Реклама
Реклама
Реклама

Розведення червоних барбусов

Розведення червоних барбусов є не такою вже складною справою, як це може здатися на перший погляд Розведення червоних барбусов є не такою вже складною справою, як це може здатися на перший погляд. Для цього потрібно обзавестися акваріумом об'ємом приблизно 20 літрів, в якому буде встановлено фальш-дно, зроблене з пластикової сітки.

Ця сітка потрібна для того, щоб перешкодити поїдання ікри батьками, які іноді грішать таким справою. В якості альтернативи може підійти і пов'язаний і синтетичних ниток пучок. Тут головний принцип полягає в можливості проходження через нього ікри, до якої дорослі рибки не зможуть дістатися.

Дно засаджується дрібнолистими водоростями. Воду налити потрібно десь на 20 сантиметрів від рівня дна і підтримувати її температуру на рівні 27 градусів. Також необхідно забезпечити акваріум аерацією, проте на такому рівні, щоб вона не заважала рибкам. Освітлення рекомендується трохи приглушити і ні в якому разі не ставити акваріум в район потрапляння прямих сонячних променів, так як від їх впливу ікра барбусів гине.

У більшості випадків процес нересту припадає на ранній ранок, коли самець починає переслідувати самку і демонструвати у всій красі свою розмальовку. У цей момент самка відкладає ікру, і самець її моментально запліднює. Як правило, самки барбусов відкладають близько двохсот ікринок.

Щоб уникнути поїдання потомства, батьків бажано відразу ж відсадити в інший акваріум. Нерестовік ставиться в темне місце. Через добу з ікри з'являться личинки. У цей час вони харчуються вмістом, що знаходяться в желточном мішку. А ще через три дні вони стануть повноцінними мальками.

Після цього можна почати їх підгодовувати мікрочервя і инфузорией. Поступово мальків потрібно переводити на більший корм. А коли вони досить підростуть, слід підсаджувати їх в загальний акваріум.

Назад до червоним барбусом