Реклама
Реклама
Реклама

Зразок договору дарування квартири: бланк оформлення дарчої

  1. Правила і вартість оформлення дарчої на квартиру
  2. Порядок реєстрації договору дарування в 2019 році

Договір дарування квартири є важливим юридичним документом, який підтверджує безоплатний перехід прав на власність від одного громадянина до іншого. Оформити угоду важливо грамотно, т. К. Документ, що суперечить нормам Цивільного кодексу, в майбутньому не складе труднощів оскаржити через суд. Правила та порядок складання дарчим чітко прописаний в 32 главі ЦК РФ. Щоб не витрачати час і сили на вивчення параграфа, можна використовувати більш вигідну альтернативу - проконсультуватися з досвідченим юристом.
Договір дарування квартири є важливим юридичним документом, який підтверджує безоплатний перехід прав на власність від одного громадянина до іншого
Спеціаліст знає, як вдало скласти і зареєструвати договір дарування квартири в 2019 році, щоб законність документа не викликала сумнівів. Також експерт зможе відповісти на будь-які питання шукачів та дати практичні поради, які спростять реєстрацію угоди в Росреестра. Допомога професіонала в галузі права знадобиться, якщо договір дарування буде складено між родичами - подружжям, батьками і дітьми, братами і сестрами. Юрист оперативно відповість, скільки буде коштувати процедура, як скласти зразок дарчим, чи існує типовий бланк договору дарування, що собою являє акт прийому-передачі майна.

Заручитися професійної юридичною підтримкою сьогодні можна, не виходячи з власного будинку, досить мати вихід в інтернет. На нашому сайті працюють досвідчені експерти в сфері права, які гарантовано знайдуть індивідуальне рішення для кожного претендента. Фахівці допоможуть скласти ефективний алгоритм дій, що дозволяють правильно оформити дарчу і акт прийому-передачі майна, а також виключити право на їх оскарження. Онлайн консультації експертів дозволять відповідально і продумано підійти до угоди, заощадивши свій час, сили і особисті ресурси.

Правила і вартість оформлення дарчої на квартиру

Договір дарування квартири та акт передачі майна можна оформляти самостійно або через нотаріуса. Закон не вимагає нотаріальної реєстрації в обов'язковому порядку, але в 2019 році багато росіян вважають за краще завірити дарчу, адже експерт вивчить документ, оцінить його ризики і перевірить на помилки. Таку угоду в подальшому розірвати буде непросто. Нотаріусу доведеться надати ряд паперів, а саме:

  • паспорта учасників угоди;
  • правовстановлюючі папери на об'єкт нерухомості;
  • акт прийому-передачі майна;
  • Угода між подружжям про проведення угоди дарування;
  • довідку про дієздатність дарувальника і т. д.

Все це буде потрібно, щоб посвідчити договір дарування квартири і перейти до етапу реєстрації паперів. Перед тим, як йти в реєстраційну службу, потрібно уточнити вартість всієї процедури. За послуги нотаріуса доведеться заплатити 0,3% від ціни договору, також обдаровуваного чекає оплата податку. Ставка дорівнює 13% від ринкової вартості об'єкта. Якщо одержувач нерухомості не резидент РФ, розмір оплати виросте до 30%. За операцію, зроблену між родичами, наприклад, подружжям, в 2019 році платити податок не потрібно. Діти, батьки, подружжя, брати і сестри, бабусі і дідусі відносяться до категорії близьких рідних, що звільняє їх від оподаткування по даній угоді. Але все одно члени сім'ї повинні будуть завантажити і оформити податкову декларацію, яку потрібно буде здати в ФНС до кінця квітня наступного року.

Порядок реєстрації договору дарування в 2019 році

Категорія: Дарування Дата: 13.02.2016 Категорія: Дарування Дата: 13.02.2016

Якщо вчасно не написати заяву про реєстрацію нового власника, який отримав майно в дар, то дарчу можна буде визнати законним документом. Саме на цьому наполягатимуть громадяни, права яких порушені договором дарування. Нерідко родичі вирішують подати судовий позов і скасувати дію угоди дарування. Йти до суду можна, маючи вагомі підстави і докази правопорушень. Причинами подати позов і виграти справу може служити:

  • недієздатність дарувальника;
  • порушення порядку складання або реєстрації документа;
  • відсутність важливих паперів - згоди між подружжям, акта передачі;
  • протиправні дії з боку обдаровуваного щодо дарувальника і членів його сім'ї.

Одним з важливих паперів при оформленні дарчої є акт передачі житла. Якщо з подарованої квартирою новий власник погано поводиться, що призводить до погіршення експлуатаційних характеристик або псування майна, дарувальник має право просити суд повернути власність. Акт прийому житла можна скачати в мережі, що дуже зручно для тих, хто вирішив організувати операцію самостійно без юридичного супроводу.


Вам також буде цікаво