Реклама
Реклама
Реклама

На підприємстві «Хліб України» «Агрофірма Новополтавського елеватора» виявили збитків понад 1 млн грн - Моє Місто

За результатами планової ревізії в дочірньому підприємстві ДАК «Хліб України» «Агрофірма Новополтавського елеватора» виявлено збитків понад 1 млн грн.

Так, ревізією достовірності дебіторської заборгованості встановлено, що в серпні 2011 року агрофірма надала поворотну фінансову допомогу ДП «Новополтавський елеватор» на суму 609 тис. Грн.

Ця допомога не була передбачена фінансовим планом підприємства.

ДП «Новополтавський елеватор» знаходиться в стадії банкрутства, однак відповідні заходи щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості не було вжито, внаслідок чого підприємство втратило активи на цю суму.

Крім того, за даними бухгалтерського обліку агрофірми, має заборгованість фізичної особи за реалізований йому з дозволу ДАК «Хліб України» автомобіль на суму 206 тис.грн, кошти за який перераховані не агрофірмі, а того ж ДП «Новополтавський елеватор».

Внаслідок цього об'єктом контролю недоотримано доходів на відповідну суму.

Також агрофірмою надавалася безпроцентна цільова позика ДП «Роменський КХП» на суму 200 тис., Яка в даний час не повернуто.

З огляду на, що і цей одержувач позики знаходиться в стадії банкрутства, невнесення вказаної заборгованості до реєстру вимог кредиторів завдало агрофірмі збитків на відповідну суму. За виявленими фактами Фінінспекція бачить добре налагоджену схему відмивання державних коштів через банкрутство підприємств.

За допущені порушення законодавства на двох працівників об'єкта контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення, про результати ревізії поінформовано прокуратуру Баштанського району.

У ДАК «Хліб України» «Агрофірма Новополтавського елеватора» направлено вимогу про усунення порушень, виявлених ревізією, повідомили в прес-службі Держфінінспекції в Миколаївській області.


У ДАК «Хліб України» «Агрофірма Новополтавського елеватора» направлено вимогу про усунення порушень, виявлених ревізією, повідомили в прес-службі Держфінінспекції в Миколаївській області

Додайте «Моє Місто» в обрані джерела Google News