Реклама
Реклама
Реклама

Судові пристави при банкрутстві

Оскарження дій судового пристава-виконавця

Рішення і дії (бездіяльність) судового пристава - виконавця можуть бути оскаржені в арбітражному суді в термін 10 днів у випадках, передбачених цим Кодексом та іншим федеральним законом. Заява про оскарження рішень і дій (бездіяльності) судового пристава - виконавця державної митом не обкладається.
У заяві повинні бути також зазначені: 1) найменування органу або особи, які взяли оспорюваний акт, рішення, вчинили оскаржувані дії (бездіяльність); 2) назва, номер, дата прийняття оспорюваного акта, рішення, час вчинення дій; 3) права і законні інтереси, які, на думку заявника, порушуються оскаржуваним актом, рішенням і дією (бездіяльністю); 4) закони та інші нормативні правові акти, якими, на думку заявника, не відповідають оспорюваний акт, рішення і дії (бездіяльність); 5) вимога заявника про визнання ненормативного правового акта недійсним, рішень і дій (бездіяльності) незаконними. У заяві про оскарження рішень і дій (бездіяльності) судового пристава - виконавця повинні бути також вказані відомості про виконавчому документі, у зв'язку з виконанням якого оскаржуються рішення і дії (бездіяльність) судового пристава - виконавця. До заяви додаються відповідні документи. До заяви про оскарження рішень і дій (бездіяльності) судового пристава - виконавця додаються, крім того, повідомлення про вручення або інші документи, що підтверджують надіслання копії заяви і необхідних доказів судовому приставу - виконавцю і іншій стороні виконавчого провадження. За клопотанням заявника арбітражний суд може призупинити дію оскаржуваного акта, рішення.

Порядок звернення стягнення на майно організацій Порядок звернення стягнення на майно організацій. Черговість стягнення (ГК РФ)

При ліквідації юридичної особи вимоги її кредиторів задовольняються в такій черговості:
в першу чергу задовольняються вимоги громадян, перед якими ліквідується юридична особа несе відповідальність за заподіяння шкоди життю або здоров'ю, шляхом капіталізації відповідних почасових платежів;
у другу чергу проводяться розрахунки з виплати вихідної допомоги та оплати праці з особами, які працюють за трудовим договором, у тому числі за контрактом, і з виплати винагород за авторськими договорами;
в третю чергу задовольняються вимоги кредиторів за зобов'язаннями, забезпеченими заставою майна юридичної особи;
в четверту чергу погашається заборгованість по обов'язкових платежах до бюджету і в позабюджетні фонди;
в п'яту чергу проводяться розрахунки з іншими кредиторами відповідно до закону.
При ліквідації банків або інших кредитних установ, які залучають кошти громадян, в першу чергу задовольняються вимоги громадян, які є кредиторами банків або інших кредитних установ, які залучають кошти громадян. Вимоги кожної черги задовольняються після повного задоволення вимог попередньої черги. При недостатності майна юридичної особи воно розподіляється між кредиторами відповідної черги пропорційно сумам вимог, які підлягають задоволенню, якщо інше не встановлено законом.

У сформованих економічних умовах російський бізнес досить часто стикається з дуже неприємною, але досить часто зустрічається проблемою - поверненням боргу. Як правило, після того як компанія-кредитор випробує всі засоби досудового врегулювання, щоб домогтися повернення боргу, вона звертається до суду.

Стягнути заборгованість можна двома способами: в порядку судового розгляду, шляхом ініціювання виконавчого провадження, або через банкрутство боржника.

На підставі результатів судового розгляду кредитори отримують виконавчий лист, який разом з копією рішення суду направляється судовим приставам. Після отримання судових документів пристави, в строк не більше трьох днів, виносять постанову, що стосується порушення виконавчого провадження. Копії постанови надсилаються на адресу кредитора, компанії-боржника та суду. У постанові боржнику надається можливість добровільного виконання судових вимог в п'ятиденний термін. Якщо після закінчення згаданого терміну компанія-боржник добровільно не погасить заборгованість або не вживе заходів щодо врегулювання її стягнення з кредитором, пристави переходять до примусових заходів, як того вимагає позовну стягнення боргу.

В рахунок погашення заборгованості з рахунків боржника через приставів можуть списуватися кошти, описуватися майно. Вони мають право заарештовувати майно, при необхідності проводити його реалізацію майна, а отримані грошові кошти направляти на погашення боргів.

Що зберігаються у боржника, готівкові грошові кошти в російській або іноземній валюті, пристави, після їх виявлення, негайно вилучають. Рублеві грошові кошти здаються в банк в той же день, для перерахування в розмірі боргу на рахунок кредитора. При необхідності, до грошових коштів боржника, що знаходяться у вкладах, на рахунках або на зберіганні в будь-яких банках і кредитних організаціях, пристав може вжити заходів щодо накладення арешту.

У разі, якщо позовна заборгованість не може бути погашена грошовими коштами компанії-боржника, на вимогу пристава, стягненню піддається інше майно, що належить компанії-боржнику на праві особистої власності, господарського або оперативного управління. На факт накладення стягнення не впливає, де знаходиться, і хто фактично використовує це майно.

Пристав повинен, не пізніш як через місяць, після винесення постанови, що стосується порушення виконавчого провадження, встигнути накласти арешт на майно компанії-боржника. Він зобов'язаний описати майно і накласти заборону на його користування компанією-боржником. У разі необхідності пристав має право обмежити право на користування майном або вилучити його. Пристав може перетворити на погашення боргів дебіторську заборгованість боржника. Арешт дебіторської заборгованості передбачає опис, а іноді і вилучення, що підтверджують її документів (наприклад, договорів, актів звірки взаємних розрахунків, документів, що підтверджують поставку будь-яких послуг). На підставі цього, свою дебіторську заборгованість боржник не має права самостійно продавати.

У тому випадку, якщо отримання боргів з компанії-боржника, не може компенсуватися накладенням арешту на майно боржника (включаючи нерухомість, акції, частки в статутному капіталі і.т.д.) може бути розпочато процедуру банкрутства.

Банкрутство є широко поширеною процедурою, яка завершує економічно збиткові бізнес-процеси підприємства з прощенням боргів, повністю законодавчо `підтвердженим. Проведення банкрутства невмілими або

незацікавленими людьми може спричинити повне знищення підприємства.

Я надаю послуги з юридичного супроводу процедури банкрутства з мінімальними втратами з Вашого боку. Видана клієнтом доручення, дозволяє представляти його інтереси, включаючи корпоративні спори. Я, ПЕТРОІЛ Андре Олександрович, забезпечу грамотне консультування з усіх питань, а так само повний супровід і управління всіма необхідними процедурами.