Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека для молодої сім'ї без початкового внеску: де і як?

  1. Які документи потрібні банку для видачі іпотеки?
  2. Скільки це коштує?
  3. Бійтеся пасток

Пошук варіантів придбання власного житла рано чи пізно наштовхує пару закоханих на думку про те, що іпотека для молодої сім'ї без початкового внеску - не такий вже поганий варіант Пошук варіантів придбання власного житла рано чи пізно наштовхує пару закоханих на думку про те, що іпотека для молодої сім'ї без початкового внеску - не такий вже поганий варіант. Крім отримання власного житла і гарного стимулу одружитися, приймаючи рішення про спільне кредиті, ви отримуєте зайвий шанс стати згуртованою сімейною командою.

Звичайно, є і негативні моменти: чималі відсотки по кредиту, хвилювання за кожен внесок (як би не запізнитися з платежами) і тривалість виплат. Але, про все по порядку.

Буквально, це означає, що ви хочете купити житло, але у вас немає ніяких грошей, щоб внести за нього частину суми. Тобто, кредит, якщо ви його отримаєте, ви цілком витратите на покупку. Багато банків знижують відсотки за іпотечним кредитом, якщо у вас все ж є готівка (різниця ставки може досягати декількох відсотків).

Набагато охочіше банки видають кредити тим, у кого вже є кредитна історія. Якщо у ваших планах позику на квартиру, готуйтеся до цього заздалегідь - візьміть за рік-півтора до «моменту ікс» невеликий кредит. Акуратно платите його - і ось, в наявності кредитна історія.

А ось брати кредит, щоб зробити його початковим внеском, а потім ще намагатися оформити іпотеку не варто. Швидше за все, банк не схвалить її, адже він «побачить» вже взятий непогашений кредит.

Які документи потрібні банку для видачі іпотеки?

Різні банки мають специфічні вимоги. Але всюди точно знадобляться:

  • Паспорт + копія;
  • Трудова книжка + копія, + довідка за ф. 2НДФЛ.

В офісі банку ви заповніть заяву з описом вашої прохання до фінансової організації та зазначенням вашого майна і анкетних даних. На підставі заяви банк повинен прийняти рішення, схвалити чи вам запитану суму.

Скільки це коштує?

середній іпотечний відсоток на ринку - 12-15%. Але можна знайти і дешевше. Наприклад, якщо у вас є діти, або ви знайшли держпрограму субсидування, під умови якої потрапляєте. іпотека без початкового внеску для молодої сім'ї - справа витратна. Крім виплат по кредиту, будьте готові оплатити:

  • послуги оцінювача;
  • нотаріуса (до 4-5% від ціни угоди);
  • буде потрібно заплатити податки;
  • застрахувати об'єкт застави і власне життя (а також співпозичальників і поручителів).
  • банківські комісії, збори за роботу з документами і супровід угоди.

Бійтеся пасток

Уважно вивчіть договір, оцініть свої можливості. Прорахуйте, скільки станете платити через рік, а через п'ять років? Пильно пошукайте підступ. Ось лише деякі приклади фінансових пасток.

  • Іпотека "молода сім'я" без початкового внеску видана під найменший відсоток (5-7%), але банк просить ще пару відсотків комісії в місяць. Начебто, не принципові суми. Але це не вигідно на 400%: комісія нараховується не на залишок суми, а на величезний початковий позику.
  • Погашення пропонується аннуитетом. Або, навпаки, введені не враховані вами санкції за дострокові платежі.
  • Вас відправляють страхуватися до конкретного агенту, у якого ціни вищі за середньоринкові.
  • Обов'язково заздалегідь цікавтеся сумами штрафів, щоб не опинитися в безвихідному становищі.

Звичайно, будь-який кредит, а вже тим більше довгостроковий, - це непросте завдання. Але це того варте, адже її підсумком буде власне житло і щаслива сім'я.


Які документи потрібні банку для видачі іпотеки?
Скільки це коштує?
Які документи потрібні банку для видачі іпотеки?
Скільки це коштує?
Прорахуйте, скільки станете платити через рік, а через п'ять років?