Реклама
Реклама
Реклама

Лідер-Пресс - В Солігорськ дитячому басейні встановлено нове обладнання

З середини червня 2016 року басейн дитячої поліклініки призупинив роботу. Чи пов'язано це з відключенням гарячої води в місті? І які нововведення очікують маленьких відвідувачів після його відкриття?

Завідувач відділенням медичної реабілітації дитячої міської лікарні УЗ «Солігорськ ЦРЛ» Ольга Дубівського відповіла на питання Солігорськ журналістів.

- Скажіть, будь ласка, з яких причин в даний час не працює дитячий басейн?

- На даний момент причини дві: перша - планові профілактичні роботи літнього періоду, пов'язані з відсутністю гарячої води в місті з 15 по 28 червня. Друга причина - додаткова установка механічного фільтра в системі очищення води.

- Для чого потрібен цей фільтр?

- Для того, щоб вода відповідала ГОСТу при вступі до басейн. Установка його рекомендована науково-промисловим комплексом, для поліпшення системи очищення води.

- А без цього фільтру були проблеми з водою?

- Без цього фільтра на дні басейну ми спостерігали утворення осаду. Саме з цієї причини нам порекомендували встановити додатковий фільтр.

- Чи були перерви в роботі басейну з моменту відкриття?

- Робота велася щодня, зупинки були по понеділках для проведення генерального прибирання басейну. Перерви виникали, але ви повинні розуміти, це система нова, і були збої в її роботі. Наприклад, був збій в роботі теплообмінника, який підтримує певну температуру води в басейні. Ремонт басейну у нас був закінчений в листопаді 2015 року. Було витрачено позабюджетних коштів 885 мільйонів 245 тисяч білоруських рублів. Було виконано ряд ремонтних робіт: заміна стелі, облицювання плиткою стін, установка нової сучасної чотирирівневої системи очищення води, яка передбачає очистку сріблення, міддю, ультрафіолетовим знезараженням і використанням великої механічного фільтра. Також було виконано нарощування вентиляції, встановлена ​​теплова завіса, яка підтримує температуру повітря в приміщенні в районі 32-33 градусів.

Велика робота, невидима для відвідувачів, але вимагає великих витрат, як трудових, так і матеріальних, проведена в підвальному приміщенні, де і встановлена ​​сучасна система чотирирівневої очищення води і заміна всіх труб на нові. Це великий обсяг праці і матеріальних вкладень.

- Коли запрацює басейн в дитячій поліклініці?

- Наш басейн почне роботу 30 червня 2016 року, коли з'явиться гаряча вода в будинках, які живляться від ТЕС ВАТ «Білоруськалій». Приходьте і переконайтеся самі, - розповіла солігорським журналістам завідувач відділенням медичної реабілітації дитячої міської лікарні УЗ «Солігорськ ЦРЛ» Ольга Дубівського.

Відділ новин «Лідер-Пресс»

Фото - Олексія Борисенко

Фото - Олексія Борисенко

Чи пов'язано це з відключенням гарячої води в місті?
І які нововведення очікують маленьких відвідувачів після його відкриття?
Скажіть, будь ласка, з яких причин в даний час не працює дитячий басейн?
Для чого потрібен цей фільтр?
А без цього фільтру були проблеми з водою?
Чи були перерви в роботі басейну з моменту відкриття?
Коли запрацює басейн в дитячій поліклініці?