Реклама
Реклама
Реклама

Радіо Ехо Москви - Саратов | Новини | Саратовський обласний арбітраж визнав ЖБК «Оптиміст-2000» банкрутом

Рішення по справі вчора прийняла суддя Юлія Федорова Рішення по справі вчора прийняла суддя Юлія Федорова. Раніше тимчасовий керуючий житлово-будівельного кооперативу Дмитро Єжов вимагав перейти до проведення конкурсного виробництва, при цьому він заявив, що буде виконувати свої повноваження, не взимая додаткову оплату з пайовиків.
Під час засідання, дин з кредиторів Кирило Малков підкреслив, що в разі відмови у вимогах чолі ЖБК у пайовиків деяких блок секція не буде технічної можливості добудувати свої будинки.
У результаті суддя задовольнила введення конкурсного провадження стосовно кооперативу. Рішення Федорової було зустрінуте оплесками.
Нагадаємо, що в грудні рішенням Саратовського обласного суду був продовжений термін арешту голові ЖБК «Оптиміст-2000» Володимиру Біличі до лютого 2018 року.
Раніше Белік, який є також головою ЖБК «Рубін», намагався в Саратовському обласному суді оскаржити запобіжний захід. В якості аргументів захист забудовника приводила вік обвинуваченого і стан здоров'я його дружини, яка, згідно з обстеження, була спрямована на надання інвалідності. Однак рішенням суду йому було відмовлено.
Біличі затримали 9 серпня минулого року. Після зустрічі спікера Держдуми В'ячеслава Володіна з ошуканими пайовиками в Саратові пройшов цілий ряд затримань і арештів. Зокрема, були затримані гендиректора ТОВ «Фонд житлового будівництва» Олександр Тихонов і керівник ТОВ «Град-С» Олексій Абасов. Крім того, був заарештований акціонер ЗАТ «Саратовгесстрой» Олександр Шалабанов.