Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштують послуги ріелтора в різних регіонах України - інфографіка

Остаточна сума формується при індивідуальній домовленості між ріелтором і клієнтом.

Бонуси ріелтору визначаються індивідуально depositphotos.com

В інфографіку наведено середній розмір гонорару, який виплачують покупці або продавці брокерам при підписанні угоди купівлі-продажу житлової нерухомості в різних містах України. Вищенаведені показники можуть відрізнятися, оскільки про остаточний розмір комісії клієнт і ріелтор домовляються індивідуально. Про це повідомляє Domik.ua.

Читай також: Війна за спадщину: українці "воскресають", щоб продати будинки і бізнес

Найбільший гонорар брокерам залишають покупці нерухомості в Києві - від 2 до 6% від вартості квартири. За послуги, що надаються агентом в столиці, в більшості випадків платить власник житла.

У Дніпрі, Сумах, Харкові, Луцьку, Чернівцях, Львові, Одесі та Чернігів покупці залишають ріелторам від 2 до 5% від вартості квартири. Про остаточний розмір комісії агент і клієнт домовляються зазвичай індивідуально.

Про остаточний розмір комісії агент і клієнт домовляються зазвичай індивідуально

Розмір гонорару ріелтору в різних регіонах України domik.ua

За даними агентств нерухомості, дещо менший гонорар ріелтору виплачують покупці в Вінниці, Рівному, Миколаєві, Полтаві, Херсоні, Черкасах та Кропивницького - від 3 до 4% від вартості житлової нерухомості.

Читай також: Застій по-київськи: скільки коштують будинки під столицею і чому вони не продаються

Як з'ясувалося, в Ужгороді, Івано-Франківську та Тернополі послуги брокерів оцінюються в розмірі 3% від ціни на квартиру. Остаточний розмір комісії агенту формується на підставі домовленості між ним і клієнтом.

В результаті опитування самі мінімальні показники виявлені в Житомирі, Запоріжжі та Хмельницькому. У даних регіонах гонорар ріелтору складає в середньому 2-3% від вартості квартири.

Раніше повідомлялося про те, які податки слід платити при операціях з нерухомістю . Проведення операцій c нерухомістю має на увазі оплату податків і зборів, які встановлені законодавством України.