Реклама
Реклама
Реклама

Банерами з Путіним підприємці нагадують про високі податки для бізнесу

Нагадати благовещенцам про позицію президента вирішили в Амурському регіональному відділенні загальноросійської громадської організації малого і середнього підприємництва «Опора Росії». Те, що відбувається зараз, йде в розріз із зазначенням глави держави, впевнені бізнесмени. Податок на комерційну нерухомість виріс в 5 і більше разів. Для багатьох підприємців це непідйомні суми.

«За рахунок того, що раніше базою оподаткування була інвентаризаційна вартість для фізосіб або середньорічна балансова вартість для юридичних осіб, то навантаження було набагато нижче. Коли в якості бази оподаткування почали вважати кадастрову вартість, ставки не сильно змінилися, а сама база оподаткування мінімум в 5 разів виросла. І результатом цього стала різко зросла навантаження на малий бізнес », - розповів голова Амурського регіонального відділення загальноросійської громадської організації малого і середнього підприємництва« Опора Росії »Борис Бєлобородов.

І результатом цього стала різко зросла навантаження на малий бізнес », - розповів голова Амурського регіонального відділення загальноросійської громадської організації малого і середнього підприємництва« Опора Росії »Борис Бєлобородов

В «Опорі Росії» сподіваються привернути до проблеми увагу регіональної влади, депутатів та виборців, які і є платниками податків. Полегшити податковий тягар для малого бізнесу можна на регіональному рівні. Свої пропозиції співтовариство 10 днів тому направило губернатору Амурської області, голові законодавчих зборів і керівникам фракцій політичних партій, представлених у законодавчому органі.

«Існує в Податковому кодексі новий механізм справляння податків, і там же прописані повноваження регіонів і муніципалітетів по введенню додаткових полегшують положень для платників податків. Залишилося тільки, щоб муніципалітети і регіон наш скористався своїми компетенціями », - пояснили автори звернення.

Проблему підвищення податку вже обговорювали на регіональному рівні. Після проведення масової державної кадастрової оцінки об'єктів нерухомості в 2016 році в Амурській області середня кадастрова вартість квадратного метра виросла в три рази. На засіданні заксобранія в червні 2017 року губернатор Амурської області заявив, що в разі незгоди амурчане можуть оскаржити результати визначення кадастрової вартості в суді або на спеціальній комісії при обласному управлінні Росреестра. Тоді ж було повідомлено, що в районах для зниження податкового навантаження почали переглядати ставки податку.

Звертатися до глави держави в бізнес-співтоваристві поки не мають наміру. Кажуть, для вирішення проблеми вистачить компетенції регіональної влади. Писати Володимиру Путіну будуть, якщо їх не почують на місцевому рівні.

«Зростає реальне невдоволення підприємців, вони просто не розуміють, чому це відбувається. Ми вирішили таким чином нагадати і особам, які мають законодавчу ініціативу, і депутатам, і самим платникам податків про те, що є відповідне думку президента, до якого ми вважаємо за необхідне прислухатися », - пояснив звернення голова Амурського регіонального відділення загальноросійської громадської організації малого і середнього підприємництва« опора Росії »Борис Бєлобородов.