Реклама
Реклама
Реклама

Початковий внесок за іпотечним кредитом. Хочеш взяти кредит - накопичити грошей.

  1. СПОЧАТКУ накопичуємо
  2. СПОЖИВЧИЙ КРЕДИТ НА ПЕРШИЙ ВНЕСОК
  3. Беремо ІПОТЕКУ з нульовим початковим ВНЕСКОМ

В даний час близько 50% угод купівлі нерухомості відбувається із залученням позикових коштів

В даний час близько 50% угод купівлі нерухомості відбувається із залученням позикових коштів. Як правило, позичальники вносять 30 і більше відсотків вартості житла, що купується.

Позиція банків до початкового внеску по іпотечному кредиту цілком зрозуміла - якщо людина має накопичення, це говорить про його платоспроможності. При відсутності особистих коштів банк має більший ризик неповернення цього кредиту. Таким чином, банк цілком природно реагує на розмір і наявність початкового внеску - за допомогою процентної ставки.

З урахуванням того, що мінімальний внесок в більшості банків зараз складає близько 10%, а так само те, що вам необхідно буде витратитися на витрати, пов'язані з оцінкою квартири , Її страхуванням, реєстрацією і т.д., при покупці квартири вартістю 6 млн. Руб., Вам необхідно мати на руках суму не менше 700-850 тисяч. Де ж взяти необхідну суму?

СПОЧАТКУ накопичуємо

Якщо ви купуєте квартиру з метою поліпшення житлових умов, то в якості початкового внеску ви виплачуєте кошти, виручені від продажу старої квартири. Однак так відбувається не завжди. Що ж робити, якщо ви не маєте коштів на початковий внесок? Один з варіантів - збирати. Для того, щоб інфляція якомога менше впливала на ваші накопичення, необхідно відкрити рахунок. На жаль, пропозицій, при яких ви могли б відкрити рахунок в тому банку, в якому плануєте брати іпотеку, відкладаючи щомісячну суму, рівну розміру платежу по кредиту і тим самим підтверджуючи свою платоспроможність, на ринку небагато. Вам доведеться самому вибрати найбільш прийнятний для вас вклад в будь-якому банку. Середня річна ставка за вкладами до 700 000 рублей зараз становить 10%.

СПОЖИВЧИЙ КРЕДИТ НА ПЕРШИЙ ВНЕСОК

У тому випадку, якщо коштів на початковий внесок у вас немає, а накопичити їх не представляється можливим, можна взяти споживчий кредит для сплати внеску. Варто зауважити, що банки категорично не вітають такий варіант.

Як правило, такий вихід із ситуації доречний в тому випадку, якщо позичальник, беручи споживчий кредит, планує найближчим часом отримання коштів від продажу будь-яких наявних активів - наприклад, машини, і зможе незабаром погасити кредит. Справа в тому, що процентна ставка за споживчим кредитом досить висока, а погасити його потрібно за короткий час. Так що навантаження на позичальника, у якого виникає необхідність оплачувати обидва кредити - споживчий та іпотечний - зростає в кілька разів.

Беремо ІПОТЕКУ з нульовим початковим ВНЕСКОМ

У тому випадку, якщо жоден з варіантів вам не підходить, чи можете ви взяти кредит без початкового внеску взагалі? За оцінкою фахівців, зараз таких програм вкрай мало, особливо після кризи. Як правило, банки, що дають іпотеку при нульовому первинному внеску, беруть високу комісію за видачу кредиту, розгляд заявки і т.д. Багато банків передбачають додаткову заставу, наприклад, в якості наявного у вас автомобіля або будь-якої нерухомості (наприклад, дачі). До того ж саме по кредиту з нульовим початковим внеском ваша річна процентна ставка буде набагато вище, ніж навіть в разі, якщо у вас на руках є хоча б 10% від вартості майбутнього житла.

В даний час не менше половини жителів Росії потребує вирішення квартирного питання. Іпотека для них один з поширених способів вирішення цього питання, адже для того, щоб накопичити на квартиру, середньостатистичному росіянину потрібно не менше двадцяти років. Саме тому до зобов'язань по кредиту необхідно ставитися як до неминучого, так само як і до початкового внеску, який необхідний для отримання кредиту.

Де ж взяти необхідну суму?
Що ж робити, якщо ви не маєте коштів на початковий внесок?