Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека без первісного внеску

Всім відома приказка «Скупий платить двічі»

Всім відома приказка «Скупий платить двічі». І все ж багато громадян, які вирішили придбати власне житло в кредит, шукають спосіб, як заощадити з самого початку. На сьогоднішній день існує така програма кредитування як іпотека без початкового внеску. І дана програма, як показує статистика, є вельми затребуваною в російському суспільстві. Часто бувають такі випадки, коли грошей немає навіть на перший внесок. Тому в даній статті піде мова про банках, що надають таку послугу, а також розберемо, як існують альтернативи іпотеці без початкового внеску.

По-перше, варто відразу зазначити, що існує правило: чим більше початковий внесок по іпотеці, тим меншу відсоткову ставку запропонує банк і тим менше буде щомісячний платіж по кредиту.

По-друге, існує комісія за оформлення і видачу кредиту, покупка страхового полісу, послуги ріелтора і юриста, тому витратитися Вам все ж доведеться. Звичайно, існують варіанти, що виключають подібні витрати, але таку іпотеку дуже важко знайти, а коштувати вона буде ще дорожче.

Давайте тепер розглянемо, в яких банках на сьогоднішній день пропонують своїм клієнтам оформити іпотеку без початкового внеску.

банк Радянський

Дане банківську установу пропонує іпотечний кредит з відсотковою ставкою 16% річних. В даному випадку розмір одноразової комісії за видачу кредиту становить 3,5% від усієї суми кредиту. До того ж доведеться придбати страховку життя і здоров'я позичальника, а також застрахувати придбану нерухомість. Кредит видається терміном до 15 років. Вік позичальника повинен бути в межах від 21 року до 60 років.

Тепер мова піде про альтернативні варіанти. У такому випадку замість початкового внеску можна запропонувати банку заставне забезпечення.

  1. В даний час багато банків оформляють іпотечний кредит позичальникам, які в змозі надати в якості заставного забезпечення знаходиться в їх власності нерухомість, наприклад, квартиру або будинок. В даному випадку основною умовою буде знаходження заставного об'єкта безпосереднє в тому ж районі, в якому Ви збираєтеся брати іпотеку під заставу.

    Необхідно провести оцінку нерухомості. Проводити її зобов'язані незалежні експерти. Необхідно враховувати, що банки не видають кредит більше тієї суму, на яку оцінили об'єкт застави. Тому, якщо Ваша квартира буде оцінена в 2 млн. Рублів, то банк не зможе видати Вам більш 1,5-1,7 млн. Рублів. Пам'ятайте, що при оцінці Вашої оселі експертами, необхідно знайти таку золоту середину, яка підходить і Вам, і банку.

    В якості застави не може бути прийнято банком єдине житло позичальника, а також нерухомість, несанкціоновано перепланована або знаходиться в аварійному стані. Тут виникає законне питання: навіщо влазити в борги, якщо своє житло вже є?
    І все ж, деяких такий варіант цілком влаштовує. Тому варто знати, що за такою схемою на сьогоднішній день працюють Росбанк, Росевробанк, Балтінвестбанк, МІА, МКБ і інші банківські установи. Таку ж іпотеку пропонує і Ощадбанк, який працює за програмою державної підтримки - початковий внесок в даному випадку 0%.

  2. Ще однією альтернативою початкового внеску може служити заставу у вигляді автотранспортного засобу. Таку пропозицію діє в Балтінвестбанк. Вартість автомобіля не повинна бути менше 10% від вартості передбачуваного кредиту.

  3. Для тих, хто впевнений у своє завтрашньому дні і добре зважив всі «за» і «проти», існує варіант оформити споживчий кредит, який можна отримати готівкою. Кредит можна оформити і в тому ж банку, де і іпотечний. Цей варіант не можна назвати найкращим, але коли немає іншого виходу, можна скористатися і їм. У будь-якому випадку, рішення даного питання повністю залежить від позичальника.

  4. Нарешті, материнський капітал. У 2012 році він становитиме приблизно 387 тисяч рублів. Їм можна скористатися як раз з метою внесення початкового внеску за іпотеку. Такий вид іпотеку обслуговується практично будь-яким банком Росії.

    Заявку на іпотечний кредит можна заповнити одночасно в декількох банках. У разі наявності відповідного варіанту, співробітник банку повідомить Вам протягом декількох годин.

Це все альтернативи. Якщо жоден із запропонованих варіантів Вам не підходить, є сенс відкласти покупку житла, і підкоп коштів.

На закінчення можна сказати, що іпотека без початкового внеску на сьогоднішній день цілком реально, однак такий вид кредитування спочатку передбачає дуже велику переплату.

Тут виникає законне питання: навіщо влазити в борги, якщо своє житло вже є?