Реклама
Реклама
Реклама

Монтаж банерів в Москві | Закон про зовнішню рекламу

  1. Установка банерів в Москві. Не так давно в Москві заборонили розміщувати рекламні банери. Проте...
  2. Федеральний закон "Про рекламу", N 38-ФЗ. Ст 19: Зовнішня реклама та встановлення рекламних конструкцій.

Установка банерів в Москві.

Не так давно в Москві заборонили розміщувати рекламні банери. Проте індустрія широкоформатного друку не зупинилася. Банери використовують, як лицьову частину рекламних світлових постерів в торгових центрах. Банерами із зображенням фальшфасада закривають аварійні будівлі.

Багато організацій, знаючи, що монтаж банера в Москві заборонений, все одно встановлюють рекламні банерні конструкції, сподіваючись до приходу приписи про демонтаж знайти клієнтів.

Раніше в Москві можна було побачити рекламний банер на весь торець будівлі, тепер замість банерів на торець будівлі художники наносять малюнок. Замість банерної реклами на білбордах з'явилися трівіжн конструкції і світлодіодні дисплеї. Москва зробила крок у 21 століття.

Під час заходів шоу бізнесу без великих банерів ніяк не обійтися. Ми виробляли монтаж банерів в Лужниках, Спартак Арені, на Євробаченні в Москві. І на безлічі інших великих заходах і виставкових шоу.

НАВЕРХ

Переваги рекламних банерів в Москві.

Завдяки низькій ціні собівартості, споживачі приділяють підвищену увагу широкоформатного друку і виробництва рекламних банерів в Москві. У наш час це найпоширеніший вид зовнішньої реклами. Вінілову банерну тканину можна натягнути на металеву раму або на раму з дюпеля-кілець, а також прибити степлером до будь-якої дерев'яній основі. Тонка банерна тканина (вініл) часто використовується, як лицьова частина рекламних світлових коробів.

На банерній тканині можна надрукувати будь повнокольорове зображення. Дозвіл друку банера може бути 360dpi - використовується для зовнішньої реклами, або 780dpi і 1450dpi - використовується для друку банерів або паперових постерів, що розміщуються внурь приміщень, де відвідувачі можуть близько підійти до зображення і якість картинки повинно відповідати стандартам глянцевого журналу.

Банер повинен бути надрукований на якісному вінілової тканини (виробництва Бельгії, Канади, Кореї). Банер, надрукований на якісному вінілової тканини володіє достатньою м'якістю, розтяжністю і міцністю. Такий банер можна натягнути ідеально, без складок і зморшок. Кольори зображення на такому банері виходять соковитими і фарба не відлітає і не вигорає при кліматичних змінах.

монтаж фальшфасада на аварійну будівлю в Москві.

Детальніше про монтаж банера .

НАВЕРХ

Федеральний закон "Про рекламу", N 38-ФЗ.
Ст 19: Зовнішня реклама та встановлення рекламних конструкцій.

1. Поширення зовнішньої реклами з використанням щитів, стендів, будівельних сіток (дивіться монтаж банера ), Перетяжок, електронних табло, проекційного та іншого призначеного для проекції реклами на будь-які поверхні обладнання, повітряних куль, аеростатів та інших технічних засобів стабільного територіального розміщення (далі - рекламні конструкції), що вмонтовуються і наявних на зовнішніх стінах, дахах і інших конструктивних елементах будівель , будівель, споруд або поза ними, а також зупиночних пунктів руху громадського транспорту здійснюється власником рекламної конструкції, що є рекламораспространителем, з собл Юден вимог цієї статті. Власник рекламної конструкції (фізична або юридична особа) - власник рекламної конструкції або інша особа, що володіє речовим правом на рекламну конструкцію або правом володіння і користування рекламною конструкцією на підставі договору з її власником.

2. Рекламна конструкція повинна використовуватися виключно в цілях поширення реклами, соціальної реклами.

3. Поширення реклами на знаку дорожнього руху, його опорі або будь-якому іншому пристосуванні, призначеному для регулювання дорожнього руху, не допускається.

3.1. Поширення зовнішньої реклами на об'єктах культурної спадщини (пам'ятках історії та культури) народів Російської Федерації, включених до єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури) народів Російської Федерації, їх територіях допускається у випадках і на умовах, які передбачені Федеральним законом від 25 червня 2002 року N 73-ФЗ "Про об'єкти культурної спадщини (пам'ятках історії та культури) народів Російської Федерації", з дотриманням вимог до реклами і її поширенню, устан овлення цим Законом.

4. Рекламна конструкція і її територіальне розміщення повинні відповідати вимогам технічного регламенту.

5. Встановлення та експлуатація рекламної конструкції здійснюються її власником за договором з власником земельної ділянки, будівлі або іншого нерухомого майна, до якого приєднується рекламна конструкція, або з особою, уповноваженою власником такого майна, в тому числі з орендарем. У разі, якщо для установки і експлуатації рекламної конструкції передбачається використовувати спільне майно власників приміщень у багатоквартирному будинку, укладення договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції можливо тільки при наявності згоди власників приміщень у багатоквартирному будинку, отриманого в порядку, встановленому Житловим кодексом Російської Федерації. Укладення такого договору здійснюється особою, уповноваженою на її укладення загальними зборами власників приміщень у багатоквартирному будинку. Після закінчення терміну дії договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції зобов'язання сторін за договором припиняються. Суб'єкти Російської Федерації встановлюють граничні терміни, на які можуть укладатися договори на установку та експлуатацію рекламних конструкцій, в залежності від типів і видів рекламних конструкцій і застосовуваних технологій демонстрації реклами, але не менше ніж на п'ять років і не більше ніж на десять років. Конкретні терміни договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції на земельній ділянці, будівлі або іншому нерухоме майно, що перебувають у державній або муніципальній власності, або на земельній ділянці, державна власність на який не розмежовані, встановлюються відповідно органом виконавчої влади, органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу в залежності від типу і виду рекламної конструкції, застосовуваних технологій демо нстраціі реклами в межах відповідних граничних термінів. Укладення договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції здійснюється відповідно до норм цього Закону і цивільного законодавства.

5.1. Укладення договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції на земельній ділянці, будівлі або іншому нерухоме майно, що знаходиться в державній або муніципальній власності, здійснюється на основі торгів (у формі аукціону або конкурсу), що проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування або уповноваженими ними організаціями в відповідно до законодавства Російської Федерації. Форма проведення торгів (аукціон або конкурс) встановлюється органами державної влади або представницькими органами муніципальних утворень. Торги на право укладення договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції на земельній ділянці, яка перебуває у державній власності, муніципальної власності або державна власність на який не розмежовані, а також на будівлі або іншому нерухоме майно, що знаходяться у власності суб'єктів Російської Федерації або муніципальній власності, після затвердження відповідно до частини 5.8 цієї статті схем розміщення рекламних конструкцій проводяться органом державної влади, ор Аном місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу або уповноваженою ними організацією тільки щодо рекламних конструкцій, зазначених у даних схемах.

5.2 - 5.5. Втратили чинність. - Федеральний закон від 21.07.2014 N 264-ФЗ.

5.6. Аукціон або конкурс на укладення договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції на земельній ділянці, будівлі або іншому нерухоме майно, що перебуває у державній або муніципальній власності і на якому на підставі договору між відповідно органом державної влади, органом місцевого самоврядування і власником рекламної конструкції встановлена ​​рекламна конструкція, проводиться після закінчення терміну дії договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції.

5.7. У разі, якщо до участі в аукціоні або конкурсі допущено один учасник, аукціон або конкурс визнається не відбувся і договір на установку та експлуатацію рекламної конструкції полягає з особою, яке було єдиним учасником аукціону або конкурсу.

5.8. Органи місцевого самоврядування муніципальних районів або міських округів стверджують схеми розміщення рекламних конструкцій на земельних ділянках незалежно від форм власності, а також на будівлях або іншому нерухоме майно, що знаходяться у власності суб'єктів Російської Федерації або муніципальній власності. Схема розміщення рекламних конструкцій є документом, що визначає місця розміщення рекламних конструкцій, типи і види рекламних конструкцій, встановлення яких допускається на даних місцях. Схема розміщення рекламних конструкцій повинна відповідати документам територіального планування і забезпечувати дотримання зовнішнього архітектурного вигляду забудови, що склалася, містобудівних норм і правил, вимог безпеки і містити карти розміщення рекламних конструкцій з зазначенням типів і видів рекламних конструкцій, площі інформаційних полів і технічних характеристик рекламних конструкцій. Схема розміщення рекламних конструкцій та вносяться до нього зміни підлягають попередньому узгодженню з уповноваженим органом виконавчої влади відповідного суб'єкта Російської Федерації в порядку, встановленому вищим виконавчим органом державної влади даного суб'єкта Російської Федерації. Схема розміщення рекламних конструкцій та вносяться до нього зміни підлягають опублікуванню (оприлюдненню) в порядку, встановленому для офіційного опублікування (оприлюднення) муніципальних правових актів, і розміщення на офіційному сайті органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу в інформаційно-телекомунікаційній мережі " Інтернет ". Для цілей цієї статті під інформаційним полем рекламної конструкції розуміється частина рекламної конструкції, призначена для розповсюдження реклами.

6. У разі, якщо нерухоме майно, до якого приєднується рекламна конструкція, закріплено власником за іншою особою на праві господарського відання, право оперативного управління або іншому речовому праві, договір на установку та експлуатацію рекламної конструкції полягає з особою, яка має право господарського відання, правом оперативного управління або іншим речовим правом на таке нерухоме майно, при наявності згоди такого власника і з дотриманням вимог, встановлених частиною 5.1 цієї статті.

7. У разі, якщо нерухоме майно, до якого приєднується рекламна конструкція, передано власником у довірче управління, договір на установку та експлуатацію рекламної конструкції полягає з довірчим керуючим за умови, що договір довірчого управління не обмежує довірчого керуючого в скоєнні таких дій з відповідним майном .

8. На період дії договору власник рекламної конструкції має право безперешкодного доступу до нерухомого майна, до якого приєднується рекламна конструкція, і користування цим майном для цілей, пов'язаних із здійсненням прав власника рекламної конструкції, в тому числі з її експлуатацією, технічним обслуговуванням і демонтажем.

9. Установка і експлуатація рекламної конструкції допускаються при наявності дозволу на встановлення та експлуатацію рекламної конструкції (далі також - дозвіл), що видається на підставі заяви власника або іншого вказаного у частинах 5, 6, 7 цієї статті законного власника відповідного нерухомого майна або власника рекламної конструкції органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу, на територіях яких передбачається здійснювати установку і екс плуатації рекламної конструкції.

9.1. Втратив чинність. - Федеральний закон від 21.07.2014 N 264-ФЗ.

9.2. Дозволи, видані органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу з порушенням вимог частин 5.1, 5.6, 5.7 цієї статті, підлягають анулюванню на підставі розпорядження антимонопольного органу.

9.3. Особа, якій видано дозвіл на установку та експлуатацію рекламної конструкції, зобов'язана повідомляти орган місцевого самоврядування, який видав такий дозвіл, про всі факти виникнення у третіх осіб прав щодо цієї рекламної конструкції (здача рекламної конструкції в оренду, внесення рекламної конструкції в якості внеску за договором простого товариства, укладання договору довірчого управління, інші факти).

10. Установка і експлуатація рекламної конструкції без дозволу, термін дії якого не закінчився, не допускаються. У разі установки і (або) експлуатації рекламної конструкції без дозволу, термін дії якого не закінчився, вона підлягає демонтажу на підставі розпорядження органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу, на територіях яких встановлена ​​рекламна конструкція.

11. До вказаного в частині 9 цієї статті заяви додаються:

1) дані про заявника - фізичну особу. Дані про державну реєстрацію юридичної особи або про державну реєстрацію фізичної особи як індивідуального підприємця запитуються уповноваженим на видачу дозволів органом в державному органі виконавчої влади, що здійснює державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб як індивідуальних підприємців та селянських (фермерських) господарств;

2) підтвердження в письмовій формі згоди власника або іншого вказаного у частинах 5, 6, 7 цієї статті законного власника відповідного нерухомого майна на приєднання до цього майна рекламної конструкції, якщо заявник не є власником або іншим законним власником нерухомого майна. У разі, якщо для установки і експлуатації рекламної конструкції необхідно використання загального майна власників приміщень у багатоквартирному будинку, документом, що підтверджує згоду цих власників, є протокол загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку. У разі, якщо відповідне нерухоме майно знаходиться в державній або муніципальній власності, орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу затребувана відомості про наявність такої згоди в уповноваженому органі, якщо заявник не представив документ, що підтверджує отримання такої згоди, за власною ініціативою.

12. Орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу не має права вимагати від заявника подання документів і відомостей, що не відносяться до територіального розміщення, зовнішнім виглядом і технічними параметрами рекламної конструкції, а також стягувати крім державного мита додаткову плату за підготовку, оформлення, видачу дозволу та вчинення інших пов'язаних з видачею дозволу дій. Орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу з метою перевірки факту, чи є заявник або яка дала згоду на приєднання до нерухомого майна рекламної конструкції інша особа власником або іншим законним власником цього майна, відомості про яких містяться в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно та угод з ним, запитує в порядку міжвідомчої інформаційної взаємодії в державному органі виконавчої влади, уповнова ченном в області державної реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним, відомості про права на нерухоме майно, до якого передбачається приєднувати рекламну конструкцію.

13. Орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу самостійно здійснює узгодження з уповноваженими органами, необхідне для прийняття рішення про видачу дозволу або про відмову в його видачі. При цьому заявник має право самостійно отримати від уповноважених органів таке узгодження і представити його в орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу.

14. Рішення в письмовій формі про видачу дозволу або про відмову в його видачі має бути направлено органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу заявнику протягом двох місяців з дня прийняття від нього необхідних документів. Заявник, який не отримав в зазначений термін від органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу рішення в письмовій формі про видачу дозволу або про відмову в його видачі, протягом трьох місяців має право звернутися до суду або арбітражного суду з заявою про визнання бездіяльності відповідного органу місцевого самоврядування незаконним.

15. Рішення про відмову у видачі дозволу повинна бути мотивована і прийнято органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу виключно з таких підстав:

1) невідповідність проекту рекламної конструкції та її територіального розміщення вимогам технічного регламенту;

2) невідповідність установки рекламної конструкції в заявленому місці схемою розміщення рекламних конструкцій (в разі, якщо місце установки рекламної конструкції відповідно до частини 5.8 цієї статті визначається схемою розміщення рекламних конструкцій);

3) порушення вимог нормативних актів з безпеки руху транспорту;

4) порушення зовнішнього архітектурного вигляду сформованої забудови поселення або міського округу. Органи місцевого самоврядування муніципальних районів або органи місцевого самоврядування міських округів вправі визначати типи і види рекламних конструкцій, допустимих і неприпустимих до установки на території відповідного муніципального освіти або частини його території, в тому числі вимоги до таких рекламних конструкцій, з урахуванням необхідності збереження зовнішнього архітектурного вигляду сформованої забудови поселень або міських округів;

5) порушення вимог законодавства Російської Федерації про об'єкти культурної спадщини (пам'ятках історії та культури) народів Російської Федерації, їх охорону і використання;

6) порушення вимог, встановлених частинами 5.1, 5.6, 5.7 цієї статті.

16. У разі відмови органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу у видачі дозволу заявник протягом трьох місяців з дня отримання рішення про відмову у видачі дозволу має право звернутися до суду або арбітражного суду з заявою про визнання такого рішення незаконним.

17. Дозвіл видається органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу на кожну рекламну конструкцію на термін дії договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції. У разі, якщо власник рекламної конструкції є власником нерухомого майна, до якого приєднується рекламна конструкція, дозвіл видається на термін, зазначений у заяві, за умови відповідності зазначеного терміну граничними термінами, які встановлені суб'єктом Російської Федерації і на які можуть укладатися договори на установку та експлуатацію рекламних конструкцій, а дозвіл щодо тимчасової рекламної конструкції - на термін, зазначений у заяві, але не більше ніж на дванадцять місяців. У дозволі зазначаються власник рекламної конструкції, власник земельної ділянки, будівлі або іншого нерухомого майна, до якого приєднана рекламна конструкція, тип рекламної конструкції, площа її інформаційного поля, місце установки рекламної конструкції, термін дії дозволу, орган, що видав дозвіл, номер і дата його видачі, інші відомості. Дозвіл є чинним до закінчення зазначеного в ньому терміну дії або до його анулювання або визнання недійсним. Для цілей цієї статті під тимчасовими рекламними конструкціями розуміються рекламні конструкції, строк розміщення яких обумовлений їх функціональним призначенням і місцем установки (будівельні сітки, огорожі будівельних майданчиків, місць торгівлі та подібних місць, аналогічні технічні засоби) і становить не більше ніж дванадцять місяців.

18. Органом місцевого самоврядування муніципального району або органом місцевого самоврядування міського округу рішення про анулювання дозволу приймається:

1) протягом місяця з дня направлення йому власником рекламної конструкції повідомлення в письмовій формі про свою відмову від подальшого використання дозволу;

2) протягом місяця з моменту направлення йому власником або іншим законним власником нерухомого майна, до якого приєднана рекламна конструкція, документа, що підтверджує припинення договору, укладеного між таким власником або таким власником нерухомого майна та власником рекламної конструкції;

3) в разі, якщо рекламна конструкція не встановлена ​​протягом року з дня видачі дозволу або з дня демонтажу рекламної конструкції її власником в період дії дозволу;

4) в разі, якщо рекламна конструкція використовується не з метою поширення реклами, соціальної реклами;

5) у разі, якщо дозвіл видано особі, яка уклала договір на установку та експлуатацію рекламної конструкції з порушенням вимог, встановлених частинами 5.1, 5.6, 5.7 цієї статті, або результати аукціону або конкурсу визнані недійсними відповідно до законодавства Російської Федерації;

6) у разі порушення вимог, встановлених частиною 9.3 цієї статті.

19. Рішення про анулювання дозволу може бути оскаржено до суду або арбітражного суду протягом трьох місяців з дня його отримання.

20. Дозвіл може бути визнано недійсним у судовому порядку в разі:

1) неодноразового або грубого порушення рекламораспространителем законодавства Російської Федерації про політичну рекламу - за позовом антимонопольного органу;

2) виявлення невідповідності рекламної конструкції та її територіального розміщення вимогам технічного регламенту - за позовом органу, що здійснює контроль за дотриманням технічних регламентів;

3) невідповідності установки рекламної конструкції в даному місці схемою розміщення рекламних конструкцій (в разі, якщо місце установки рекламної конструкції відповідно до частини 5.8 цієї статті визначається схемою розміщення рекламних конструкцій) - за позовом органу місцевого самоврядування;

4) порушення зовнішнього архітектурного вигляду сформованої забудови поселення або міського округу - за позовом органу місцевого самоврядування;

4.1) порушення зовнішнього архітектурного вигляду і історичного вигляду об'єктів культурної спадщини, включених до єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури) народів Російської Федерації, історичного вигляду їх територій - за позовом федерального органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України в галузі збереження , використання, популяризації та державної охорони об'єктів культурної спадщини, щодо окремих об'єктів культурної спадщини ф дерального значення, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України, за позовом органу виконавчої влади суб'єкта Російської Федерації, уповноваженого в галузі збереження, використання, популяризації та державної охорони об'єктів культурної спадщини, щодо об'єктів культурної спадщини федерального значення (за винятком окремих об'єктів культурної спадщини федерального значення , перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України), об'єктів культурної спадщини региональн го значення та об'єктів культурної спадщини місцевого (муніципального) значення;

5) невідповідності рекламної конструкції вимогам нормативних актів з безпеки руху транспорту - за позовом органу, що здійснює контроль за безпекою руху транспорту;

6) втратив чинність. - Федеральний закон від 21.07.2014 N 264-ФЗ.

20.1. У разі внесення зміни в схему розміщення рекламних конструкцій, в результаті якого місце розміщення раніше встановленої рекламної конструкції перестало відповідати вказаній схемі та дозвіл на встановлення та експлуатацію такої рекламної конструкції було визнано недійсним на підставі, передбаченій пунктом 3 частини 20 цієї статті, власнику рекламної конструкції виплачується компенсація за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету. Компенсації підлягають обґрунтовані і підтверджені витрати на демонтаж рекламної конструкції, понесені її власником, а також відповідна частина фактично виплачених грошових коштів згідно з умовами проведених торгів і (або) договору на установку та експлуатацію рекламної конструкції, відносно якої дозвіл визнано недійсним. При цьому частина компенсації, не пов'язана з демонтажем, розраховується пропорційно кількості днів, на яке скоротився термін дії дозволу на встановлення та експлуатацію рекламної конструкції. Компенсація підлягає виплаті розповсюджувачі реклами не пізніше дев'яноста днів з моменту внесення зміни в схему розміщення рекламних конструкцій.

21. Власник рекламної конструкції зобов'язаний здійснити демонтаж реклами протягом місяця з дня видачі розпорядження органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу про демонтаж рекламної конструкції, встановленої і (або) експлуатованої без дозволу, термін дії якого не закінчився, а також видалити інформацію, розміщену на такий рекламної конструкції, в протягом трьох днів з дня видачі зазначеного розпорядження.

21.1. Якщо в установлений строк власник рекламної конструкції не виконав зазначену в частині 21 цієї статті обов'язок щодо демонтажу рекламної конструкції або власник рекламної конструкції невідомий, орган місцевого самоврядування муніципального району або орган місцевого самоврядування міського округу видає припис про демонтаж рекламної конструкції власнику чи іншому законному власнику нерухомого майна , до якого приєднана рекламна конструкція, за винятком випадку приєднання рекламної конструкції до про 'екту муніципального майна або до загального майна власників приміщень у багатоквартирному будинку при відсутності згоди таких власників на установку та експлуатацію рекламної конструкції. Власник або інший законний власник нерухомого майна, до якого приєднана рекламна конструкція, зобов'язаний демонтувати рекламну конструкцію протягом місяця з дня видачі відповідного розпорядження. Демонтаж, зберігання або в необхідних випадках знищення рекламної конструкції здійснюється за рахунок власника або іншого законного власника нерухомого майна, до якого була приєднана рекламна конструкція. На вимогу власника або іншого законного власника даного нерухомого майна власник рекламної конструкції зобов'язаний відшкодувати цьому власнику або цього законному власнику необхідні витрати, понесені у зв'язку з демонтажем, зберіганням або в необхідних випадках знищенням рекламної конструкції.

21.2. Якщо в установлений строк власник або інший законний власник нерухомого майна, до якого була приєднана рекламна конструкція, не виконав зазначену в частині 21 цієї статті обов'язок щодо демонтажу рекламної конструкції або власник або інший законний власник даного нерухомого майна невідомий, демонтаж рекламної конструкції, її зберігання або в необхідних випадках знищення здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. На вимогу органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу власник рекламної конструкції або власник або інший законний власник нерухомого майна, до якого була приєднана рекламна конструкція, зобов'язаний відшкодувати необхідні витрати, понесені у зв'язку з демонтажем, зберіганням або в необхідних випадках знищенням рекламної конструкції.

21.3. Якщо рекламна конструкція приєднана до об'єкта муніципального майна або до загального майна власників приміщень у багатоквартирному будинку при відсутності згоди таких власників на установку та експлуатацію рекламної конструкції, у випадку, зазначеному в частині 21.1 цієї статті, її демонтаж, зберігання або в необхідних випадках знищення здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. На вимогу органу місцевого самоврядування муніципального району або органу місцевого самоврядування міського округу власник рекламної конструкції зобов'язаний відшкодувати необхідні витрати, понесені у зв'язку з демонтажем, зберіганням або в необхідних випадках знищенням рекламної конструкції.

22. Рішення про видачу розпорядження про демонтаж рекламної конструкції, демонтаж реклами можуть бути оскаржені до суду або арбітражного суду протягом трьох місяців з дня отримання відповідного припису або з дня демонтажу рекламної конструкції.

22.1. При невиконанні обов'язки по видаленню розміщеної на рекламної конструкції інформації в разі анулювання дозволу або визнання його недійсним власник або інший законний власник нерухомого майна, до якого була приєднана рекламна конструкція, здійснює видалення цієї інформації за свій рахунок. На вимогу власника або іншого законного власника такого нерухомого майна власник рекламної конструкції зобов'язаний відшкодувати йому розумні витрати, понесені у зв'язку з видаленням цієї інформації.

23. Вимоги цієї статті в частині отримання дозволів не поширюються на вітрини, кіоски, лотки, пересувні пункти торгівлі, вуличні парасольки в разі розміщення реклами безпосередньо на зазначених об'єктах (без використання конструкцій і пристосувань, призначених тільки для розміщення реклами).

24. Положення цієї статті, що визначають повноваження органів місцевого самоврядування, застосовуються до внутріміським муніципальних утворень міст федерального значення Москви й Санкт-Петербурга, якщо відповідно до Федерального закону від 6 жовтня 2003 року N 131-ФЗ "Про загальні принципи організації місцевого самоврядування в Російській Федерації "законами суб'єктів Російської Федерації - міст федерального значення Москви й Санкт-Петербурга не встановлено порядок, згідно з яким зазначені повноваження здійснюються органами г осударственного влади зазначених суб'єктів Російської Федерації.

НАВЕРХ

НАВЕРХ