Реклама
Реклама
Реклама

Новини. Одним рядком. У Росії (21 грудня 2018 роки)

  1. У Мінсільгоспі назвали вартість новорічного столу
  2. Мешканка Петербурга намагалася продати в Москві невинність 15-літньої
  3. У Челябінській області перевірять лікарню, в якій пацієнт лежав на ганчір'я
  4. Кокорін і Мамаєву поміняли статтю звинувачення на більш тяжку
  5. Росгвардія подасть в суд на РБК через публікацію про закупівлі продовольства
  6. Путін доручив Медведєву особисто контролювати реалізацію нацпроектів
  7. Кремль не розуміє, куди американці йдуть з Сирії
  8. Керівником Росимущества призначили екс-главу московського управління СКР
  9. Клієнти Tele2 оцінили безлімітний інтернет за кордоном
  10. Совфед схвалив закон про декриміналізацію репоста
  11. Паніка в Росії: за нами стежать банки і податкова
  12. Захарова про перевірку ВBC World News: давно пора
  13. Совфед схвалив закон про захист журналістів в гарячих точках
  14. У ПФР роз'яснили принцип розрахунку надбавки до пенсії з наступного року
  15. У листопаді громадяни Росії стали частіше купувати шоколад і воду
  16. У нових плацкартних вагонах полиці можуть стати довшим
  17. Стало відомо, скільки росіян зберігають новорічну ялинку до літа
  18. У Кемеровській області з'явилося друге офіційна назва
  19. МВС: поліцейським треба дозволити розкривати машини
  20. ЦБ відкликав ліцензію у двох російських банків

список статей Новини

: одним рядком : В Росії : 2018 рік : грудень : 21 печатка 16:57

У Мінсільгоспі назвали вартість новорічного столу

Новорічний продуктовий набір для сім'ї з 4 осіб складе на кінець грудня 6,3 тисячі рублів, повідомили в прес-службі міністерства сільського господарства.

За даними аналітичного центру Мінсільгоспу, вартість продуктів зросла лише на 1,6 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. "Таким чином, очікується, що динаміка буде в 2,5 рази нижче прогнозованої інфляції", - уклали в відомстві. Для розрахунків використовувалися дані про цінові коливання поточного року і сезонної грудневої динаміки, пояснюють в прес-службі.

Практично не змінилася за рік вартість традиційних салатів. "Оселедець під шубою" коштує приблизно так само, як в минулому році, а продукти для салату "олів'є" на всю сім'ю подорожчають на 17 рублів, або близько 6 відсотків.

Також стабільні ціни на вітчизняне вино. "Виробництво російського вина залишається на стабільному рівні, а обсяги реалізації виноробної продукції поступово зростають. Ціни на неї знаходяться на рівні минулого року завдяки заходам держпідтримки - за останні три роки вона зросла більш ніж в 5 разів. У 2019 обсяг підтримки збільшиться до 3 мільярдів рублів у порівнянні з 1,4 мільярда рублів в поточному році ", - наводить прес-служба слова президента Союзу виноградарів і виноробів Росії Леоніда Поповича.

російська газета

16:55

Мешканка Петербурга намагалася продати в Москві невинність 15-літньої

Мешканка Санкт-Петербурга арештована в Москві за продаж невинності 15-річної дівчини за 650 тисяч рублів, повідомляє в п'ятницю Слідчий комітет (СК) Росії.

За даними слідства 22-річна мешканка Санкт-Петербурга в соціальних мережах познайомилася з 15-річною дівчиною і запропонувала заробити проституцією. Клієнта вона також знайшла в закритій групі популярної соцмережі, а подробиці угоди обговорювала з ним в WhatsApp.

"У готелі на сході Москви, куди підозрювана привезла неповнолітню, вона отримала від замовника, який брав участь в оперативному експерименті, 650 тисяч рублів, після чого була затримана на місці злочину", - йдеться в повідомленні відомства.

Старший помічник керівника ГСУ СК Росії по Москві Юлія Іванова розповіла, що затриманої вже пред'явлено обвинувачення за частиною 3 статті 240 КК РФ (втягнення в заняття проституцією неповнолітньою), вона визнала провину і арештована судом.

Зараз слідство шукає її спільників, встановлює додаткові епізоди втягнення неповнолітніх у заняття проституцією.

Відеозапис "угоди" розміщена на офіційному каналі відомства на YouTube.

РІА Новини

16:53

У Челябінській області перевірять лікарню, в якій пацієнт лежав на ганчір'я

Депутати Законодавчих Зборів впевнені: будь-який хворий повинен перебувати в гідних умовах /

Облетіла ЗМІ відео, де на ганчір'я на підлозі лежить чоловік зі свіжим операційним шрамом на голові, наробило багато галасу. І хоч лікарі медсанчастини Усть-катавей пояснили, що пацієнт буйний, що меблі і матрац в палаті він розгромив сам, депутати Законодавчих Зборів впевнені: так бути не повинно.

Так, «єдинорос» Костянтин Захаров вважає, що факт потребує перевірки, що виправдань медперсоналу немає.

- У якому б стані не перебувала людина після операції, він не повинен лежати на підлозі в бруді. Це кричущий випадок, який ми не маємо наміру залишати без уваги, - запевнив Костянтин Захаров.

Депутати звернуться до федерального медико-біологічне агентство, до якого належить медсанчастину в Усть-катавей, з проханням провести перевірку в лікарні.

Комсомольська правда

16:51

Кокорін і Мамаєву поміняли статтю звинувачення на більш тяжку

Слідство змінило статтю, осудну Олександру Кокорін, Павлу Мамаєву і іншим фігурантам справи, заявив РІА Новини адвокат Кокоріна-молодшого В'ячеслав Барік.

"Тепер їм ставиться частина 2 статті 115, оскільки за результатами судово-медичної експертизи отримано висновок про заподіяння легкої шкоди здоров'ю", - зазначив захисник.

Покарання за обома статтями однакове - до двох років позбавлення волі, але стаття про легке шкоду здоров'ю вважається більш тяжкою.

За словами адвоката, такий крок викликаний тим, що "за результатами судово-медичної експертизи отримано висновок про заподіяння легкої шкоди здоров'ю"

Звинувачення в хуліганстві в справі залишається.

Адвокат Мамаєва Ігор Бушманов заявив РІА Новини, що в понеділок подасть скаргу в прокуратуру "на необгрунтованість, неконкретність і суперечливість звинувачення".

Дві бійки за участю футболістів відбулися восьмого жовтня. За даними слідства, спочатку Кокорін, Мамаєв, брат Кокоріна Кирило і їх друзі побили водія однієї з провідних Першого каналу Віталія Соловчук, а потім в кафе - главу департаменту Мінпромторгу Дениса Пака і главу НАМИ Сергія Гайсина.

Два дня футболісти не виходили на зв'язок. Після того як наслідок пригрозило оголосити всіх в розшук, вони з'явилися в ГУ МВС і були поміщені в ізолятор. Олександра Кокоріна, Мамаєва та Олександра Протасовіцкого звинувачували в двох епізодах побоїв і одному епізоді хуліганства. Кирила Кокоріна звинувачували в трьох епізодах побоїв і одному - хуліганства.

Всі четверо заарештовано до 8 лютого.

rsport.ria.ru

16:49

Росгвардія подасть в суд на РБК через публікацію про закупівлі продовольства

Росгвардія прийняла рішення звернутися до суду у зв'язку з "недостовірними" даними, опублікованими виданням РБК, про постачання в відомство.

"Росгвардія прийняла рішення звернутися в судові інстанції, щоб домогтися відповідальності РБК за публікацію недостовірної інформації", - повідомляє в п'ятницю прес-служба відомства.

Йдеться про двох публікаціях РБК від 10 і 13 грудня - "Контракт з" Дружбі ": чому постачальник Росгвардіі зацікавив ФСБ", і "Росгвардія почала внутрішнє розслідування через поставки продуктів".

Прес-служба вважає, що в публікаціях "був допущений цілий ряд грубих неточностей, через що ситуація з державними закупівлями в Росгвардіі була представлена ​​громадськості в абсолютному спотвореному вигляді". Також в прес-службі відомства зазначили, що ЗМІ опублікували цю неперевірену інформацію "напередодні резонансного судового процесу, що можна розцінити як тиск на суд".

У Росгвардіі також повідомили, що 13 грудня направили РБК офіційний лист "про дійсну ситуацію з держзакупівлями" і попросили опублікувати його текст повністю. Однак видання опублікувало лист лише частково, допустивши неточності і не повідомляючи про важливі деталі.

"І ця інформація розійшлася по десяткам видань, створюючи інформаційний фон, грубо спотворює реальність", - заявили в прес-службі.

10 грудня РБК з посиланням на свої джерела повідомив, що в листопаді цього року ФАС, після звернення ФСБ, порушила справу про наявність ознак порушення законодавства про державне оборонне замовлення при поставці товарів Росгвардіі м'ясокомбінатом "Дружба народів".

"З тексту звернення ФСБ слід, що єдиний постачальник і його підрядники" незаконно завищили ціну на продукцію, фактично виступивши в якості торгового посередника ", - йдеться в публікації.

У матеріалі зазначалося, що Мелеузовський м'ясокомбінат поставляв "Дружбі народів" сосиски за ціною 260 руб. за кілограм, а сардельки - по 270 руб. (В цю вартість входили також витрати на доставку товару вантажоодержувачу). "Дружба народів" брала з Росгвардіі за ці ж сосиски і сардельки вже по 350 руб. за кілограм, уточнюється в зверненні ФСБ ", - повідомляв РБК.

У Головній військовій прокуратурі заявили, що проводять перевірку законності при поставках товарів для Росгвардіі і мають намір вжити заходів реагування при необхідності.

13 грудня РБК опублікував матеріал, в якому повідомлялося, що Росгвардія почала внутрішнє розслідування з приводу поставок продуктів.

Interfax.ru

16:45

Путін доручив Медведєву особисто контролювати реалізацію нацпроектів

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв обговорили основні напрямки роботи уряду. Говорячи про контроль за виконанням національних проектів, президент сказав: «Багато показників, вони повинні бути в комп'ютері, але важливо подивитися, що відбувається в реальному житті на територіях, що стоїть за цими показниками».

«Дуже розраховую, що колеги в уряді - міністри, віце-прем'єри - приділятимуть саме цієї складової найпильнішу увагу. Прошу, Дмитро Анатолійович, і вас особисто теж зануритися в цю роботу », - заявив пан Путін.

Нагадаємо, в федеральних витратах всі 12 проектів і інфраструктурна програма займають близько 10% всіх витрат замість очікуваних 15%, асигнування на 2019 рік у основному менш очікуваних. Тому подальше коректування нацпроектів ще восени вважалася практично неминучою. За восьми з нацпроектів є і нерозподілені резерви.

Під час що відбулася 20 грудня прес-конференції Володимир Путін визнав існування проблеми за контролем за виконанням національних проектів. Він підтримав стурбованість голови Рахункової палати Олексія Кудріна про те, що нацпроекти можуть бути недофінансовані на суму до 1 трлн руб. за три роки.

kommersant.ru

16:43

Кремль не розуміє, куди американці йдуть з Сирії

У Кремлі поки не розуміють, як, коли і куди йдуть американці в Сирії, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. «Нам потрібно зрозуміти, як, коли, куди і яким чином йдуть американці, це поки не зрозуміло, - заявив пан Пєсков журналістам.- Нам потрібно зрозуміти, що таке наступна фаза, цього теж поки ніхто не знає».

Дмитро Пєсков підкреслив, що Росія легітимно, в рамках міжнародного права і на прохання влади Сирії, «посприяла сирійцям у звільненні їх країни» від міжнародного тероризму, зокрема забороненої в РФ організації «Ісламська Держава» (ІГ). «Ми не схильні переоцінювати роль Сполучених Штатів в перемозі над ІГІЛ в Сирії», - зазначив він.

Підсумки військової операції США в Сирії

Читати далі

Раніше американські законодавці і союзники США в Європі і на Близькому Сході заявили, що анонсований президентом США Дональдом Трампом виведення американських військ з Сирії помилковий і поставить під загрозу боротьбу з ІГ. Президент Росії Володимир Путін рішення свого американського колеги схвалив. Сам пан Трамп, спочатку заявив про перемогу над ІГ, пізніше дав зрозуміти, що надає вести боротьбу з терористичним угрупуванням Росії, Ірану і Сирії.

kommersant.ru

16:35

Керівником Росимущества призначили екс-главу московського управління СКР

Глава Федерального агентства з управління державним майном (Росмайно) Дмитро майданчика біля пристані звільнений від займаної посади. Замість нього призначений колишній керівник ГСУ Слідчого комітету по Москві Вадим Яковенко, повідомляється на сайті кабміну.

У розпорядженні прем'єр-міністра Дмитра Медведєва говориться, що біля пристані сам попросив про відставку з посади.

Напередодні джерела РБК повідомили, що Прістанков йде у відставку, а його місце займе Яковенко, який працював в полпредстве президента в Центральному федеральному окрузі. Один зі співрозмовників РБК пояснив рішення Прістанкова втомою від «нескінченної нервової роботи». Інший із джерел заявив, що після відставки Прістанков може повернутися в компанію «Норнікель», де в 2014-2016 роках очолював федеральні і регіональні програми.

У листопаді міжнародна правозахисна організація Transparency International заявила про можливий конфлікт інтересів у Прістанкова через його членства в опікунській раді Фонду кіно, який перерахував субсидії продюсерської компанії дружини і друзів чиновника «2Д Целулоїд». Цю інформацію правозахисники передали в Генпрокуратуру, в Фонді кіно можливість конфлікту інтересів відкинули і повідомили, що Прістанков не брав участі в обговоренні проектів подружжя.

Яковенко очолював ГСУ СК по Москві з травня 2011 року по лютий 2015 року, в грудні 2016 його призначили головним федеральним інспектором по Московській області в апараті повпреда президента по ЦФО.

РБК

13:37

Клієнти Tele2 оцінили безлімітний інтернет за кордоном

Tele2 розширив географію послуги « Безлімітний інтернет за кордоном »До 117 країн. Тепер опція стала доступна в екзотичних країнах Карибського басейну. З початку року число користувачів послуги зросла в 9 разів, а інтернет-трафік в країнах її дії виріс майже в 7 разів.

Опція «Безлімітний інтернет за кордоном» дозволяє клієнтам Tele2 вільно користуватися послугами передачі даних в зарубіжних поїздках і не побоюватися непередбачених витрат на зв'язок. З початку року географія її дії збільшилася в 2,5 рази: з 47 до 117 країн.

У грудні в список країн, де доступна послуга, увійшли острівні території Карибського басейну: Аруба, Барбадос, Бермудські острови, Британські Віргінські острови, Гаїті, Гренада, Домініка, Кайманові острови, Монтсеррат, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Люсія, Теркс і Кайкос, Ямайка.

Абонентська плата за опцію «Безлімітний інтернет за кордоном» становить 350 рублів на добу і списується з рахунку клієнта тільки в разі фактичного виходу в мережу. Якщо клієнт не користується інтернетом за кордоном або знаходиться в Росії, плата за послугу не стягується. За кожен день користування опцією клієнт отримує знижку, яка надається при наступному списанні абонентської плати за тарифним планом.

Олег Решетін, директор зі стратегічного розвитку продуктового портфеля Tele2:

«За кордоном наші клієнти звикли користуватися послугами зв'язку в такому ж обсязі, як вдома. Незважаючи на валютні коливання і розрахунки з партнерами, ми не підвищуємо ціни на послуги мобільного зв'язку в роумінгу. Tele2 зберігає низьку вартість дзвінків, вигідну ціну інтернет-послуг і можливість не платити за домашній тариф за кордоном. Це особливо актуально в пору новорічних свят, коли росіяни відправляються на канікули за рубеж.Услуга «Безлімітний інтернет за кордоном» також дозволяє істотно скоротити витрати на зв'язок у роумінгу, що швидко оцінили клієнти. З січня щомісячна кількість користувачів опції збільшилася в 9 разів. Завдяки їй абоненти можуть користуватися по-справжньому безлімітним інтернетом, без обмежень за обсягом інтернет-трафіку в добу ».

Завдяки їй абоненти можуть користуватися по-справжньому безлімітним інтернетом, без обмежень за обсягом інтернет-трафіку в добу »

Tele2 Москва

11:56

Совфед схвалив закон про декриміналізацію репоста

Рада Федерації підтримав закон про декриміналізацію репоста, передає РІА «Новини».

Як зазначається, сенатори схвалили пакет законів про часткову декриміналізацію 282 статті Кримінального кодексу Росії про екстремізм.

Підкреслюється, що згідно з цим законопроектом кримінальну справу стосовно людей, які вперше переступили закон, не можна буде порушувати за умови, що їх дія «не представляло серйозної загрози для основ конституційного ладу і безпеки держави». Зокрема, це стосується репоста в інтернеті.

За підсумками засідання було прийнято рішення внести відповідні зміни до Кримінального кодексу, а також до Кодексу про адміністративні правопорушення.

газета ру

11:56

Паніка в Росії: за нами стежать банки і податкова

У 2018 році росіяни відчули себе «під ковпаком», здійснюючи безготівкові платежі. Податкова служба і банки заспокоювали, що ФНП не відстежуватиме всі банківські перекази і автоматично обкладати їх податком. Але громадяни все частіше стикаються з тим, що кредитні установи блокують банківський переказ на невелику суму і просять пояснити його призначення. З огляду на інші податкові ініціативи російської влади, побоювання росіян здаються не безпідставними.

Карткові переклади росіян під загрозою. «Газеті.Ru» стали відомі випадки, коли банки стали відмовляти у переказі коштів клієнтів (від фізособи до фізособи) навіть на невеликі суми - близько 5 тисяч рублів. Зокрема, клієнти банків все частіше стикаються з тим, що банківські службовці передзвонюють і просять роз'яснити, кому і навіщо зроблений цей переклад і без достатнього, на думку кредитного установи економічного обґрунтування, відмовляють в перекладі.

Про те, що з такою проблемою зіткнулися клієнти Бінбанку, Тінькофф-банку і Ощадбанку, писали і інші ЗМІ. Наприклад, за даними «Известий», кредитні організації стали вимагати від клієнтів обґрунтувань економічного сенсу операцій навіть на невеликі суми - в межах 1 тис. Рублів. Якщо громадяни відмовляються надати кредитної організації документи, що пояснюють ці транзакції, їх карту або рахунок могли заблокувати.

Те, що перекази з картки на картку можуть стати об'єктом пильної уваги, росіяни припускають вже давно.

Панічні чутки, що податківці будуть відслідковувати кожен банківський переказ і обкладуть всіх поборами, виникли цього літа. Так, росіяни турбувалися, що податкова буде стягувати податки від будь-яких надійшли на їх рахунки грошей.

Вони можуть кваліфікуватися як дохід і обкладатися податком, турбувалися росіяни в соціальних мережах, ділячись способами уникнути пильної уваги Федеральної податкової служби (ФПС). При цьому користувачі ділилися своїм досвідом, як «не попастися на гачок» податкової і радили один одному в призначенні платежу за картками писати «Віддаю борг» або «Подарунок». У цьому випадку податкова нібито не змогла б пред'явити претензії.

Банкіри і ФНС запевнили тоді, що підстав для паніки у росіян немає.

Запросити інформацію про рахунки, вклади і електронних гаманцях фізосіб податкові органи можуть тільки при проведенні перевірок, пояснила, зокрема, податкова служба.

«Наприклад, громадянин направив заяву про отримання податкового вирахування за покупку квартири, не маючи офіційного доходу. У цьому випадку податкова може зацікавитися надходженнями на рахунки такого платника податків », - відзначала служба.

ФНС в своєму листі від 6 червня 2018 року №ЕД-4-2 / ​​10885 навіть спеціально дала роз'яснення про те, що перекази фізичних осіб з карти на карту не будуть автоматично вважатися оподатковуваним доходом. Опитані «Газетой.Ru» банкіри також в один голос запевняли, що на кредитні організації давно покладено обов'язок подавати податковим органам на підставі мотивованого запиту довідки про наявність рахунків фізичних осіб в банку, залишки коштів на таких рахунках, а також надавати виписки про операції на таких рахунках.

Експерти також називають побоювання громадян, які неофіційно працюють і отримують оплату на картку, зовсім не безпідставними.

Як зазначає керуючий партнер експертної групи Veta Ілля Жарський, якщо через банківські перекази громадяни регулярно отримують грошові кошти в рахунок оплати тих чи інших послуг, то відстежити частоту цих перекладів і періодичність банкам і ФНС не складе особливих зусиль.

«У такому випадку громадянам необхідно буде або визнати свій статус самозайнятої і увійти в число чесних платників податків. Тим більше, що держава з нового року в ряді російських регіонів (Москві, Московській області, Калузької області та Республіці Татарстан - «Газета.Ru») впровадить пілотний проект щодо функціонування спеціального додатка на телефон для відрахування від 4% до 6% від заробітку в користь податківців, або припинити підозрілі операції або перевести їх в статус хаотичних. Іншими словами, робити все, щоб це не виглядало як регулярні перекази на одну і ту ж суму », - говорить експерт.

Те, що зараз банки почали запитувати додаткову інформацію по переказах, експерти пояснюють бажанням фінансових організацій протистояти нелегальними схемами - наприклад, відходу від сплати податків.

Чиновники усіма силами зараз намагаються змусити громадян відраховувати більше коштів.

Так, з 2019 року підвищується ПДВ з 18 до 20%. А в законі про налогобложения самозайнятих передбачені штрафи для громадян, які отримають статус самозайнятої, але вирішать приховати якісь операції, наприклад, порушивши умови виставлення чека. При першому такому порушенні можна буде звільнитися 20% штрафом від суми, на яку був виписаний чек, при повторному - на 100%.

Втім, як пояснює аналітик «Алор Брокер» Олексій Антонов, випадки, коли фінансові служби банку просять пояснити призначення платежу, можуть також пояснюватися бажанням банків контролювати сумнівні операції.

«Справа в тому, що в рамках дотримання антивідмивного законодавства всі кредитні організації зобов'язані виявляти викликають підозри операцій, аналогічно вони зобов'язані відстежувати ознаки транзакцій шахрайського характеру», - говорить експерт.

Більшість транзакцій обробляються за допомогою програмного забезпечення, яке виявляє ризики, пояснює експерт. При цьому аналіз даних веде по величезній кількості операцій.

- За даними ЦБ, до кінця другого кварталу 2018 роки кількість діючих банківських карт оцінювалося в 265,6 млн штук, в Москві їх більше 51 млн. При цьому щодня росіяни роблять з їх допомогою мільйони операцій, - говорить Антонов.

Згідно з інформацією, наданою Національною системою платіжних карт, за десять місяців 2018 року росіяни переводили з карти на карту в 1,5 рази частіше, ніж за весь минулий рік: кількість перекладів становило 653 млн. При цьому середній чек переказів склав 5 629 рублів.

Оскільки технології час від часу дають збій, то в такій ситуації без яких би то не було видимих ​​причин банк може заблокувати здійснення операції або навіть рахунок, каже Антонов.

Коли банки без достатніх на те підстав вимагають у клієнтів документи, що обгрунтовують походження коштів або призначення невеликого платежу, можна говорити про «перегини», додає він.

При цьому Банк Росії раніше прокоментував, що ЦБ не згоден з цією практикою і рекомендував звертатися в інтернет-приймальню регулятора, відзначає Антонов.

Газета.ру

11:55

Захарова про перевірку ВBC World News: давно пора

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Марія Захарова прокоментувала перевірку Роскомнадзором телеканалу BBC World News, а також його інтернет-ресурсів. Свою думку вона написала на фейсбуці.

За її словами, це потрібно було зробити давно.

«Мені щиро шкода кореспондентів ВВС, багато з яких є справжніми професіоналами і сумлінно виконують свої обов'язки. Але грубе втручання британського уряд в діяльність російських ЗМІ (постійна пропаганда проти телеканалу RT, спроби дискредитації наших журналістів і тд) не залишає іншого вибору, крім дзеркальної відповіді », - заявила Захарова.

Вона додала, що Росія неодноразово виносила попередження.

Раніше повідомлялося, що Роскомнадзор оголосив про перевірку ВBC World News.

газета ру

11:54

Совфед схвалив закон про захист журналістів в гарячих точках

Совфед на засіданні 21 грудня схвалив закон, який передбачає заходи захисту для журналістів, які працюють в районах бойових дій і збройних конфліктів, передає ТАСС.

Повідомляється, що він зобов'язує редакцію, яка відправила журналіста в гарячу точку, виплачувати компенсацію в разі загибелі співробітника або заподіяння шкоди його здоров'ю.

Уточнюється, що законопроект був внесений до Держдуми депутатами ще в липні 2014 року, але перше читання він пройшов лише через два роки.

Раніше повідомлялося, що Совфед схвалив закон про декриміналізацію репоста.

газета ру

10:22

У ПФР роз'яснили принцип розрахунку надбавки до пенсії з наступного року

Пенсійний фонд Росії пояснив, як з 2019 року розраховуватися надбавка до пенсії.

З січня наступного року страхову пенсію по старості для непрацюючих проїндексируют на 7,05%. Точний розмір надбавки розраховується індивідуально, але в середньому пенсія зросте на 1 тис. Рублів, передає в середу, 19 грудня, «РІА Новини».

В даний час середня страхова пенсія в Росії становить 14 414 рублів. Розмір надбавки в цьому випадку буде трохи вище 1016 рублів, відзначає телеканал «360».

4 грудня російські музиканти і артисти розповіли про розмір належних їм пенсійних виплат і своє ставлення до роботи після виходу на заслужений відпочинок. Гуморист Володимир Винокур отримує 10 тис. Рублів і переводить всі кошти на благодійність, а актор Олександр Панкратов-Чорний отримує 13 тис.

Известия

10:20

У листопаді громадяни Росії стали частіше купувати шоколад і воду

Індекс «Кава з молоком», який відображає обсяги купівлі російськими громадянами шоколаду, молока, кави і бутильованої води, виріс на 4,1% в листопаді в порівнянні з попереднім місяцем. Про це йдеться в дослідженні холдингу «Ромир».

Зростання індексу зафіксовано вже на протязі п'яти місяців поспіль. Влітку зростання було невеликим, але в осінні місяці почав значно додавати. У річному вираженні він збільшився на 5,1%, пише «РИА Новости».

Обсяги купівлі шоколаду в листопаді зросли на 9,2%, при цьому ціна залишилася на колишньому рівні. Вода подорожчала на 5,3%, а її обсяги продажів збільшилися на 7,3%. Ціна кави і молока також не змінилася, проте каву купували на 1,6% більше, ніж минулого місяця, а ось продаж молока знизилися на 0,6%.

У столиці індекс виріс на 0,9% переважно за рахунок покупок шоколаду, за рік цей показник виріс в Москві на 1,8%, а в порівнянні з жовтнем на 13,8%. Обсяги продажів бутильованої води в столиці зросли на 8,4%, а ось кава москвичі купили на 3,4% менше.

20 грудня експерти дослідницьких компаній Gfk і Europanel повідомили, що традиційний для Росії сплеск продажів шампанського та ігристих вин в новорічні свята також спостерігається в Німеччині та Іспанії.

Известия

10:19

У нових плацкартних вагонах полиці можуть стати довшим

Полки плацкартних вагонів в російських потягах можуть стати довшим. Про це повідомила заступник генерального директора Федеральної пасажирської компанії Марина Жегуліна.

За її словами, в новому варіанті будуть розглянуті кілька типів вагонів, в тому числі той, де буде збільшена довжина полки, пише «Федеральне агентство новин».

9 грудня директор з пасажирських перевезень Дмитро Пегов розповів, що компанія РЖД збирається до кінця року виготовити і запустити в експлуатацію один вагон «сучасного плацкарта».

У липні з'явилася інформація, що з 2025 року «Російські залізниці» переобладнають плацкартні вагони. У компанії пообіцяли, що вони будуть докорінно відрізнятися від звичних.

19 листопада в інтернеті з'явилося відео, зняте зсередини таких вагонів: в них з'являться розетки і USB-роз'єми, а також освітлення для кожного пасажирського місця. У туалетах будуть гігієнічні душі, пеленальні столики, вбудований фен для рук, автоматичні крани і дозатори мила.

Пізніше, 20 листопада, генеральний директор Федеральної пасажирської компанії (ФПК) Петро Іванов розповів, що поява нових плацкартних вагонів не призведе до зростання цін на квитки для пасажирів.

Известия

10:18

Стало відомо, скільки росіян зберігають новорічну ялинку до літа

Близько 4% росіян викидають новорічну ялинку влітку, ще у 11% людей святкове дерево стоїть в приміщенні до березня, підрахували дослідники компанії MARC.

Протягом тижня після свята ялинку прибирають приблизно 59% росіян.

Також дослідники з'ясували, що 82% людей вважають за краще наряджати ялинку. З них 48% ставлять штучну ялинку, 27% - живе дерево.

Більшість росіян (59%) використовують дісталися у спадок ялинкові іграшки, 28% росіян - набувають нових, пише РИА Новости.

російська газета

10:16

У Кемеровській області з'явилося друге офіційна назва

Кузбаський парламент одноголосно затвердив «Кузбас» як друге офіційна назва регіону. Зробити юридично рівними найменування «Кемеровська область» і «Кузбас» запропонував губернатор Сергій Цивільов.

У законну силу рішення вступить тоді, коли внесуть зміни в 65 статтю Конституції РФ. «Інтерфакас» зазначає, що додаткових витрат зміни не призведуть до: всі документи, де є «Кемеровська область» свою актуальність не втратять.

vesti42.ru

10:13

МВС: поліцейським треба дозволити розкривати машини

МВС Росії запропонувало дозволити поліцейським розкривати автомобілі «з метою порятунку громадян, життю та здоров'ю яких загрожує небезпека». Крім того, пропонується дозволити співробітникам поліції право розкривати автомобілі, в яких знаходяться злочинці. Нарешті, в законопроекті пропонується змінити правила особистого огляду - щоб поліція могла додивитися підозрюваного в крадіжці.

Міністерство внутрішніх справ Росії пропонує внести зміни в закон «Про поліцію». Про це повідомляється в законопроекті, опублікованому на сайті відомства.

Згідно з однією з поправок, поліцейським хочуть надати право розкривати автомобілі для порятунку людей або затримання злочинців.

«Поліція в цілях порятунку громадян, життю та здоров'ю яких загрожує небезпека <...> наділяється правом здійснювати розтин транспортного засобу. Поліція також отримує право розтину транспортного засобу в разі, якщо в ньому заблоковано особа, яка вчинила (вчиняє) злочин », - йдеться в законопроекті. </ ...>

Крім того, в дозвільному списку вказано витяг вчинила дорожньо-транспортна пригода або порушив правила дорожнього руху п'яного водія, в разі загрози теракту або розслідування обставин нещасного випадку, передає НСН. У МВС вважають, що дані зміни дозволять підвищити правовий потенціал діяльності поліції щодо захисту громадян від злочинів.

Крім того, в запропонованому МВС законопроекті є пункт, що стосується особистого огляду громадян. Передбачається, що співробітники поліції зможуть проводити огляд в разі, якщо у них є підозри в скоєнні людиною крадіжки.

Як повідомляє ФАН, в даний час поліцейські, відповідно до закону «Про поліцію», мають право провести особистий огляд громадянина, їх речей, транспортних засобів при наявності інформації про те, що у людини при собі зброю, боєприпаси, вибухові речовини, вибухові пристрої і заборонені речовини.

Нарешті, пропонується доповнити закон «Про поліцію» нормою, завдяки якій поліцейські зможуть проникати у житлові та інші приміщення, а також на земельні ділянки для затримання злочинців - в тому числі, і розшукуваних.

Це вже не перша ініціатива МВС щодо транспортних засобів, запропонована за грудень 2018 року. Тижнем раніше МВС Росії запропонувало заборонити проходження технічного огляду для транспортних засобів, номери компонентів яких не збігаються із зазначеними в документах. Схожі правила містилися в попередній редакції правил техогляду (ТО), але не були чітко прописані.

«Метою пропонованого регулювання є виключення допуску до проведення технічного огляду транспортного засобу, номера компонентів якого не відповідають даним, зазначеним у документах, його ідентифікують», - йдеться в пояснювальній записці.

Зміни очікують 11-й пункт правил ТО. Оператор повинен ідентифікувати номера кузова, рами, кабіни, шасі та інших компонентів автомобіля і звірити їх з даними в документах на транспортний засіб. Якщо номери не збігаються, то оператор відмовляє заявнику в техогляді.

Крім того, оператор повинен внести запис про виявлені невідповідності в Єдину автоматизовану інформаційну систему техогляду (ЕАІСТО).

Варто нагадати, що діагностичні карти ТО будуть переведені в електронний вигляд. Процедура техогляду буде фіксуватися на відеокамеру, дані будуть передаватися в «хмарне сховище» Дорожньо-постової служби. Держконтроль за операторами ТО буде переданий в ГИБДД.

У Держдумі вважають, що відсутність контролю з боку держави призводить до того, що автомобілісти купують діагностичні карти, а не проходять ТО сумлінно.

Раніше ГИБДД ввела мораторій на зміни в правилах дорожнього руху. На думку глави Наукового центру безпеки дорожнього руху МВС РФ Дмитра Митрошина, «все замучені і заплутані» поправками до правил дорожнього руху.

Мораторій стосується лише МВС - зміни в правила зможуть вносити і Мінтранс, і уряд РФ. «Але самі ми налаштовані на те, що зараз поки цю діяльність трохи призупинити», - зазначив Митрошин.

Останнім часом ГИБДД прийняла велику кількість поправок до правил дорожнього руху. Деякі автовласники навіть вимагають ввести екстра-курс в автошколах для вивчення цих змін до правил дорожнього руху.

Газета.ру

10:12

ЦБ відкликав ліцензію у двох російських банків

Ліцензії втратили московський Руссобанк і ростовський Донхлеббанк. За величиною активів організації перебували в третій сотні банківської системи Росії

Центробанк з 21 грудня відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у Донхлеббанка, зареєстрованого в Ростові-на-Дону. Регулятор заявив, що на балансі кредитної організації утворився значний обсяг проблемних активів. До ромі того, Донхлеббанк протягом 2018 року порушував вимоги законодавства і нормативних актів ЦБ в сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Станом на 1 грудня організація за величиною активів перебувала на 298-му місці в банківській системі Росії.

ЦБ відзначає, що основним напрямком діяльності Донхлеббанка було фінансування будівельних проектів групи компаній, яка належала його власнику. Це призвело до великого обсягу проблемних активів на балансі організації.

За поточний рік Банк Росії кілька разів фіксував в організації недооцінку кредитного ризику і завищення вартості майна в обліку кредитної організації.

«Коригування показників діяльності банку на суму недосозданного резервів виявила значне зниження власних коштів (капіталу)», - зазначає регулятор. Це зажадало вжити заходів щодо запобігання банкрутству, що створило загрозу інтересам кредиторів і вкладників Донхлеббанка.

Гібридні мети: якою має бути грошово-кредитна політика ЦБ

ДУМКА

ЦБ чотири рази за останній рік застосовував відносно банку заходи наглядового впливу, в тому числі двічі обмежував на залучення коштів фізосіб. Регулятор також заявив про ознаки шахрайства управлінського, а саме дій з виведення ліквідних активів.

У Донхлеббанк призначено тимчасову адміністрацію. Банк був зареєстрований в 1993 році, є учасником системи страхування вкладів.

Банк Росії також відкликав ліцензію у Руссобанка (268-е місце в системі). Організація неодноразово порушувала вимоги щодо протидії легалізації злочинних доходів і була залучена в сумнівні транзитні операції.

«Істотну частину <...> становили операції, пов'язані з тіньовою продажем роздрібними торговельними підприємствами готівкової виручки третім особам і з висновком грошових коштів за кордон», - зазначає ЦБ. </ ...>

Регулятор визнав неефективною організацію внутрішнього контролю в банку і заявив про підвищений репутаційному ризик в його роботі. ЦБ також кілька разів за останній рік застосовував наглядові заходи щодо кредитної організації.

Руссобанк є учасником системи страхування вкладів. Згідно сайту кредитної організації, вона була зареєстрована в 1993 році під назвою «Російський вугільно-сировинної спільний банк». Перейменований в Руссобанк в 2014 році.

РБК