Реклама
Реклама
Реклама

У Дніпрі зносять хрущовки

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

25 листопада 2010, 8:17 Переглядів: 25 листопада 2010, 8:17 Переглядів:   Біля хрущовок за роки незалежності вже встигло вирости елітне житло

Біля хрущовок за роки незалежності вже встигло вирости елітне житло. Фото: М. Мірошниченко.

Скоро в Дніпропетровську може пролунати справжній будівельний бум. Місцева влада занепокоїлися застарілим житловим фондом. Одним з перших районів Дніпропетровська, де можуть зрівняти з землею хрущовки, стануть околиці пам'ятника Слави (початок проспекту К. Маркса), де налічується близько десятка таких п'ятиповерхівок. На їх місці планують звести сучасні висотки. "Новобудови для переселенців повністю збережуть площа і планування знесеного житла, і побудуємо ми їх не далі ніж в 300 метрах від старого житла", - заявив міністр будівництва і регіонального розвитку Володимир Яцуба . Однак про конкретні терміни будівництва і великого переселення поки не говорять. "Заслухаємо пропозиції будівельників і архітекторів, і коли ми порахуємо економічні наслідки наших пропозицій, зважимо" за "і" проти "і підведемо законодавчу базу - тоді можна буде говорити про терміни. А поки ми збираємося спробувати кілька пілотних варіантів. А почнемо перебудову з Києва ", - пояснив міністр.

Самі мешканці потрапили в опалу хрущовок на Карла Маркса, відносяться до такого рішення влади суперечливо - у дворах серед сусідів виникають цілі дискусії - люди похилого віку не хочуть залишати свої оселі, а ось молодь ставиться до проблеми з розумінням. "Пакувати валізи ми не поспішаємо. Нас" зносять "ще з радянських часів - почали ще з 70-х, але тоді грянула" перебудова ", потім - в 2005-му. Говорили, що видадуть нам житло на Лівому березі, ми запротестували, потім грянув криза . Тепер знову згадали. Кажуть, вже і ділянку підготували - тут недалеко прибрали військову частину. Я вважаю, що ці будинки в хорошому стані - простоять ще років 20! А переїжджати я не хочу - хто ж мені потім ремонт буде робити! "- розповів" Сегодня "у дворі будинку №8 пенсіонер Дмитро Владимиров." Рано чи пізно наші будинки все одно знесуть. Хрущовки стоять 50-60 років, а ці тут стоять уже років 40. Так тут вже тріщини в стінах пішли. Ось тільки як вони нам квартири будуть давати - у мене, наприклад, з п'ятого поверху хороший вид на Дніпро , А переселити мене можуть в 300 метрах звідси, де Дніпро вже не буде видно. Тобто, нова квартира може виявитися дешевше, ніж стара. Та й купував я тут квартиру із суміжними кімнатами, а потім сам змінив планування. В цьому будинку так зробили 10% жителів. І який же вони нам будинок побудують - теж з різною плануванням квартир? "- поділився своїми міркуваннями 26-річний Володимир Новіков.

"Я погоджуся переїхати звідси тільки в тому випадку, якщо мені виділять додаткові" квадрати ". Адже в цьому будинку однокімнатна квартира - це 30-35" квадратів ", а в нових будинках, які будують за сучасними технологіями, - це близько 40" квадратів "! Ще вони хочуть зберегти планування - так що, для цього треба побудувати ті ж хрущовки !? А хто мені потім буде робити ремонт, та й хороша сантехніка в новій квартирі навряд чи вже буде стояти ?!" - обурюється бухгалтер Наталя Воронкова.

застаріле житло

Близько шести тисяч будинків в Дніпрі, які знаходяться на балансі міської влади, майже 1000 вважаються старими і аварійними. До того ж ріелтори говорять, що майже половина дніпропетровців живе в будинках, які не відповідають сучасним вимогам. "Це дореволюційні" Екатерінінка ", післявоєнні двоповерхівки, хрущовки, деякі види сталинок. Ними забудовані центральна і нагірна частини міста", - розповіло джерело в ріелторських колах.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпрі зносять хрущовки". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Мірошниченко Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

І який же вони нам будинок побудують - теж з різною плануванням квартир?
А хто мені потім буде робити ремонт, та й хороша сантехніка в новій квартирі навряд чи вже буде стояти ?