Реклама
Реклама
Реклама

Договір купівлі-продажу автомобіля. Бланк. Зразок: повне керівництво заповнення

  1. Завантажити договір купівлі-продажу автомобіля. бланк
  2. Договору купівлі-продажу мотоцикла, квадроцикла, моторного човна і трактора
  3. Договір купівлі-продажу автомобіля. оформлення
  4. Як заповнити договір купівлі-продажу автомобіля: повне керівництво
  5. Інструкція заповнення бланка договору купівлі-продажу автомобіля
  6. Зразок договору купівлі-продажу транспортного засобу
  7. Практичний майстер-клас: "Як перевірити документи перед покупкою автомобіля"

Договір купівлі-продажу автомобіля - документ, що підтверджує перехід права власності на автомобіль від одного боку угоди до іншої. При покупці і продажу різних матеріальних цінностей особливої ​​важливості набуває правильність оформлення документації. Так, громадянину, який збирається придбати або ж продати свій автомобіль з пробігом доводиться стикатися з питанням правильного оформлення документів на машину і грамотного складання договору купівлі-продажу. Пропонуємо вам завантажити бланк договору купівлі-продажу автомобіля безкоштовно в форматі word по посиланню нижче (окремі бланки для фізичних і юридичних осіб). Також як приклад ми заповнили бланк договору, скачати заповнений зразок для юридичних і фізичних осіб можна в кінці статті.

Скласти договір купівлі-продажу авто не так вже й складно. Якщо є побоювання, що самостійно не впоратися з цим питанням, то краще за все звернутися до професійного юриста за допомогою. Продавець і покупець при цьому повинні будуть тільки ознайомитися з текстом і підписати. Як правило, юристи беруть досить високу комісію за свої послуги, від 1-2% від вартості автомобіля, тому не всі поспішають звертатися до професіоналів. Нижче надані бланки договорів купівлі-продажу автомобіля як для юридичний осіб (організацій), так і для фізичних осіб.

Завантажити договір купівлі-продажу автомобіля. бланк

Якщо сторони вирішив самостійно скласти договір купівлі-продажу ТЗ, то перш за все, їм варто звернутися до законодавства, щоб уникнути помилок при складанні документа. Коли ж всі ризики кожної зі сторін вивчені, і вони впевнені в благонадійності один одного, можна укладати договір в простій письмовій формі, яка не вимагає ніяких додаткових звернень до юристів.

Договору купівлі-продажу мотоцикла, квадроцикла, моторного човна і трактора

Інші договори, що оформляються при купівлі-продажу транспортних засобів:

Для того щоб цей цивільний договір мав силу, варто дотримуватися кількох послідовних процедур, пов'язаних зі складанням та правильністю заповнення договору купівлі-продажу автомобіля. Найпростіше звернутися до готових бланків договорів і просто заповнити такий за певним зразком. Варто звертати увагу на те, що в зразку наведені дані абсолютно інших людей і іншого об'єкта, так що вносити інформацію варто дуже акуратно, необхідно виправити зазначені відомості на свої. Краще кілька разів перевірити ще раз, щоб в подальшому не довелося переробляти договір.

Відомості, зазначені в договорі купівлі-продажу авто повинні бути вказані максимально повно, особливо варто звернути увагу на опис автомобіля, так це є істотною умовою дії договору. Договір можна скласти на готовому бланку, а можна написати вручну за тим же зразком.

Після укладення договору купівлі-продажу автомобіля новий власник зобов'язаний протягом 10 днів зареєструвати транспортний засіб у ГИБДД. Точкою відліку періоду вважається дата укладення договору.

Договір купівлі-продажу автомобіля. оформлення

оформлення

В кінцевому рахунку, договір купівлі-продажу транспортного засобу повинен виглядати наступним чином:

  • в правому верхньому куті розташовується дата складання;
  • в лівому верхньому кутку вказується населений пункт, в якому був укладений даний документ;
  • обов'язково в бланку договору купівлі-продажу автомобіля наявність паспортних даних, як продавця, так і покупця, причому, необхідно вказати їх в такій послідовності: спочатку всі дані по паспорту продавця, а потім, те ж саме, за паспортом контрагента;
  • обов'язково зазначаються дані про що продається об'єкті, тобто про транспортний засіб. Тут мається на увазі, що повинні бути позначені дані про авто з ПТС і свідоцтва про реєстрацію ТЗ. Поряд з даними про машину, слід вказати номер і серію свідоцтва і ПТС.

У разі, якщо транспортний засіб продається з державними номерами, то після відомостей про автомобілі слід вписати продажну вартість, яка прописується в цифровому і письмовому форматах.

Якщо після заповнення всіх необхідних пунктів залишилися вільні рядки, то краще їх перекреслити, можна використовувати для цього букву Z. Це робиться для того, щоб в подальшому жодна зі сторін договору не вписала будь-яких додаткових домовленостей.

Слід пам'ятати, що якщо при продажу авто знімається з обліку, то укладання угоди має відбуватися в ГИБДД. Про те, що змінився власник, робиться запис в ПТС. Дата і місце проведення договору є обов'язковими, як загальні вимоги до всіх цивільними договорами. До несуттєвим умовами договору є домовленість про передачу грошей в будь-який зручний час, умови передачі автотранспортного засобу.

На сьогоднішній день існує також можливість посвідчити договір купівлі-продажу автомобіля в нотаріуса, хоча закон не вимагає цього, але це є додатковою гарантією угоди і страховкою сплачених коштів.

Як заповнити договір купівлі-продажу автомобіля: повне керівництво

В даному відео поетапно описується весь процес складання договору купівлі-продажу автомобіля: внесення даних покупця, продавця, інформацію про автомобіль і його оцінку.

Інструкція заповнення бланка договору купівлі-продажу автомобіля

Інструкція заповнення бланка договору купівлі-продажу автомобіля

На наступному етапі заповнення договору необхідно внести опис автомобіля відповідно до паспорта транспортного засобу (ПТС).

На наступному етапі заповнення договору необхідно внести опис автомобіля відповідно до паспорта транспортного засобу (ПТС)

Далі необхідно вписати в договір вартість автомобіля при продажу.

Далі необхідно вписати в договір вартість автомобіля при продажу

На останньому етапі договір підписується обома сторонами з розшифровкою підпису продавця і покупця.

Зразок договору купівлі-продажу транспортного засобу

У нижче наведених файлах наводяться заповнені бланки договорів по операції купівлі / продажу для фізичних і юридичних осіб.

Практичний майстер-клас: "Як перевірити документи перед покупкою автомобіля"

Оцініть якість статті. Ми хочемо стати краще для вас:

Якщо ви не знайшли відповідь на своє питання, то ви можете отримати відповідь на своє питання зателефонувавши за номерами ⇓
Безкоштовна юридична консультація
Москва, Московська область телефонуйте: +7 (499) 288-17-58

Дзвінок в один клік
Санкт-Петербург, Ленінградська область телефонуйте: +7 (812) 317-60-16

Дзвінок в один клік
З інших регіонів РФ телефонуйте: 8 (800) 550-34-98

Дзвінок в один клік