Реклама
Реклама
Реклама

Купити квартиру в Києві: як і скільки відкладати

  1. Відкласти реально, але це не точно
  2. Що буде з ринком нерухомості через кілька років - загадка

Щоб купити квартиру в Києві, налаштовуємося на те, що мінімальна ціна одного квадратного метра в новобудові становить 15,5 тисяч гривень (приблизно 580 доларів). При купівлі однокімнатної квартири можна вкластися в 543 000, але не дивлячись на відносно невисоку ціну, далеко не кожна сім'я може відкласти таку суму без відчутного збитку для бюджету.

Існує кілька варіантів, як заощадити і відкласти на жадані метри

Існує кілька варіантів, як заощадити і відкласти на жадані метри

Відкласти реально, але це не точно

Як підрахували експерти, якщо зростання доходів компенсує подорожчання житла, то на квартиру на "вторинці" з середньою зарплатою доведеться відкладати 8 років, на простору "однушку" в споруджуваному будинку - 6 років.

Як підрахували експерти, якщо зростання доходів компенсує подорожчання житла, то на квартиру на вторинці з середньою зарплатою доведеться відкладати 8 років, на простору однушку в споруджуваному будинку - 6 років

Що буде з ринком нерухомості через кілька років - загадка

Навіть якщо кожен місяць переводити відкладені гроші в долари, ніхто не може точно спрогнозувати, як зміниться ринок нерухомості через 6 або тим більше 8 років.

Є ще один варіант - оформити іпотеку. Тоді доведеться зібрати на перший внесок, а решта виплачувати частинами. Іпотеку можна отримати на термін до 20 років. Наприклад, "Укргазбанк" і банк "Глобус" разом з корпорацією "Укрбуд" пропонують взяти нерухомість в іпотеку під 0,01% на перший рік. На решту 19 років річна ставка у "Укргазбанку" складе 18,9% (при внеску від 50%), а у "Глобуса" - 21,9% (з початковим внеском 60%).

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що зараз відбувається з цінами на оренду нерухомості в українській столиці. Найчастіше в столиці орендують однокімнатні квартири. Так, в березні 40% на ринку оренди нерухомості доводиться на "однушки". 33% потенційних орендарів потребують кімнатні та шукають для оренди двокімнатне житло. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 7% орендарів підшукують таке житло.