Реклама
Реклама
Реклама

Пільгові квитки почали продавати в Примор'ї

Продаж пільгових авіаквитків в міста Далекого Сходу і центральній частині Росії стартувала в Примор'ї 29 березня.

Як повідомили в крайовому департаменті транспорту та дорожнього господарства, сьогодні жителі можуть придбати квитки компанії «Аерофлот» з Владивостока в Москву, Новосибірськ, Якутськ, Хабаровськ і Петропавловськ-Камчатський за пільговими цінами.

Також субсидовані авіаквитки продає авіакомпанія "Якутія" з Якутська до Владивостока і назад.

Вартість пільгових авіаквитків наступна:

- Владивосток - Москва - Владивосток (в одну сторону 7 400 рублів);

- Владивосток - Новосибірськ - Владивосток (в одну сторону 5 900 рублів);

- Петропавловськ-Камчатський - Владивосток - Петропавловськ-Камчатський (вартість квитка в одну сторону 6 000 рублів);

- Хабаровськ - Владивосток - Хабаровськ (вартість квитка в одну сторону 1 800 рублів);

- Якутськ - Владивосток - Якутськ (вартість квитка в одну сторону 6 400 рублів).

Відзначимо, в цьому році скористатися авіаквитками з фіксованою вартістю пасажири зможуть в період з 1 березня по 1 грудня. Постановою Уряду РФ затверджено перелік авіамаршрутів з Далекого Сходу, на які пасажири зможуть купувати квитки за субсидованими тарифами. З Примор'я до переліку потрапили шість маршрутів в центральну частину Росії і три напрямки з Примор'я по Далекому Сходу.

Скористатися пільговими авіаперельоти можуть кілька категорій громадян. Це люди у віці до 23 років, жінки старше 55 років і чоловіки старше 60 років. Також це інваліди I групи будь-якого віку і супроводжуючий його людина, а також особу, яка супроводжує дитину-інваліда, і інвалід з дитинства II або III групи.

Нагадаємо, що Президент Росії Володимир Путін під час щорічного Послання Федеральним Зборам РФ 1. березня 2018 року, заявив, що протягом найближчих шести років в країні буде реконструйована і розширена мережа регіональних аеропортів. Глава держави підкреслив, що рішення цього завдання дозволить піти від сформованої практики міжрегіональних польотів через Москву. В ході третього Східного економічного форуму в вересні 2017 року Примор'ї Володимир Путін підкреслив виняткове значення повітряного транспорту для далекосхідних регіонів.

Євгенія Варакина, varakina _ ev @ primorsky. ru