Реклама
Реклама
Реклама

Тимошенко взявся захищати товариш Сухов, а Кірєєва намагалися вигнати 12 раз

  1. Орфографічна помилка в тексті:

1 серпня 2011, 12:20 Переглядів: 1 серпня 2011, 12:20 Переглядів:   Тимошенко знайшла собі захисника

Тимошенко знайшла собі захисника. Фото AFP.

Сьогодні в суді по справі Юлії Тимошенко - відразу дві гучні події. По-перше, екс-прем'єр нарешті знайшла собі адвоката, причому із забавним прізвищем Сухов (Як у червоноармійця з "Білого сонця пустелі", який рятував гарем розбійника Абдулли). А по-друге, справжній фурор викликала прокурор Лілія Фролова, яка заплела косу, як у Тимошенко. Нову зачіску прокурора прокоментувала навіть сама екс-прем'єр - назвала "невдалим піар-ходом", Сергій Власенко натякнув, що їй варто звернутися до психіатра, а Фролова на запитання, чи не в честь чи Тимошенко її коса, заявила: "Це в мою честь" .

Тимошенко не сподобалася коса прокурора Фролової

Новий адвокат Тимошенко вже допущений до її захисту. Насамперед він заявив відвід судді Родіону Кірєєву. Це був 12-й раз, коли сторона екс-прем'єра намагалася вигнати суддю. Але Сухов, як і попередні захисники, отримав відмову. До речі, він уже п'ятий адвокат Тимошенко: першим був нардеп від БЮТ Сергій Власенко, але його видалили за порушення порядку в суді, потім - Микола Титаренко, якому стало погано на одному із засідань і він не зміг далі захищати Тимошенко, а минулого тижня екс -прем'єр відмовилася від послуг Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка, тому що вони не встигли за три дні прочитати справу, а більше часу суддя не дав.

У Тимошенко - новий захисник

Юрій Сухов для ознайомлення з матеріалами попросив 8 тижнів, але Кірєєв йому відмовив. Нагадаємо, такий же термін вимагали і Плахотнюк з Сірим.

ЄХАНУРОВ: КАБМІН ДИРЕКТИВИ НЕ СТВЕРДЖУВАВ

Головний свідок на сьогоднішньому процесі - екс-глава Міноборони Юрій Єхануров. Його допитують практично з 11 години ранку, сама Тимошенко задавала питання 2,5 години, пише Українська правда . Буквально кожне питання вона змушена переформулювати, оскільки суддя вбачає в її запитаннях оцінювальні вислови. Чому Єхануров не підписав додаткових угод до газових контрактів з Росією, екс-прем'єр питала 11 разів.

Тимошенко 11 раз задала Єханурову один і той же питання

"Коли я ознайомився з матеріалами угоди, я зрозумів, що українська сторона практично нічого для себе не отримує. Я висловив свою точку зору, висловив свій протест проти дій уряду, сказав, що не хочу брати в цьому участь, встав і пішов з засідання" , - передає слова екс-міністра Українська правда . За словами Єханурова, директиви так і не були затверджені, оскільки ще кілька членів уряду висловилися проти них.

Єхануров згадав, як відмовлявся обговорювати газові контракти з Москвою

Єхануров вважає, що газові контракти з Росією були підписані під тиском через борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії.

"Такі умови можна підписати, коли є залежність", - сказав Єхануров. За його словами, свого часу він зустрічався з генералом російської армії Олійником, який був засуджений до трьох років позбавлення волі і який просив, щоб борги компанії ЄЕСУ (Тимошенко в 1995-1997 роках очолювала корпорацію ЄЕСУ) взяло на себе уряд України.

У свою чергу Тимошенко зазначила, що російський генерал засуджений за маніпуляції з облігаціями, і до ЄЕСУ його справа не має ніякого відношення.

На переконання Тимошенко, всі свідчення Єханурова, так само як і його заяви щодо нібито боргів ЄЕСУ перед Міноборони Росії, свідчать про його неприязне ставлення до неї.

Єхануров розповів про залежність Тимошенко

У СУХОВА ПРОБЛЕМА З ДОКУМЕНТОМ

У Юрія Сухова призупинено свідоцтво, яке дозволяє адвокатську діяльність, пише Українська правда . Як повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії, згідно із законом, це не може бути приводом для відсторонення його від адвокатської діяльності. Свідоцтво Сухова було призупинено, коли він був призначений на державну службу на посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в Кабміні Тимошенко.

"Але тепер, коли він пішов з державної служби, він повинен прийти, повідомити нам про це. Ми заборона знімаємо, і він діє як адвокат. До нас він поки не прийшов і заява не написав", - сказали в комісії.

У Сухова призупинено адвокатське свідоцтво

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Тимошенко взявся захищати товариш Сухов, а Кірєєва намагалися вигнати 12 разів". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ