Реклама
Реклама
Реклама

Банкрутство фізосіб - це складно. З якими наслідками зіткнеться боржник

Якщо фізособа в Україні буде визнано банкрутом, його чекатимуть великі наслідки

Якщо фізособа в Україні буде визнано банкрутом, його чекатимуть великі наслідки

Раніше в країні сталися зміни: фізособи отримали можливість оголосити себе банкрутом якщо не буде мати можливість платити занадто великі борги по своїх кредитах. Здавалося б, досить зручна ініціатива, але є велика кількість наслідків і підводних кам'яній. , Інформує.

Якими ж будуть ці наслідки? боржник зіткнеться з рядом важливих обмежень. Більш того, вони можуть розтягнутися на цілі роки, пов'язуючи його по руках і ногах. Зокрема, три роки після того, як людина визнала себе банкрутом, він не вважається фіз особа м, що має бездоганну ділову репутацію. Крім того, боржнику заборонено укладати угоди, він зобов'язаний передати своє майно, цінні документи та інші цінні речі для зберігання третіми особами. Боржнику буде заборонено розпоряджатися нерухомістю. На його майно буде накладено арешт і будуть прийняті інші заходи для збереження його майна. Також, боржник не зможе залишати територію України.

Нагадаємо, раніше в ВРУ прийняли Кодекс України за процедурою банкрутства (№8060), за допомогою якого в Україні з'явиться новий інститут банкрутства для фізосіб.

Читайте: Банкам відкрили доступ до кредитного реєстру боржників в Україні


Якими ж будуть ці наслідки?