Реклама
Реклама
Реклама

BBC Russian - Росія - Путін випустив леопарда в вольєр в Сочі

Путін любить бути в компанії диких тварин

Володимир Путін часто фотографується в компанії диких тварин. Особливо хижих. Самку леопарда в Сочі він раніше відвідував у вересні минулого року

збільшити зображення

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін особисто випустив самку леопарда з клітки в більш просторий вольєр поблизу Сочі. Цю сцену показало російське державне телебачення.

За даними інформагентств, в Сочинський національний парк привезли двох самок леопарда - рідкісні хижаки були отримані з Ірану в обмін на двох амурських тигрів.

Одна з двох кішок виявилася хвора в момент приїзду прем'єра і перебувала в карантині.

Леопардів переселяють з клітин в просторий вольєр, щоб привчити їх до життя в дикій природі: у вольєрах вже живуть два самці леопарда, раніше привезені з Туркменії, і працівники заповідника сподіваються, що з часом леопарди почнуть паруватися і відродять винищену популяцію цих тварин на Кавказі.

Екологи критикують російську владу за те, що будівництво олімпійських об'єктів в Сочі завдає великої шкоди навколишньому середовищу в регіоні.

Путін раніше вже відвідував леопардів в сочинському заповіднику: це було в вересні минулого року, і тоді його теж знімало російське телебачення.

Путін і хижаки

Російський прем'єр досить часто з'являється в суспільстві диких тварин, особливо великих і хижих: тільки минулого тижня він побував на арктичному архіпелазі Земля Франца-Йосипа і надів на білого ведмедя нашийник з датчиком стеження ГЛОНАСС.

У 2008 році Путіну подарували на день народження маленьку тигрицю, яку він віддав в сафарі-парк в Геленджику.

Путін не раз висловлювався про необхідність охороняти тварин, що знаходяться під загрозою вимирання. Зокрема, він торкнувся цього питання Натиснути під час "прямої лінії" в грудні минулого року .

"По-моєму, Фрідріх Великий, один з прусських королів, сказав:" Чим більше я пізнаю людей, тим більше люблю собак ", - пожартував він.

"Але це ніяк не пов'язано з моїми відносинами ні з міністрами, ні з моїми друзями, з колегами. Я просто люблю всяку живність, люблю тварин. І повинен сказати, що просто користуюся цією можливістю свого сьогоднішнього службового становища для того, щоб вирішувати частину проблем , які встають особливо гостро ", - додав він.

Але екологи зазначають, що визнання Путіна в любові до тварин суперечать деяким з його рішень як глави уряду.

В якості прем'єра Путін підписав у січні урядова постанова, яка дозволила Натиснути відновити роботу зупиненого Байкальського целюлозно-паперового комбінату .

Натиснути У Сочі екологи в лютому припинили консультації з держкорпорацією "Олімпбуд" , Заявивши, що вона все одно не контролює хижацьку діяльність будівельних підрядників.

Під час поїздки в сочинський заповідник Путін також продемонстрував свою автомашину "Нива", яку він Натиснути згадував в деклараціях про доходи , Повідомляють російські ЗМІ.