Реклама
Реклама
Реклама

Внески в СРО: членські, компенсаційні, вступні

  1. Що означає СРО
  2. У чому сенс внесків
  3. вартість допуску
  4. Які внески потрібно здійснювати
  5. Наслідки несплати внесків
  6. Засоби, які вносяться додатково

Добрий день

Добрий день. Сьогодні поговоримо про внески в СРО.

В даний час організації, що займаються будівництвом, різними дослідженнями, проектуванням великих об'єктів не можуть здійснювати свою діяльність, якщо допуску до робіт у них немає.

Якщо ж організація попри це здійснює свою діяльність - це пряме порушення вимог законодавства.

Що означає СРО

СРО - це некомерційна організація, яка об'єднує суб'єкти, що ведуть підприємницьку діяльність в конкретній галузі. Наприклад, будівельні послуги, оціночні роботи і т.д. Читайте докладніше про те, що таке СРО .

У чому сенс внесків

Внески в СРО - це обов'язкова умова для того, щоб стати членом організації. Дані виплати можна розділити на дві категорії: що сплачуються одноразово і регулярні. Їх розмір прямо залежить від того, які роботи в майбутньому буде дозволено виконувати.

Важлива інформація: Членський внесок є регулярною виплатою!

вартість допуску

Розмір вартості допуску залежить не тільки від сфери діяльності компанії, але і від того, який перелік робіт організація планує проводити в майбутньому.

Компаніям, які на ринку порівняно недавно, вступити в СРО зовсім не просто, так як потрібно заплатити за це кругленьку суму. Якщо дивитися з іншого боку, це дозволяє відразу відсікти непрофесіоналів.

Отже, вартість допуску включає в себе:

  • Внесок в компенсаційний фонд;
  • Вступний внесок;
  • Щомісячні платежі за членство;
  • Страховки цивільної відповідальності.

Які внески потрібно здійснювати

Законодавством передбачено кілька типів внесків, а саме:

  • внесок через вступ до СРО ;
  • Внесок за членство;
  • У компенсаційний фонд;
  • На певні цілі (реалізацію програм, акцій і т.д.);
  • Здійснюваний добровільно.

До того ж, для кожного внеску передбачено свій термін і розмір оплати.

Отже, зупинимося на кожному з них докладніше.

Внесок за вступ до СРО - виплачується єдиний раз. Сума платежу в даному випадку не обумовлена ​​конкретно і залежить від органів управління СРО. Причому розмір його відрізняється в залежності від виду діяльності компанії.

Внесок за членство - є платежем регулярним, вноситься поквартально. СРО самостійно встановлює його розмір. За допомогою членських внесків покриваються витрати СРО на оренду приміщень, оформлення документації і так далі.

Варто сказати, що несплата членських внесків в СРО загрожує притягнення до дисциплінарної відповідальності. Якщо ж несплата виникає періодично, це може бути підставою для виключення з СРО.

Компенсаційний внесок в СРО - саме він дозволяє СРО ручатися за якісний рівень тих робіт, які виконують його учасники. Якщо компанія, що складається в СРО, виконала роботи на низькому рівні, замовник має право вимагати компенсацію від СРО. Обсяг виплати в цьому випадку буде пропорційний сумі укладеного договору.

Що стосується суми подібного внеску, то його розміри можуть коливатися від 150 тисяч до півтора мільйонів рублів (для компанії що займаються проектуванням і дослідженнями).

На певні цілі (цільової) - платіж є обов'язковим, але в це ж час вноситься він нерегулярно. Його обсяг, і час внесення визначаються керівним складом СРО.

Здійснюваний добровільно - є таким платежем, рішення вносити який приймає тільки сам учасник СРО. Якщо він чітко вказує, на що повинні бути витрачені ці кошти, то по-іншому використовувати їх не можна.

Розміри і терміни внесення таких платежів не регламентовані документами.

Важливо знати: незалежно від того, з якої причини було припинено членство в СРО, вже внесені кошти повернуті не будуть.

Наслідки несплати внесків

Якщо член СРО не сплачує необхідні внески, у нього може бути відкликаний допуск, і навіть взагалі припинена діяльність організації.

Засоби, які вносяться додатково

У деяких СРО передбачені так звані додаткові внески. Вони вносяться щорічно і всі члени СРО зобов'язані їх оплачувати.

На закінчення варто сказати: Процедура вступу в СРО - процес досить трудомісткий. Для цього потрібно зібрати весь пакет необхідних документів, здійснити всі необхідні внески.

Також при виборі СРО для вступу варто звертати увагу на наявність додаткових внесків, щоб уникнути зайвих фінансових витрат.