Реклама
Реклама
Реклама

Карта: наслідки ядерного вибуху в Самарі

Автори проекту Outrider опублікували інтерактивну карту , Яка дозволяє оцінити наслідки ядерного вибуху в будь-якій точці світу.

Карта показує площа, яку зачепить вибух і ударна хвиля. Можна також оцінити радіус ураження радіацією і приблизну кількість загиблих.

Користувач вибирає тип бомби (виробництва СРСР, США або Північної Кореї) і спосіб детонації - наземний або повітряний. На карті є кілька точок в Самарі: Госунівер, «Курумоч», Кряж і академія Наяновой.

Такими будуть наслідки вибуху боєголовки W87 (зараз перебуває на озброєнні США), якщо вона впаде на Держуніверситет. Радіація пошириться на просіки, Заміський парк і Ботанічний сад. Ударна хвиля знесе все аж до парку Перемоги. Хмара гарячої пилу захопить Промисловий, Залізничний, Жовтневий і Ленінський райони.

Хмара гарячої пилу захопить Промисловий, Залізничний, Жовтневий і Ленінський райони

Якщо та ж бомба впаде на аеропорт «Курумоч», гаряче хмара дійде до Малої Царевщіне і Світлого поля. Радіація залишиться на території аеропорту.

Радіація залишиться на території аеропорту

При падінні бомби W-87 на Кряж ударна хвиля торкнеться «стошка» і Преображенку, а «Південне місто» занесе гарячим попелом.

При падінні бомби W-87 на Кряж ударна хвиля торкнеться «стошка» і Преображенку, а «Південне місто» занесе гарячим попелом

Вибух американської бомби над площею Куйбишева буде, мабуть, найбільш руйнівним для міста. Радіоактивна хмара розтягнеться від площі Революції до вулиці Осипенко. Ударна хвиля дійде до станції метро «Російська», а жар після вибуху - до Сухий Самарки.

Ударна хвиля дійде до станції метро «Російська», а жар після вибуху - до Сухий Самарки

фото обкладинки звідси

Слідкуйте за нашими публікаціями в Telegram на каналі «Інше місто» , ВКонтакте і Facebook

comments powered by HyperComments