Реклама
Реклама
Реклама

НОУ ІНТУЇТ | лекція | стилі менеджменту

  1. Дивитися лекцію на: ІНТУЇТ | youtube.com
  2. короткі підсумки
  3. питання

Анотація: Дається поняття і характеристика основних стилів керівництва, проводиться їх порівняльний аналіз. Наводиться опис матриці керівництва по Г. Юклу.

24 24.ppt

Ви можете завантажити: презентацію

Дивитися лекцію на: ІНТУЇТ | youtube.com

Якщо проблеми з відео, натисніть вище посилання youtube

Якщо проблеми з відео, натисніть вище посилання youtube

Мета лекції: ознайомитися зі стилями управління, їх критеріями.

Стиль управління - типова манера і спосіб поведінки менеджера.

Існує кілька класифікацій стилів менеджменту.

Стилі можуть класифікуватися за наступними критеріями:

  1. Критерій участі виконавців в управлінні;
  2. Класифікація стилів управління за переважним критерієм функцій управління;
  3. Критерій переважної орієнтації.

Критерій участі виконавців в управлінні

  • авторитарний (одноосібно менеджер вирішує і наказує - співробітники виконують);
  • співпричетний (співробітники беруть участь в тій чи іншій мірі в прийнятті рішень);
  • автономний (менеджер відіграє стримуючу роль - співробітники вирішують самі, зазвичай більшістю).

критерій функції управління:

  • управління через інновацію (розробка інновації - як ключове завдання);
  • управління за допомогою завдання мети (на кожному управлінському рівні задають мети, визначаються завдання і свобода в методах їх досягнення, обмежена кошторисом витрат і контролем).

Критерій переважної орієнтації

  • слабке управління - немає тиску на співробітників, немає турботи про них, також низька прояв інтересу про рішення задач менеджменту. Корисна віддача вкрай низька;
  • управління за завданнями - з співробітниками звертаються, як з виконавчими механізмами, при цьому можна домогтися високої ефективності, але страждають людські відносини;
  • клубне управління - панує дружня атмосфера, але працівники нехтують рішенням завдань;
  • управління по середньому шляху - досягається компроміс між вимогами по роботі і інтересами співробітників, що призводить до середньої продуктивності праці;
  • сильне управління - ідеальний стиль.

Дев'ятнадцять категорій поведінки керівників Гаррі Юкла

Значний внесок у вивчення стилів поведінки керівника вніс Гаррі Юкл, який розробив дев'ятнадцять категорій поведінки керівника. Цей список є, мабуть, найбільш повним. Він може бути використаний при навчанні молодих і перенавчанні досвідчених керівників для повного розуміння, що має включати в себе процес управління колективом. Результати дослідження Юкла дозволяють менеджерам створити правильний образ керівника, прораховувати правильність тих чи інших дій з метою виведення процесу виробництва на якісно новий рівень.

  1. Головний акцент на виробництво Дана сторона діяльності керівника включає в себе заходи, які здійснюються з метою збільшення продуктивності та ефективності виробничого процесу, в тому числі контроль.
  2. Чуйність, уважність Лідер колективу, щоб зберегти і зміцнити свою позицію, повинен бути максимально уважним до його членам, суворий і об'єктивний. Повинен надавати певну підтримку людям, які в нього вірять.
  3. Натхнення Здатність лідера стимулювати ентузіазм у членів колективу, вселяти в них впевненість у власних силах, надихати на виконання будь-яких завдань є значною мірою запорукою успіху всієї справи.
  4. Похвала і визнання Керівник може виразити вдячність за якісно виконану роботу, подякувати за особливий внесок у виробництво, висловити впевненість у збереженні такого ставлення і надалі.
  5. Винагорода за діяльність на благо фірми Керівник може виразити свою вдячність підлеглому у вигляді грошової премії, або підвищення на посаді, або надання більш сприятливих умов роботи і т. Д.
  6. Участь у прийнятті рішень Керівник проводить консультації з підлеглими з найважливіших питань ведення справ в компанії, дозволяє їм вносити коригування в прийняті ним рішення.
  7. Передача повноважень Керівник передає частину своїх функцій підлеглим, а відповідно розподіляє і частину відповідальності, при цьому члени колективу самі вирішують, як найбільш правильно підійти до виконання доручених їм робіт.
  8. Роз'яснення ролей Керівник доводить до відома підпорядкованих їх обов'язки і ступінь відповідальності, пояснює правила, норми поведінки та роботи в даній організації, дає їм зрозуміти, чого конкретно він хоче від кожного з них.
  9. Постановка цілей Керівник робить акцент на важливості кожного з виконуваних доручень, пояснює загальну задачу, дає оцінку швидкості виконання кожного із завдань, забезпечує надійний зворотній зв'язок.
  10. Навчання Керівник визначає потребу в перепідготовці і підвищенні кваліфікації для своїх підлеглих.
  11. Поширення інформації Керівник доводить до відома працівників усі рішення, прийняті вищим керівництвом, а також інформацію про проведення громадських акцій, зустрічей і конференцій.
  12. Рішення проблем Керівник бере на себе ініціативу щодо вирішення виниклих в процесі виробництва проблем. Цю ініціативу він повинен рішуче довести до кінця.
  13. Планування Керівник складає чітку програму дій по втіленню в життя поставлених цілей (оперативні плани, стратегії досягнення цілей, графіки робіт, терміни виконання).
  14. Координація дій Керівник зобов'язаний забезпечувати чітку координацію між різними підрозділами організації.
  15. Полегшення роботи Керівник надає підлеглим підтримку, забезпечуючи необхідною сировиною, забезпечуючи додатковими зручностями на робочих місцях, виявляє і усуває різного роду проблеми.
  16. Залучення консультантів Керівник підтримує контакти з фахівцями в різних областях і в разі необхідності вдається до їх допомоги, раді, консультації.
  17. Налагодження сприятливого клімату в колективі Керівник робить все, щоб в середовищі його підлеглих зберігалася атмосфера довіри і взаєморозуміння, кооперації і взаємодопомоги.
  18. Управління конфліктами Кожен керівник повинен прагнути до того, щоб уникати будь-якого роду конфліктних ситуацій в своєму колективі. Для цього він може проводити певну профілактичну роботу.
  19. Дисципліна і критика Дисциплінарних впливами можуть бути офіційне попередження, позбавлення премій, пониження в посаді, звільнення.

короткі підсумки

У лекції представлено розгляд стилів менеджменту, критерії їх класифікації, переважної орієнтації.

Особливо докладно приділено увагу класифікації стилів управління, запропонованих Гаррі Юклом. Список представлених стилів поведінки керівників можна назвати найбільш повним. Він допомагає здатний допомогти керівникам прорахувати правильність тих чи інших дій.

питання

  1. Назвіть критерії класифікації стилів менеджменту.
  2. Опишіть категорії поведінки керівника по Гаррі Юклу.
  3. Визначте, яким чином можуть бути реалізовані категорії поведінки керівників.

Ключові терміни:

Вертикальні комунікації являють собою потік інформації по висхідній (пояснювальні записки, службові записки тощо) і по низхідній (накази, розпорядження і т.п.).

Канал - засіб передачі інформації.

Комунікації - це обмін інформацією між двома або більш людьми.

Зворотній зв'язок - це процес перевірки відправником правильності декодування і розуміння одержувачем повідомлення.

Відправник - це особа, що генерує ідеї або збирає інформацію і передає її.

Одержувач - це особа, якій призначено інформація і яке інтерпретує її.

Наказ - найбільш категорична форма рішення, що зобов'язує підлеглих точно виконати рішення у встановлений термін. Підставою для наказу є постанови або розпорядження уряду, рішення вищестоящих органів управління, керівників.

Розпорядження - це різновид наказу, спрямована на вирішення приватних питань, що виходить не тільки від керівників, а й від інших осіб у межах їх компетенції.

Повідомлення - це власна інформація, закодована за допомогою символів.

Стиль управління - типова манера і спосіб поведінки менеджера.

Управлінське рішення - це вибір альтернативи, здійснений керівником у рамках його посадових повноважень і компетенції і спрямований на досягнення цілей організації.