Реклама
Реклама
Реклама

У Нижньому Новгороді «ЛУКОЙЛ» судиться c мерією за місце під АЗС

А чиновники Татарстану отримали найбільший грант 219 млн руб А чиновники Татарстану отримали найбільший грант 219 млн руб. за «ефективні показники». Саратовских чиновників поки заохочувати нема за що.

У Нижньому Новгороді судову тяжбу проти міської адміністрації веде компанія «ЛУКОЙЛ-Волганефтепродукт».

На кону - ділянка з автомобільної заправкою в районі набережної. Нафтовики планували вкласти в реконструкцію близько 60 млн. Руб., Однак мерія заявила про намір побудувати на місці АЗС транспортну розв'язку і підземну автостоянку.

ЛУКОЙЛ тим часом заручився офіційною підтримкою уряду регіону, яке визнало за доцільне збереження АЗС. Крім того, компанія зібрала більше 2 тисяч підписів своїх клієнтів на захист заправки. Юристи вважають, що шанси скасувати постанову адміністрації міста про вилучення земель у компанії невеликі, але вона може зажадати в суді відшкодування збитків.

А в Тольятті вже депутати міськдуми хочуть притягнути до кримінальної відповідальності чиновників міської адміністрації, що відповідають за реалізацію федерального закону «Про рекламу».

Як повідомили «Комерсанту» в прес-службі думи, торги на право установки зовнішньої реклами в Тольятті були оголошені значно пізніше, ніж в інших містах Самарської області. В результаті 11 з 13 проведених аукціонів були визнані такими, що через відсутність заявок. І замість очікуваних 410 млн. Рублів до міського бюджету надійшло лише 20 млн.

Тим часом, виручені від аукціонів гроші передбачалося направити на соціальні потреби, в тому числі зарплату вчителів і благоустрій міста. Перший віце-мер Тольятті Олексій бузини вже заявив місцевим ЗМІ, що отримати заплановану суму від продажу місць під рекламу в цьому році, мабуть, не вдасться.

У свою чергу експерти вважають, що проблема виникла через те, що місто не користується популярністю серед федеральних рекламних компаній.

З інших подій в ПФО варто відзначити, що Татарстан отримав найбільший грант (216 млн. Рублів) від уряду РФ «за найкращі показники діяльності органів виконавчої влади. Всього з федерального бюджету в цілях заохочення суб'єктів було виділено 3,5 млрд. Руб. Розміри грантів визначалися пропорційно показниками ефективності роботи виконавчої влади в певному регіоні. Так, Башкортостану і Чувашії виділено по 165 млн.рублів, Тамбовської області - 168 млн. Саратовській області в списку грантоотримувачів немає.