робити, якщо сеча не звичайного кольору:

Поради, що робити, якщо сеча не звичайного кольору:

  1. Якщо виявилося, що колір здається аналізу злегка червонуватий, рожевий, зелений, то можна не переживати, це результат з'їденої їжі напередодні. Переживати з цього приводу не варто.
  2. Слід поспостерігати кілька днів за своєю сечею після кожного спускання, якщо він змінюється, то можливо просто від ліків, їжі, мінералів. У цьому випадку варто на кілька днів утриматися від таблеток або незвичайної їжі і ще раз поспостерігати.
  3. Якщо аналіз темно - червоного кольору, коричневого, рожевого, незрозумілого, та ще й присутня кров, то слід негайно звернутися до лікаря, тому що такий вид викликає побоювання.
  4. Читайте ще цікаву статтю про лікування сечею: Користь і шкода уринотерапии
  5. Ні в якому разі, не займатися лікуванням самостійно, це може привести до погіршення роботи організму і ще викликати небезпечні наслідки. Тільки лікар зможе у всьому розібратися, коли побачить результати аналізів.
  6. Так само якщо після першого зібраного аналізу проявився незвичайний колір, можливо просто ємність виявилася курній, немитої. У цьому випадку варто обполоснути окропом баночку, колбу і повторити здачу.

У будь-якому випадку, самостійно робити висновки з приводу кольору сечі, звичайно, не варто, необхідно просто дочекатися результатів аналізів і звернутися до хорошого фахівця, або напрямок випише сам лікар. Тільки він може дати достовірну консультацію і визначити діагноз. Ну а далі вже піде лікування і одужання.

Чому сеча чиста?
Чому сеча чиста?