Реклама
Реклама
Реклама

Здаємо квартиру без проблем

  1. Як здати квартиру в оренду вигідно
  2. Пошук орендарів
  3. Складаємо привабливе оголошення
  4. Ваші гарантії
  5. Як здати квартиру подобово

Якщо ви вважаєте, що здача квартири в оренду - дуже простий спосіб заробити гроші, то ви помиляєтеся. У цьому бізнесі, як і в будь-якому іншому, є свої ризики, непередбачені витрати і інші підводні камені. Хоча якщо серйозно підійти до цього питання, то багатьох проблем можна уникнути. Ми розповімо, як правильно здати квартиру, максимально убезпечивши себе від неприємних моментів.

Як здати квартиру в оренду вигідно

Спочатку визначте реальну вартість вашої квартири Спочатку визначте реальну вартість вашої квартири. Для цього подивіться ціни на оренду квартир в інтернеті, в газетах по нерухомості. Ціни на квартири дуже сильно залежать від багатьох чинників: району, інфраструктури, кількості кімнат, поверховості і, звичайно, стану квартири. І якщо перші чинники ви змінити не в силах, то стан квартири залежить тільки від вас. Якщо у вашій квартирі ремонт робився давно, то дорого її здати не вийде.

Набагато вигідніше привести квартиру в порядок, зробити хоча б косметичний ремонт. Бажано обставити квартиру сучасними меблями і технікою. Повірте, всі ці вкладення окупляться дуже швидко. Варто також розуміти, що завищувати ціну не має особливого сенсу. Адже в той час поки ви шукайте клієнтів, квартира могла б уже здаватися і приносити прибуток.

Пошук орендарів

Є різні варіанти пошуку орендарів - через агентство, самостійно (за оголошеннями, пошук через знайомих). Агентство, швидше за все, знайде клієнтів швидко, але комісійні ніхто не відміняв. Тому, якщо вам ніякі варіанти, крім того, як здати квартиру без посередників, не підходять, подумайте про те, як здати квартиру своїми силами. Ми, в свою чергу, підкажемо, як скласти оголошення і яким чином убезпечити майно в подальшому.

Складаємо привабливе оголошення

Розміщуючи оголошення, враховуйте, що інтернет дає вам набагато більше можливостей, ніж газета. По-перше, зараз простіше зайти на сайт, ніж йти в кіоск, тому більшість орендарів шукає варіанти в інтернеті. По-друге, текст оголошення на сайті може бути набагато довший, ніж у газеті. Ви зможете максимально докладно описати свою квартиру, підкресливши всі її переваги, будь то гарний ремонт, хороша техніка або навіть вид з вікна.

По-третє, на сайтах з нерухомості ви можете додавати фотографії своєї квартири, а це викликає у потенційних квартиронаймачів довіру. Людина влаштована так, що завжди насамперед поїде дивитися ту квартиру, яка сподобалася йому по фото, а не ту, яка описана тільки словами, нехай і самими красномовними.

При показах не думайте тільки про те, як швидко здати квартиру. Постарайтеся придивитися до можливих мешканцям, перше враження іноді буває дуже правильним. Вам же хочеться здати квартиру нормальним, адекватним людям?

Ваші гарантії

Кожен господар квартири турбується про збереження свого майна. Адже мешканці можуть зламати меблі або техніку, вкрасти щось при переїзді, або, не дай Бог, затопити сусідів, влаштувати пожежу. Як убезпечити себе від можливих збитків? Радимо скласти договір оренди. Не пошкодуйте грошей і на хорошого юриста.

Продумайте, які питання ви будете зачіпати в договорі. Рекомендуємо обумовити кількість мешканців, умови оплати (передоплата, оплата в кінці місяця, готівкою або на розрахунковий рахунок, в якій валюті). Детально опишіть майно, стан квартири, не забудьте домовитися про оплату комунальних послуг. Зазвичай за світло, воду, телефон платить квартиронаймач. Важливі для вас пункти, на кшталт наявності тварин, куріння в квартирі також можна згадати в договорі.

Як здати квартиру подобово

Багатьох приваблює можливість здавати квартиру подобово. Так, грошей можна заробити більше, ніж при довгостроковій здачі квартири. Але ж і проблем досить - постійно потрібно шукати нових мешканців, частіше наводити порядок в квартирі.

Особливо подобової орендою зацікавилися зараз, напередодні Євро-2012, причому навіть ті, хто ніколи не хотів здавати квартири на короткий термін. Адже заробити можна рази в три більше, ніж зазвичай. Власники квартир замислюються, як здати квартиру в Києві, Донецьку, Харкові, Львові на період матчів футбольного чемпіонату.

Поради в цьому випадку стандартні - складіть оголошення і шукайте квартиронаймачів. Але врахуйте, що на добову оренду ніхто з вами договір укладати не буде. Тому якщо ви хочете підстрахуватися або просто боїтеся годі й шукати клієнтів на період Євро-2012, скористайтеся послугами агентства. Нехай ви заробите менше грошей, зате будете спати спокійно.

МегаМаклер: подобова оренда квартир в Києві

Вам же хочеться здати квартиру нормальним, адекватним людям?
Як убезпечити себе від можливих збитків?