Реклама
Реклама
Реклама

Зразок заяви про банкрутство фізичної особи (форма) в 2019 році

  1. запуск процедури
  2. деталі оформлення
  3. приклад
  4. додаються документи
  5. Інформація в зразку заяви про банкрутство фізичної особи
  6. розгляд паперів
  7. наслідки

Розібравшись з процедурою банкрутства, наступним етапом стане складання заяви до Арбітражного суду за визнанням людини банкрутом. Щоб уникнути зайвого нервування і непотрібних витрат, рекомендується ознайомитися з нюансами при складанні та подачі подібних заяв.

Сама заява має бути написано у відповідності до вимог за позовною заявою і подано за місцем реєстрації збанкрутілого. У тексті повинні бути вказані найзначніші і важливі обставини, такі як розмір боргу, термін прострочення і т.д. Також повинна бути вказана організація - член СРО, яка повинна буде відправити арбітражного керуючого до участі в справі.

Обов'язково повинні бути прикладені всі документи-підтвердження: опис майна боржника, особисті документа фізичної особи, список кредиторів. Для оформлення всіх цих документів існує спеціальна форма.

запуск процедури

Насамперед боржника будуть запропоновані варіанти по виконанню взятих зобов'язань перед кредитором:

  • реструктурувати борг;
  • продати або заарештувати його майно;
  • Угода сторін про мирне врегулювання справи, що має на увазі чітко прописані критерії для виконання.

Реструктуризація боргів має на увазі зміни кредитного договору на більш вигідних для боржника умовах. Дана стадія може тривати максимум 3 роки. На термін менше 3-х місяців розраховувати не варто.

У список завдань даної стадії входять:

  • збори кредиторів;
  • виявляються доходи;
  • перевіряється наявність чи відсутність угод, «відводять» майно;
  • оцінюється майно боржника;
  • розробляється і затверджується «План реструктуризації».

Наслідками цього варіанту є дозвіл на операції тільки після узгодження з арбітражним управителем і мораторій щодо погашення боргів. Завершенням стане звіт арбітражного управителя , Спрямований до суду.

Вибравши такий варіант, все ж доведеться виплатити борг, нехай і на більш вигідних умовах. Запуск процедури з отримання розстрочки може бути проведений лише при наявності у боржника офіційної роботи і при відсутності судимості. На виплату відводиться не більше 3-х років.

Майно однозначно буде заарештовано і продано лише в разі, якщо воно є заставним. Продаж здійснюється на спеціальних торгових майданчиках. Не можуть вилучити ні за яких обставин грошові кошти нижче прожиткового мінімуму, який розраховується для кожного окремого члена сім'ї і підсумовується, якщо боржник - єдиний годувальник, особисті речі, домашні меблі і начиння, ціна яких не перевищує 10 тис. Руб.

Можуть вільно вилучати земельну ділянку, другу квартиру, автомобіль, грошові кошти в розмірі до 50% від офіційного доходу, а також не більше 50% від загального майна подружжя.

Розібравшись з процедурою банкрутства, наступним етапом стане складання   заяви до Арбітражного суду   за визнанням людини банкрутом

При мировій угоді складається висновок, в якому прописані всі взаємовигідні умови і критерії їх виконання

деталі оформлення

як скласти

Структура заяви досить проста. Спочатку йде оформлення «шапки». Першим рядком буде адресат. У разі заяви про банкрутство, адресатом є Арбітражний суд, який відповідає за ділянку за місцем прописки. У наступній сходинці боржник вказує власні ПІБ, дату народження, паспортні дані, а також місце прописки, при необхідності і місце фактичного проживання. Бажані телефон і електронна пошта.

У спеціально відведеній графі «шапки» прописуються всі кредитори. Юридичні особи додатково вказують свої юридичні адреси, ІПН та ОГРН.

У заяві повинні бути вказані відомості про всіх заборгованостях. При наявності незгоди з кредиторами про суму виплат потрібно вказати незаперечний борг. Окремо вказується сума боргів, які пов'язані з обов'язковими виплатами, і розмір відшкодування заподіяної шкоди здоров'ю або життю.

У самому тексті заяви наводяться причини, що послужили виникненню такого критичного фінансового стану.

При наданих доказах про обов'язкових платежах по кредитах, які залишають суму менше прожиткового мінімуму, то фінансова неспроможність буде легше доведена. Докази обов'язково додаються до заяви в судовий орган.

приклад

Як приклад, наводиться зразок заяви про банкрутство фізичної особи за 2019 рік:

У Арбітражний суд м. Москви

Індекс, Місто, Вулиця, Будинок

Боржник: Прізвище Ім'я По батькові, який проживає за адресою:

Індекс, Місто, Вулиця, Будинок, Квартира,

телефон номер.

Кредитор: Найменування або Прізвище Ім'я По батькові, (юридичний)

адреса: Індекс, Місто, Вулиця, Будинок,

телефон номер.

Третя особа: Прізвище Ім'я По батькові, який проживає за адресою:

Індекс, Місто, Вулиця, Будинок, Квартира,

телефон номер.

Державне мито: Сума руб.

Заява про визнання боржника банкрутом

Число. Місяць. Рік року між мною Дані Заявника і Дані Кредитора, Реквізити Договору було укладено договір. На даний момент заборгованість становить понад 300 (триста) тис. Рублів, платіж прострочений понад 3 (трьох) місяців через Причина.

Доказом неможливості виплати в розстрочку або проведення реструктуризації заборгованості за даним кредитом є Доказ.

На підставі всіх перерахованих вище обставин, при керівництві ФЗ РФ від 26.10.2002 «Про неспроможність (банкрутство)» №127-ФЗ

прошу:

Визнати всі пред'явлені вимоги Кредитора Дані Кредитора до Боржника Дані Боржника повністю обгрунтованими, внаслідок чого ввести відносно Боржника процедуру банкрутства фізичної особи.

Додаток:

Перелік Необхідних Документів.

«Число» Місяць Рік року Підпис (Розшифровка)

Заява про власне банкрутство

Заява про порушення справи банкрутства боржника

додаються документи

Зразок заяви про банкрутство фізичної особи має на увазі додаток, в якому повинні бути надані в повному комплекті необхідні документи для успішного завершення судового розгляду. Нижче будуть приведені всі необхідні довідки та документи.

Список документів для застосування досить великий:

  • підтвердження наявності заборгованостей у вигляді довідок або витягів;
  • контакти всіх кредиторів, перед які заявником не були виконані зобов'язання;
  • повний опис всього майна, яким володіє боржник, в якій точно вказані місця зберігання / перебування;
  • Докази фінансової неспроможності та неможливості самостійно розрахуватися з кредиторами;
  • виписка про поточний стан особових рахунків подавця заяви;
  • фотокопії документації про всі угоди з цінними паперами / автотранспортом / нерухомістю за 3 роки перед подачею заяви;
  • фотокопії документації на описане майно;
  • відомості про прийняте в дарування майно, як рухоме, так і нерухоме.

Інформація в зразку заяви про банкрутство фізичної особи

Що повинно бути

Ще раз потрібно пройтися по самим ключовим моментам, які повинні бути вказані в заяві, адже при неправильному заповненні заяви процедура в суді може просто не розпочатися.

Чек лист:

  • найменування конкретного арбітражного суду;
  • вказівки, чому стала неможливою виплата заборгованостей;
  • сума всіх боргів заявника;
  • паспортні та контактні дані боржника і його кредиторів.

Нічого складного або непосильного в цьому переліку немає, тому цілком можна обійтися і без допомоги кваліфікованого юриста.

розгляд паперів

13 жовтня 2019 Пленум Верховного Суду РФ виніс постанову №45, якою у керується на даний момент суд під час розгляду різних справ по банкрутству. У даній постанові дано всі необхідні роз'яснення щодо застосування положень, включених до Закону про банкрутство і регулюють проведення процедур, які застосовуються під час розгляду справ про неспроможність фізичних або юридичних осіб.

Суд може повернути заяву боржника або відмовитися його розглядати в разі, якщо не були надані всі необхідні документи, передбачені законодавством. Якщо після відмови від розглядання пакет документів не був доповнений, то відбувається повернення заяви. Також вагомою підставою для повернення заяви є неусунення причин, які залишають заяву без руху.

Якщо ж не виникло ніяких проблем, і заяву прийнято до розгляду, то потрібно чекати результатів судового засідання. Варіантів розвитку подій може бути три: борги особи будуть реструктуризовані , Сторони повинні будуть прийти до мировою угодою або майно боржника має бути реалізовано на спеціальних майданчиках .

наслідки

Банкрутство має на увазі під собою екстремальну життєву ситуацію, яку неможливо виправити при короткому проміжку часу через відсутність регулярного доходу і наявності величезних витрат. З огляду на це, юридично визнавати особу банкрутом не можна частіше ніж один раз на 5 років. Заявник не має права подати звернення до суду про визнання його банкрутом, якщо після попереднього визнання пройшло менше п'яти років.

Досить часто можна зіткнутися з шахрайством боржників. Вони намагаються визнати себе банкрутами фіктивно, приховуючи своє майно або ж виробляючи інші неправомірні дії. Такі вчинки можуть бути покарані дуже суворо - до 6 років злочинець буде позбавлений волі. Тому краще не ризикувати, а чесно виплатити свої борги.

Якщо все ж фізична особа було визнано збанкрутілим, то його кредитна історія буде безповоротно зіпсована. Він буде зобов'язаний повідомити кредитна установа, в якому збереться отримати позику, про наявність даного статусу. Після відведених 5 років стане фактично неможливо отримати кредит від банківської організації.

Крім того, якщо отриманий статус банкрута, то після винесеного рішення суду заявник буде позбавлений можливості займати керівні пости в будь-якій організації.

Під час проведення самої судової процедури боржник не може покинути межі території Росії.

Якщо якимось чином після банкрутства боржник знову примудрився набрати боргів, то йому доведеться нести їх вантаж по життю ще протягом п'яти років.

Причини банкрутства підприємства

полягають в неможливості виконання своїх зобов'язань перед кредиторами.

У чому суть банкрутства ІП з боргами по податках і як буде реалізовуватися майно - читайте далі .

обов'язково дізнайтеся , Як проходить процедура банкрутства.

Чи варто ставати банкрутом? Перш ніж взяти на себе грошові зобов'язання, краще кілька разів подумати про повернення їх кредитору, хоча це питання кожен вирішує для себе сам. Іноді банкрутство стає єдиним виходом зі складної життєвої ситуації, але краще не доводити себе до такого відчайдушного становища.

Чи варто ставати банкрутом?