Реклама
Реклама
Реклама

Як заблокувати карту Ощадбанку - через мобільний банк / по телефону / онлайн? - ПапаБанкір.ру

  1. Для чого потрібно блокування карти Ощадбанку?
  2. Якими способами заблокувати карту Ощадбанку?
  3. Як заблокувати карту Ощадбанку по телефону?
  4. Як заблокувати карту Ощад в відділенні банку?
  5. Як заблокувати карту Ощадбанку по СМС через «Мобільний банк»?
  6. Як заблокувати карту Ощадбанку через інтернет онлайн банк?

У кожного користувача банківськими послугами Ощадбанку (втім, і будь-якого іншого банку) може настати ситуація, коли терміново потрібно заблокувати карту в разі її крадіжки зловмисниками, втрати або вилучення.

Якщо ви шукайте інформацію, як заблокувати карту Ощадбанку через мобільний банк / по телефону / через смс / або онлайн через інтернет - дана стаття допоможе розібратися з порядком дій при блокуванні дебетової або кредитної карти Ощадбанку, а також розповість про важливі деталі подібної процедури.

Питання, розглянуті в матеріалі:

Питання, розглянуті в матеріалі:

Для чого потрібно блокування карти Ощадбанку?

Якщо ви втратили свою карту або у вас її відняли або вкрали, то перше, що вам необхідно зробити - заблокувати її, щоб припинити можливі незаконні дії зловмисників, простими словами - щоб сторонні особи не змогли витратити ваші кошти, що знаходяться в поточний момент на рахунку карти Ощадбанку, не має значення кредитної або дебетової.

Блокування картки дозволить вам запобігти можливості здійснення несанкціонованих операцій по вашого карткового рахунку в Ощадбанку, а значить збереже ваші кошти в безпеці.

Важливо пам'ятати: з того моменту, коли ви отримали на руки банківську карту і поставили свій підпис у відповідному договорі і до того моменту, коли ви подали заяву про її блокування в разі втрати або крадіжки, вся відповідальність за операції по рахунку повністю лежить на ваших плечах до тих пір, поки кредитка НЕ ​​буде перевипущена / розблокована (адже ви могли втратити карту будинку і знайти через тиждень, точно знаючи, що картка не була скомпрометована, тоді ви звертаєтеся до Ощадбанку з проханням про розблокування).

У разі втрати картки, якщо зловмисники зможуть зняти з картки грошові кошти незаконним шляхом, банк не зможе надати вам допомогу і повернути вам гроші. Мало того, навіть якщо на рахунку вашої картки в даний момент немає грошей, але підключена послуга овердрафту , То зловмисники можу «піти в мінус» по вашій кредитній, дебетової або навіть зарплатній картці Ощадбанку.

Якими способами заблокувати карту Ощадбанку?

Коли з'явилася необхідність заблокувати карту Ощадбанку, можна використовувати кілька методів блокування, давайте розберемо кожен з них окремо. Пам'ятайте, чим швидше ви заблокуєте картку, тим більше шансів убезпечити себе від фінансових втрат.

Як заблокувати карту Ощадбанку по телефону?

Як тільки ви виявили втрату карти, або сталася крадіжка, вам необхідно відразу зателефонувати за телефоном гарячої лінії Ощадбанку 8-800-555-555-0 і повідомити оператору, що карта загублена або вкрадена, і попросити заблокувати карту (дебетову або кредитну байдуже, процедура однакова). За вашою заявкою карта буде тут же тимчасово заблокована співробітниками банку.

У разі вилучення картки в торгово-сервісному підприємстві або пункті видачі готівкових коштів вимагайте розписку про вилучення із зазначенням дати, часу і причини вилучення. Переконайтеся, що вилучена у Вас карта розрізана у Вашій присутності. Негайно повідомте про вилучення карти в Контактний центр Банку для отримання інформації про подальші дії.

Як заблокувати карту Ощад в відділенні банку?

У разі крадіжки або втрати ощадбанківської карти постарайтеся якомога швидше особисто приїхати до відділення банку і написати відповідну заяву про втрату карти. Цю процедуру можна здійснити і через представника, у якого при собі повинна бути довіреність.

У заяві ви повинні вказати, коли і за яких обставин карта була загублена або викрадена у вас. З моменту, коли ви подали заяву, дія карти буде призупинено (заблоковано), але ви як клієнт маєте повне право розпоряджатися грошима на картковому рахунку. Після блокування карти ви можете подати заяву про перевипуск карти, причому рахунок залишиться колишнім, а зміняться лише номер кредитної / дебетової картки та PIN-код.

Зверніть увагу, що в відділення Ощадбанку у вас не приймуть заяву без наявності паспорта, або іншого документа, що посвідчує особу.

Як заблокувати карту Ощадбанку по СМС через «Мобільний банк»?

Якщо у вас підключена послуга «Мобільний банк», то блокування карти Ощадбанку не складе проблем і займе пару хвилин. Для цього необхідно відправити на короткий номер 900 - СМС повідомлення в форматі «Блокування NNNN X». Що означають ці символи?

NNNN - останні чотири цифри номера вашої картки,
X - код підстави блокування. Коди можуть бути такими:

  • 0 - карта була загублена;
  • 1 - картку було викрадено зловмисники;
  • 2 - карта була залишена в банкоматі;
  • 3 - інші причини, з необхідністю роз'яснень.

Для оперативної відправки повідомлення про крадіжку або втрату ощадбанківської карти за допомогою послуги «Мобільний банк» зручно завчасно створити шаблон SMS-повідомлення в телефоні, підключеному до послуги «Мобільний банк».

Як заблокувати карту Ощадбанку через інтернет онлайн банк?

Ви можете заблокувати карту Ощадбанку через інтернет банкінг «Сбербанк Онлайн» на сторінці «Заблокувати карту». І хоча блокування ви здійснюєте самостійно, після виконання даної операції онлайн - самостійно розблокувати карту буде вже неможливо.

Для того щоб зробити заявку на блокування, на головній сторінці вашого кабінету «Сбербанк Онлайн», в списку карт клацніть по кнопці «Операції», розміщеної навпроти цікавить карти, і випадаючому меню зробіть клік по посиланню «Заблокувати».

Щоб подати заявку на блокування карти, вам слід на сторінці з формою створення заявки заповнити наступні поля:

  1. В поле «Карта» виберіть зі списку ту карту, яку треба заблокувати (дебетову або кредитну);
  2. В поле «ПІБ власника» автоматично підставить ваше прізвище, ім'я та по батькові;
  3. В поле «Причина блокування» виберіть зі списку причину блокування карти (наприклад, карта втрачена).

Після того як необхідні відомості внесені у відповідні поля, клікніть на за посиланням-кнопці «Заблокувати». Система «Сбербанк Онлайн» виведе на екран сторінку підтвердження заявки на блокування, на якій необхідно перевірити правильність заповнення реквізитів та підтвердити заявку, вибравши, яким способом ви хочете провести підтвердження:

  • Підтвердити операцію блокування карти «SMS-паролем»;
  • Підтвердити операцію блокування карти «Паролем з чека» (пароль з чека, роздрукованого в банкоматі).

У відкритому спливаючому вікні, ви повинні будете ввести пароль (або з SMS, або з чека) і клікнути на кнопку «Підтвердити». Після цього карта буде заблокована.

Запам'ятайте, що якщо ви хочете перевипустити карту, вам, так чи інакше, доведеться особисто приїхати до відділення Ощадбанку і написати заяву в письмовому вигляді.

Для чого потрібно блокування карти Ощадбанку?
Якими способами заблокувати карту Ощадбанку?
Як заблокувати карту Ощадбанку по телефону?
Як заблокувати карту Ощад в відділенні банку?
Як заблокувати карту Ощадбанку по СМС через «Мобільний банк»?
Як заблокувати карту Ощадбанку через інтернет онлайн банк?
Якими способами заблокувати карту Ощадбанку?
Як заблокувати карту Ощадбанку по телефону?
Як заблокувати карту Ощад в відділенні банку?
Як заблокувати карту Ощадбанку по СМС через «Мобільний банк»?