Реклама
Реклама
Реклама

Типовий договір оренди Оренда квартир (нерухомості)

Використовувати типові договори оренди квартир можна при відсутності брокера або договорів у нього при довгостроковій і подобову оренду квартир Києва .
ціна за місяць 56 у.о.(№375)

Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопаді Грудень

Тел .: 0503825096, 0674064916, 0935876945 Viber / WhatsApp



орендодавцям:
Здати житло не складно. На вітчизняному ринку склалася практика, прямо протилежна світової: послуги ріелтора оплачує наймач. У всіх країнах, крім хіба що пострадянських, це робить орендодавець. Втім, і перевищення попиту над пропозицією - також суто наше явище. Навіщо витрачати свій час? Швидко і оперативно Вам допоможуть вирішити ці питання наші фахівці. Для господарів квартир послуги абсолютно безкоштовні і повна конфіденційність. Чи потрібно Вам, щоб половина міста Києва знала, що Ви здаєте квартиру?
І дзвонити після цього Вам будуть ще довго. Роздруківка може потрапити в руки співробітника податкової інспекції. Ви реєструєте укладені договори там? Якщо так, то боятися нічого.
Договори оренди підлягають обов'язковому нотаріальному посвідченню незалежно від того, на який термін вони полягають. Сума держмита в цьому випадку становить 1% від суми угоди. Нотаріус, засвідчивши угоду, зобов'язаний повідомити про це податкову адміністрацію. Власник же зобов'язаний кожні три місяці звітувати перед податківцями, реєструючи свій дохід, і платити 13% від нього ж. А розроблена Кабміном тарифна сітка розрахунку вартості оренди нерухомості, як передбачалося, не дозволить приховувати доходи. Втім, ціни так швидко змінюються, що навряд чи будь-які інструкції за ними достигнуть. У зв'язку з реєстрацією договору оренди власники отримують масу проблем. Згідно з опитуваннями, як і раніше невисокий відсоток господарів, які реєструють договір найму в податковій інспекції. Якщо і зустрічаються добропорядні налогоплатильщиков, то частіше серед власників дорогих квартир. Кажуть, власники квартир в разі реєстрації договору юридично захищені. Правда, не уточнюють, що суд у нас - справа довга і важка. Підбір клієнта заздалегідь відсіє тих, чия присутність у Вашій квартирі зайве. Рада професіонала ніколи ще не заважав, а допомога від нього очевидна. Велика кількість дрібниць, а це і є робота, і для Вас абсолютно безкоштовна.

Перший і дуже важливий етап взаємин з майбутнім мешканцем укладення договору найму. Сьогодні кожен орендодавець знає, що селити мешканця без договору небезпечно навіть за рекомендацією. Однак і договір не панацея від всіх бід, особливо якщо він складений непрофесійно і не перевірений досвідченим фахівцем. Рекомендується складати договір, навіть якщо ви здаєте квартиру на кілька днів. Юридичну силу він набуває з того моменту, як його підпишуть обидві сторони і зареєструють у відповідних органах (ЖЕК, податкова інспекція). Кожна зі сторін отримує свій екземпляр договору, причому не ксерокопію, а оригінал.

Договір найму повинен містити адресу житла, обумовлювати термін, на який воно здається, регулювати порядок розрахунків (суму орендної плати, оплату комунальних послуг, електроенергії, телефону і т.д.), а також визначати обов'язки і відповідальність сторін (рекомендується передбачити штрафні санкції за порушення умов договору).

Якщо ви здаєте мебльовану квартиру з дорогою обстановкою і побутовою технікою, то крім договору найму рекомендується скласти опис майна що знаходиться в квартирі. Кожен предмет повинен отримати коротку характеристику - рік випуску, модель, ступінь зносу, дефекти і пошкодження. Якщо предметів багато, то рекомендуємо опис складати завчасно, а при підписанні договору найму (оренди) квартири ознайомити з нею орендаря. Це дозволить заощадити час і не загострювати на цьому увагу. Опис майна має включати два акти здачі-приймання. Один з них заповнюється при здачі квартири в оренду, інший - при поверненні квартири.

Орендодавець може отримати також додаткові гарантії наприклад, гарантію від фірми, де працює орендар (особливо це актуально в тих випадках, коли мешканець прописаний в іншому місті). В цьому випадку, якщо мешканець завдасть матеріальної шкоди майну або квартирі і з'їде без попередження, збитки будуть відшкодовані його організацією.

Всі ці документи рекомендуємо складати і оформляти під наглядом фахівця.
Відпрацьовані часом договору не будуть зайвим додатком.

Орендарям (наймачам):
Пошук квартири в найм передбачає вивчення пропозиції на ринку через періодичні видання та інтернет. Інформація швидко старіє; Часто реально квартири, що здаються в періодичні видання та роздруківки потрапляють із запізненням. Оперативний пошук, як правило, призводить до переможного результату; скористайтеся повним спектром послуг, що надаються нашим ресурсом.
Пам'ятайте, що Ви завжди можете довіритися фахівцям, які зможуть оперативно вирішити Ваше питання без відволікання від цю проблему; Сума комісії найчастіше мізерна в порівнянні з витраченими нервами і часом, та й наговорити по телефону можна на кругленьку суму.
Варто? Може звернутися до фахівців?

При укладенні договору найму квартири рекомендуємо не забувати звернути увагу на:
- адреса найманого приміщення повинен відповідати адресою записаному в договорі;
- упевніться в тому, що перед Вами власник квартири або уполнамоченное особа, щоб уникнути подальших непорозумінь. Якщо власників декілька: бажано, що б вони всі підписалися під своїм наміром здавати об'єкт (квартиру) в найм; Якщо це не можливо і підписує договір оренди житла один: обговоріть, що підписує особа отримала згоду всіх власників, і несе за це матеріальну відповідальність;
- обговоріть в договорі перелік платіжей, порядок розрахунків і суми зроблених виплат, а також перевірте і внесіть до договору показання лічильника та заборгованість по телефону.
- проводити оплату слід тільки людині підписала з Вами договір найму;
якщо це його "кум або сват" або взагалі незнайомий Вам людина, то він повинен мати довіреність (рекомендуємо залишити собі ксерокопію) або в договорі найму (оренди) житла має обумовлюватися, що дана особа може отримувати орендну плату за житло;
- виплату щомісячної плати рекомендуємо фіксувати письмово (число, сума і за який період); як правило це роблять на зворотному боці договору найму або опису майна;
при цьому автограф одержувача зовсім не зайвий;
- термін дії договору як правило виключає можливість дострокового підвищення ціни в односторонньому порядку орендодавцем; Великі терміни як правило на руку наймачеві.
- не забувайте обумовити повернення застави за майно, якщо таке мало місце і час на на виселення, у разі дострокового розірвання договору.
- якщо Вас щось турбує в поведінці господаря, то Ви маєте право запросити інформацію про те, що власник квартири дієздатний (тобто може нести повну відповідальність за свої дії). З'ясувати це можна в органах опіки за місцем проживання господаря, куди рішення суду про визнання того чи іншого громадянина недієздатним надходить протягом трьох днів. Або можна попросити господаря взяти довідку в ПНД (психоневрологічному диспансері) про стан його психічного стану на даний момент. Така довідка коштує 53 грн.

Версія для друку Версія для друку

Навіщо витрачати свій час?
Чи потрібно Вам, щоб половина міста Києва знала, що Ви здаєте квартиру?
Ви реєструєте укладені договори там?
Варто?
Може звернутися до фахівців?