Реклама
Реклама
Реклама

Розрахунок по страхових внесках - приклад заповнення форми КНД 1151111 2019

  1. З чого складається декларація
  2. Основні нюанси при заповненні
  3. Зразок і приклад КНД 1151111
  4. Титульний аркуш
  5. Розділ 1
  6. розділ 3
  7. причини переходу

Розрахунок по страхових внесках (КНД 1151111) - нова форма ФНС для того, щоб оцінити правильність сплати внесків до фондів. Саме в такій формі з 2017 платниками подається звітність до податкового органу.

Завантажити бланк КНД 1151111 для заповнення: в форматі PDF і в форматі Ексель . У цих бланках присутні абсолютно всі розділи і можливі додатки.

Приклад першої сторінки нової форми можна побачити на зображенні: Приклад першої сторінки нової форми можна побачити на зображенні:

З чого складається декларація

Розрахунок по страхових внесках - бланк, який платники внесків тепер будуть заповнювати щокварталу і подавати до розгляду до закінчення місяця, наступного відразу за звітним кварталом.

Порядок складання розрахунку є заповнення трьох його розділів, кожен з яких містить інформацію певного виду.

Перший розділ присвячується безпосередньо проведення розрахункових операцій. Вони відбуваються на базі ставок, визнаних чинними на 2017 рік:

  • для пенсійного страхування - це 22%;
  • для медичного - 5,1%;
  • для соціального - 2.9%.

Другий розділ обговорюваного документа будуть заповнювати тільки ті підприємства, які керують фермерським або селянським господарством. Рядові ІП або організації звільнені від заповнення цієї частини.

Третій розділ присвячений внесенню інформації по кожній застрахованій особі від цього підприємницького об'єкта. Тут знаходяться і суми виплат, і розрахований внесок по кожному робітникові.

Якщо загальна сума внесків не буде відповідати підсумовування по кожному окремому робітникові, то розрахунок буде визнаний не представлених. У п'ятиденний термін підприємець буде зобов'язаний внести коригування та подати його заново. У цьому випадку подача додаткового документа буде датована днем ​​здачі першого варіанту, тобто штрафу послідувати не повинно.

Якщо ж підприємець не вніс відповідні корективи, документ буде вважатися неподаною, а значить, порушника чекає:

  • 200 рублів штрафу за прострочення;
  • 5% від суми внеску при поданні річної звітності;
  • сума штрафу за річним розрахунком не повинна бути менше 1000 рублів, але і не повинна перевищити 30% від тієї суми, яка розрахована як внесок за цей період;
  • в деяких випадках податківці можуть блокувати банківські рахунки ІП або організації.

Основні нюанси при заповненні

Заповнення відбувається в рукописному або електронному форматі. Для цього варто використовувати кулькову ручку з чорним або синім чорнилом. Не можна вносити виправлення за допомогою коригувальних засобів, пошкоджувати сторінки.

Заповнюється розрахунок зліва направо починаючи з лівого верхнього кута. Текст вноситься великими літерами друкованого типу навіть в рукописному варіанті, на місцях, де інформація не вноситься, ставляться прочерки. Суми виражаються за допомогою рублів і копійок.

Відправка звіту відбувається в електронному форматі, якщо число співробітників перевищує 25 людина. Якщо чисельність менше, підприємець може самостійно принести звіт в податкову службу, або це може зробити представляє його обличчя на підставі довіреності. Також розрахунок можна надіслати рекомендованим листом, описавши його вкладення.

Зразок і приклад КНД 1151111

Приклад заповнення у форматі PDF ви можете скачати по засланні або побачити на зображеннях нижче.

Титульний аркуш

Титульний аркуш

Розділ 1

Розділ 1

Розділу 2 в нашому випадку немає, так як організація не є фермерським господарством.

розділ 3

розділ 3

причини переходу

Вже всім відомо, що страхові внески у 2017 році потрапили під контроль податкових органів. Так уряд планує поліпшити дисципліну виплат внесків підприємцями. Податківці раніше вже виконували такі функції.

За допомогою цих змін в руках ФНС планують зосередити близько 7,5 трлн. рублів. передбачивши ЕССС , Уряд планував, що сплачуватися всі внески будуть однією сумою, а розподіл цих сум за сферами страхування буде безпосередньо відбуватися всередині ФНС. Основне призначення цієї перетрубації - полегшити роботу податковим структурам.

На ділі ж крім оновлених звітних документів до позабюджетних фондів підприємства взяли на себе обов'язок складати ще один узагальнений документ, порушення при складанні та здачі якого неминуче спровокують штраф.

Дивіться також відео про нову форми звітності: