Реклама
Реклама
Реклама

Акт вилучення арештованого майна

  1. Передача під охорону або на зберігання арештованого майна боржника
  2. Акт вилучення арештованого майна

Акт вилучення арештованого майна. Вилучення майна боржника для подальшої реалізації або передачі стягувачеві проводиться в порядку, встановленому статтею 80 Федерального закону «Про виконавче провадження». Майно боржника, схильне до швидкого псування, може бути вилучено і передано для реалізації після закінчення терміну, встановленого для добровільного виконання боржником містяться у виконавчому документі вимог. Обов'язковому вилученню в разі накладення арешту підлягають дорогоцінні метали і дорогоцінні камені, вироби з них, а також лом таких виробів. Виявлені судовим приставом-виконавцем готівкові грошові кошти боржника в гривнях та іноземній валюті вилучаються в порядку, встановленому частиною 1 статті 70 Федерального закону «Про виконавче провадження».

Передача під охорону або на зберігання арештованого майна боржника

Нерухоме майно боржника, на яке накладено арешт, передається під охорону під розпис в акті про накладення арешту боржника або членам його сім'ї, призначеним судовим приставом-виконавцем, або особам, з якими територіальним органом Федеральної служби судових приставів укладений договір.
Нерухоме майно боржника, на яке накладено арешт, передається під охорону під розпис в акті про накладення арешту боржника або членам його сім'ї, призначеним судовим приставом-виконавцем, або особам, з якими територіальним органом Федеральної служби судових приставів укладений договір
Рухоме майно боржника, на яке накладено арешт, передається на зберігання під розпис в акті про накладення арешту боржника або членам його сім'ї, стягувачу або особі, з яким територіальним органом Федеральної служби судових приставів укладений договір. Зберігання документів, що підтверджують наявність і обсяг майнових прав боржника, а також рухомого майна може здійснюватися в підрозділі судових приставів за умови забезпечення їх охорони.

Особа, якій судовим приставом-виконавцем передано під охорону або на зберігання арештоване майно, не може користуватися цим майном без даного в письмовій формі згоди судового пристава-виконавця. судовий пристав-виконавець не має права давати таку згоду щодо цінних паперів, переданих на зберігання депозитарію, а також в разі, коли користування майном в силу його властивостей призведе до знищення або зменшення цінності даного майна. Згода судового пристава-виконавця не потрібно, якщо користування зазначеним майном необхідно для забезпечення його схоронності.

Особа, якій судовим приставом-виконавцем передано під охорону або на зберігання арештоване майно, якщо таким не є стягувач, боржник чи член його сім'ї, одержує винагороду і відшкодування понесених витрат з охорони або зберігання зазначеного майна за вирахуванням фактично одержаної вигоди від його використання.)

При необхідності зміни зберігача судовий пристав-виконавець виносить постанову. Передача майна новому зберігачу здійснюється по акту прийому-передачі майна .

дивитися інші акти ...

Акт вилучення арештованого майна

акт
вилучення арештованого майна

«__» _____________ 20__ р
місто Москва

Початок: «__» годин «__» хвилин

Закінчення: «__» годин «__» хвилин

Судовий пристав-виконавець _____________________ (найменування структурного підрозділу територіального органу ФССП Росії, прізвище, ім'я, по батькові судового пристава-виконавця) _____________________________, розглянувши матеріали виконавчого провадження № ________ / _______, порушеної «__» ___________ 20__ р, на підставі виконавчого документа ______________________ ( найменування виконавчого документа, його реквізити, найменування боржника та стягувача, предмет виконання) ________________________, в присутності понятих, ознайомлених з правами і обов'язками понятих в з ответствии зі ст. ст. 59, 60 ФЗ »Про виконавче провадження»:
1. ____________________________ (прізвище, ініціали, адреса і підпис) ______________________________
2. ____________________________ (прізвище, ініціали, адреса і підпис) ______________________________
участю _______________ (прізвище, ім'я, по батькові боржника і розпис) ______________________________
________________________ (прізвище, ім'я, по батькові стягувача та розпис) ____________________________
справив вилучення майна, арештованого за актом арешту від «__» ____________ 20__ р, у ______________ (вказати: у кого вилучено) _____________.

При цьому вилучено такі предмети:

№ Назва та опис предметів із зазначенням відмітних ознак (колір, розмір, рік випуску і т.д.) Кі-сть, Міра, вага Оцінка за од. вимір. (Руб)

Загальна вартість (грн) Примітка 1 Volkswagen Polo, держ номер А477 АА 195 1 200000 00 200000 00 1 комплект ключів 2 Страховий поліс 3 ПТС 4 Свідоцтво про державну реєстрацію

Разом ___ (кількість) ____ найменувань на суму ____ (сума в рублях в цифровому вираженні і прописом) ____________________. Зміст заяв і зауважень з приводу вилучення не надійшли (або надійшли, тоді вказати які). Відмітка про роз'яснення порядку і строку оскаржень дій судового пристава-виконавця ____________ (підпис боржника або його законного представника) _____.

Копію акту вилучення арештованого майна отримав _____________ (прізвище, ім'я, по батькові того, у кого вилучено майно) ______________________.
Місце зберігання встановлюється за адресою: ______________________ (місцезнаходження арештованого майна) _____.

Судовий пристав-виконавець _______________ (розпис)

поняті:
1. ___________________ (розпис)
2. ___________________ (розпис)

Інші особи: ___________________ (розпис)

До і / п № _______ / __ / __ / ________

З зразка акту вилучення арештованого майна можна підкреслити одну важливу фразу, що даний факт вилучення майна можна оскаржити, а ось як це зробити поговоримо в наступній темі.

закон РАА