Реклама
Реклама
Реклама

4 типи кампаній в Ю Я. Кому який підходить? (Текстово-графічні, динамічні, реклама мобільних додатків, смарт-банери)

  1. 1. Текстово-графічні оголошення
  2. 2. Смарт-банери
  3. 3. Динамічні оголошення
  4. 4. Реклама мобільних додатків

На даний момент в Яндекс.Директі є 4 типи кампаній:

  • Текстово-графічні - звичні для всіх оголошення на пошуку і в мережах (РСЯ).
  • Смарт-банери - товарні банери, націлені на користувачів відповідно до їх інтересами.
  • Динамічні оголошення - автоматично сформовані оголошення.
  • Реклама мобільних додатків - реклама додатків, опублікованих в GooglePlay або AppStore.

Від обраного типу кампанії залежать доступні налаштування та місця розміщення оголошень. Щоб було простіше визначити відповідний тип кампанії, давайте розглянемо кожен вид по порядку.

1. Текстово-графічні оголошення

Самим універсальним інструментом в Ю Я є текстово-графічні оголошення. Вони підходять для більшості тематик бізнесу. Покази реклами доступні в результатах пошукової видачі і в рекламній мережі Яндекса (РМЯ).

Для створення оголошень буде потрібно написати заголовок і текст оголошення, розмістити посилання на сайт. Підберіть відповідні пошукові запити для ваших товарів і послуг. Також не забувайте використовувати швидкі і відображаються посилання, уточнення, візитку і зображення (для показів в мережах Яндекса).

текстові оголошення

Текстові оголошення містять тільки заголовок і текст. Ці оголошення показуються в пошуковій видачі. Зображення додавати не потрібно, показуватися на пошуку воно не буде.

Зображення додавати не потрібно, показуватися на пошуку воно не буде

Текстово-графічні оголошення

Можуть містити заголовок, текст і зображення. Покази реклами відбуваються як в пошуковій видачі, так і в мережах (Рекламної мережі Яндекса).

графічні оголошення

Являють собою зображення, не містять текстовий блок. Показуються такі оголошення тільки в РСЯ.

Показуються такі оголошення тільки в РСЯ

2. Смарт-банери

Новий рекламний формат оголошень Яндекс.Директа - смарт-банер. Ці товарні оголошення підходять, в основному, інтернет-магазинам. Наприклад, для інформаційних сайтів такі банери не підійдуть, так як система не зможе коректно сформувати оголошення. Даний медійний формат розміщується тільки в мережах (РСЯ), оплата проводиться за кліки.

Головна відмінність банерів - це динамічний контент, який змінюється в залежності від інтересів користувачів на підставі їх пошукових запитів. Тобто, система показує лише ті оголошення, які будуть цікаві користувачеві. Зміст банера перед показом генерується автоматично, для кожної людини персонально.

Наприклад, користувач вибирає холодильник, при пошуку потрібної моделі, він вводить в пошуковик ключовий запит «купити холодильник». Ця ключова фраза зберігається в історії пошуку. Потім на основі збереженого запиту система сформує індивідуальне оголошення для показу користувачеві. Так як користувач вибирав холодильник, для нього буде показаний банер з продажу холодильника.

Відбір цільової аудиторії відбувається за двома принципами.

Перший спосіб - ретаргетінговий.

Банери будуть показуватися користувачам, які вже відвідували ваш сайт раніше. Наприклад, людина вибирав праска на сайті. Система сформує банер з моделлю праски і запропонує завершити покупку.

Другий спосіб - поведінковий.

Система відбирає і показує рекламу користувачам відповідно до їх інтересами. Наприклад, враховуються: історія пошукових запитів, демографічні дані, інтереси. Далі, покладаючись на зібрану інформацію про користувача, генерується відповідний контент банера. Припустимо, користувач шукав пральну машину в інтернеті. Система підготує для відвідувача добірку банерів з різними пральними машинами.

Система підготує для відвідувача добірку банерів з різними пральними машинами

Для запуску реклами потрібно фид, встановлений лічильник Яндекс.Метрики і відомості про компанію (назва, юр. Адреса, ОГРН). Смарт-банери можна створювати для різних категорій товарів, наприклад, авто-товари, меблі, будматеріали, товари для спорту, краси і здоров'я, одяг, електроніка та ін.

Щоб створити смарт-банер, необхідно підготувати файл зі списком товарів (фід).

Фид - це файл містить інформацію про рекламовані товари і послуги. З цього списку система буде вибирати потрібний товар, який цікавий користувачеві.

З цього списку система буде вибирати потрібний товар, який цікавий користувачеві

Ви можете використовувати всі товари свого сайту або вибрати певну товарну групу. Залишається налаштувати візуальне оформлення оголошення - вибрати шаблон банера.

Смарт-банери генеруються автоматично і оновлюються регулярно, реклама завжди є актуальною, для цього в налаштуваннях є автоматичне скачування фида. Не має потреби підбору ключових фраз і написання текстів.

Смарт-банери підійдуть, в основному, інтернет-магазинам. Зараз даний формат реклами працює в експериментальному режимі, проходить бета-тестування. Однак, смарт-банери вже показують хороші результати, забезпечуючи цільовий трафік на сайт і конверсії. Покази персоналізованої реклами підвищують ймовірність кліка і здійснення покупки.

3. Динамічні оголошення

Динамічні оголошення є відмінним доповненням для звичайних кампаній з текстово-графічними оголошеннями.

Даний тип кампаній націлений на спрощення роботи з численними однотипними оголошеннями. Система проводить аналіз сайту або фида і самостійно генерує оголошення для показів в пошуковій видачі. Реклама буде приводити користувачів тільки на конкретні сторінки сайту з певним товаром.

Робот, що перевіряє сторінки сайту, підбирає заголовок і ключову фразу з інформативної частини вашого ресурсу. Тому важливо вказувати на сайті максимально детальну інформацію про товари.

Наприклад, в назві можна згадати виробника, модель, колірні характеристики, розміри і ін. Чим більш інформативним буде назва товару, тим більше оголошень зможе згенерувати система.

Чим більш інформативним буде назва товару, тим більше оголошень зможе згенерувати система

Переконайтеся, що в назвах товарів на сайті присутні ключові запити, які цікаві користувачам (словосполучення, які запитують ваші потенційні клієнти). Це важливо, тому що робот буде підбирати ключові запити для реклами, спираючись на ваш сайт. Відповідно, якщо назви будуть у вигляді артикулу товару, то навряд чи хтось побачить вашу рекламу, адже за артикулами шукають вкрай рідко.

При створенні груп оголошень рекламодавцю досить вказати тільки текст оголошення і домен сайту. Всі цільові сторінки система підбере автоматично, як і заголовок.

Відзначимо, текст оголошення слід складати з урахуванням того, що він буде єдиним для всієї категорії рекламованих товарів. Рекомендуємо використовувати додаткові можливості Діректа, щоб оголошення були привабливішими на тлі конкурентів (швидкі посилання, уточнення, візитна картка).

Підійдуть динамічні оголошення для інтернет-магазинів з великою лінійкою товарів, для яких створення і розробка рекламної кампанії забирає багато часу. Спочатку необхідно створити унікальні оголошення для кожного товару, а на етапі супроводу, потрібно постійно підтримувати актуальність інформації. Підбирати нові ключові запити, створювати оголошення для реклами знижок і акцій, змінювати цільові сторінки і т.д. Дійсно, для великих інтернет-магазинів ведення рекламної кампанії - це дуже трудомісткий процес. При виборі типу кампаній з динамічними оголошеннями Яндекс самостійно складе оголошення, спираючись на інформацію з вашого сайту. Автоматично будуть згенеровані цільові сторінки оголошень, ключові фрази, заголовки. Від рекламодавця потрібно написання текстів і настройка правил для формування оголошень.

На даний момент, динамічні оголошення знаходяться в стадії тестування, інструмент активно допрацьовується. Найбільш популярні тематики для використання динамічних оголошень: одяг, побутова техніка і електроніка, спортивні товари, будматеріали, меблі і ін.

4. Реклама мобільних додатків

Якщо у вашого бізнесу є завантажене мобільний додаток в Google Play або AppStore, то безперечно варто його рекламувати. В даний час мобільна аудиторія дуже зросла, користувачі активно використовують смартфони і планшети. Тому рекламодавцям слід звернути увагу на рекламу мобільних додатків. Користувачі полюбили додатки за їх зручність і бистродоступность, не потрібно шукати сайт, вводити пошуковий запит, додаток відразу є на пристрої.

В Ю Я є можливість таргетіровться на операційну систему, на тип мережі, на демографічні дані. Відмітна особливість реклами мобільних додатків в доступності таргетингу по інтересам. За допомогою цього інструменту можна звернутися адресно до цільової аудиторії. Тобто можна вибрати користувачів з певними уподобаннями і за рахунок цього збільшити охоплення аудиторії. Наприклад, покази реклами додатки спортивного харчування можна налаштувати на людей, які цікавляться Здоров'ям і фітнесом.

В налаштуваннях кампанії можна вказати посилання на додаток, таким чином, з магазину додатків ми отримаємо додаткову інформацію, ціни, відгуки, іконку. Це допоможе оголошенню візуально відрізнятися у видачі. Також рекомендуємо завжди використовувати зображення, це дозволить збільшити конверсії. Оголошення будуть показуватися на сумісних планшетах і смартфонах, тобто на тих пристроях, де є можливість установки вашого застосування. Покази реклами відбуваються в пошуковій видачі і в мережах (РСЯ), при цьому покази можна обмежувати за типом пристроїв. Наприклад, у випадку реклами великих додатків рекомендуємо налаштовувати покази тільки на користувачів, підключених по Wi-Fi, так як більшість людей вважають за краще завантажувати важкі додатки саме користуючись Wi-Fi. Активувати дану настройку можна в розділі Тип зв'язку, вибравши Тільки Wi-Fi. Якщо у деяких користувачів система не зможе достовірно визначити тип зв'язку, оголошення буде показано.

Сумніваєтеся з вибором відповідного типу кампанії? допоможемо вам вибрати оптимальний і налаштуємо необхідні інструменти.

© 1PS.RU, при повному або частковому копіюванні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Сумніваєтеся з вибором відповідного типу кампанії?