Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека під материнський капітал

  1. Які документи потрібні?
  2. Іпотека і материнський капітал: переваги і недоліки.

Головна - Материнський капітал Меню

7531

Іпотечне кредитування дозволяє істотно поліпшити житлові умови особам різних соціальних і вікових категорій. Сьогодні можна знайти безліч програм, призначених для кредитування різних категорій позичальників. Однією з такої категорій є сім'ї з дітьми. Для подібних позичальників банки готові запропонувати ряд пільгових умов кредитування, які, як правило, полягають в зниженою процентної ставки за іпотекою , Можливості отримати відстрочку по поверненню кредиту при народженні дитини, а також в можливості збільшити термін кредитування. В даний час серед різноманітних іпотечних продуктів можна знайти такий, як іпотека з використанням материнського капіталу.

В даний час серед різноманітних іпотечних продуктів можна знайти такий, як іпотека з використанням материнського капіталу

Такий продукт дозволяє сім'ям, які мають право на отримання материнського капіталу, використовувати його в якості початкового внеску по іпотечному кредиту. З точки зору існуючого законодавства скористатися іпотекою під материнський капітал можливо в будь-якому банку. Разом з тим далеко не всі банки готові кредитувати подібних позичальників, однак, ті кредитні організації, які виділяють іпотеку з використанням материнського капіталу в самостійний продукт, дають таким позичальникам реальний шанс на отримання іпотечного кредиту. Проте, потрібно пам'ятати про те, що особам, які бажають використовувати материнський капітал в рахунок іпотеки необхідно дотримати як мінімум дві головні умови:

  • Розмір початкового внеску, встановлений банком, не повинен перевищувати розмір материнського капіталу;
  • Позичальник повинен мати стабільний дохід, який дозволяє йому виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках іпотечного кредиту.

Які документи потрібні?

Крім стандартних документів для отримання іпотеки , Які надаються в банк, позичальникові, які планують здійснити оплату іпотеки материнським капіталом, згодом необхідно буде звернутися і Пенсійний фонд. Тут, крім документів, що засвідчують свою особу і підтверджують власну реєстрацію, надаються:

  • Сертифікат на отримання материнського капіталу;
  • Заява з проханням використовувати його в якості початкового внеску по іпотечному кредиту;
  • Копія договору позики, укладеного з кредитною організацією;
  • Лист позичальника, в якому він дає зобов'язання оформити придбану нерухомість в часткову власність зі своїми дітьми і чоловіком / дружиною. Надання подібного листа є також умовою погашення іпотеки материнським капіталом.

Іпотека і материнський капітал: переваги і недоліки.

Головним недоліком іпотеки з використанням материнського капіталу є те, що процес її розгляду і схвалення більш тривалий у порівнянні зі стандартними програмами. Також позичальникові потрібно бути готовим до того, що він буде активно працювати не тільки з банком, але і з Пенсійним фондом і як наслідок збирати великий пакет документів для іпотеки. Однак взяти іпотеку під материнський капітал не так складно як здається.

Якщо раніше проблема виведення материнського капіталу лягала цілком на плечі позичальника, то сьогодні банки активно допомагають в цьому своїм клієнта, допомагаючи підготувати необхідний набір паперів. Крім того зараз широко поширені такі програми як іпотека плюс материнський капітал, які спочатку припускають участь материнського капіталу в іпотеці. Головним достоїнством подібного продукту є те, що участь у такій програмі дозволяє скористатися іпотекою тим, у кого не вистачало власних заощаджень на перший внесок, а тим, хто міг здійснити такий внесок - взяти меншу суму в борг.

Які документи потрібні?
Які документи потрібні?