Реклама
Реклама
Реклама

Документи для іпотеки в ВТБ 24: процентна ставка, початковий внесок, погашення достроково і відгуки

  1. Умови видачі іпотечного кредиту в ВТБ 24
  2. Іпотека в ВТБ 24 за двома документами
  3. Документи для військової іпотеки
  4. Документи для іпотеки з материнським капіталом
  5. Документи для іпотеки без початкового внеску
  6. Іпотека на вторинне житло
  7. Процентна ставка по іпотеці в ВТБ 24
  8. Початковий внесок
  9. Погашення іпотеки достроково
  10. Відгуки
  11. висновок

Багато експертів радять звернути увагу на іпотечні програми ВТБ банку. Чому ж вони дають такі позитивні відгуки?

  1. По-перше, це великий системний банк, який дорожить своєю репутацією.
  2. По-друге, встановлені відсоткові ставки є мінімальними.
  3. По-третє, умови договору максимально прозорі і зрозумілі клієнтові. Отже, розглянемо кредит на придбання житла від ВТБ24 більш докладно.

Отже, розглянемо кредит на придбання житла від ВТБ24 більш докладно

Умови видачі іпотечного кредиту в ВТБ 24

ВТБ24 своїм клієнтам пропонує широкий вибір іпотечних програм:

Для власників зарплатних карт банк пропонує пільгові умови кредитування і спрощену схему отримання. Також ВТБ 24 допускає оплату початкового внеску за рахунок коштів материнського капіталу.

Договір укладається на термін до 30 років. Залежно від обраної іпотечної програми розмір обов'язкового внеску становить 15 - 40% від вартості нерухомості.

Мінімальна сума кредиту - 1,5 млн рублів, а максимальна - 90 млн рублів.

До своїм потенційним клієнтам ВТБ24 пред'являє наступні вимоги:

  • вікові рамки 21 - 70 років (на дату закінчення договору);
  • загальний стаж - від 12 місяців;
  • документальне підтвердження доходів;
  • відсутність простроченої заборгованості перед іншими фінансовими установами.

Для того, щоб отримати іпотечний кредит в ВТБ24, не обов'язково бути громадянином Росії. Також не потрібно і постійна прописка на території країни. Такий лояльністю до позичальників можуть похвалитися не всі російські банки.

Процес оформлення іпотеки включає наступні етапи:

  1. Визначтеся з видом житлового кредиту та заповніть анкету на сайті банку;
  2. Розгляд заявки - потрібно до п'яти днів;
  3. Виберіть житло, яке плануєте придбати в іпотеку. На це у вас є чотири місяці. Саме протягом цього періоду дійсно позитивне рішення банку;
  4. Надайте в відділення всі папери на нерухомість;
  5. Укладіть договір купівлі-продажу, підпишіть кредитну документацію і передайте придбане житло в заставу.

У перелік обов'язкових паперів для оформлення кредиту входить експертна оцінка нерухомості. На підставі цього документа здійснюється розрахунок максимальної суми кредиту і розмір початкового внеску. У ВТБ є свої фахівці, які визначають вартість житла, тому ви зможете уникнути додаткових витрат.

Іпотека в ВТБ 24 за двома документами

Фінансова установа пропонує своїм клієнтам програму «Перемога над формальностями». Головна її особливість - мінімальний пакет документів для оформлення. Позичальнику достатньо надати лише свій паспорт і свідоцтво пенсійного страхування.

Але скористатися даними пропозицію Але скористатися даними пропозицію   м можуть тільки ті клієнти, які готові внести аванс не менше 40% від вартості нерухомості, що купується м можуть тільки ті клієнти, які готові внести аванс не менше 40% від вартості нерухомості, що купується.

Мінімальна сума кредиту - 1,5 млн рублів, а максимальна - 30 млн рублів. Процентна ставка по кредиту становить 14,1% річних. Якщо клієнт відмовляється оплачувати поліс особистого страхування, то ставка підвищується на 1%.

Договір укладається максимум на 20 років.

Мінімум документів для оформлення - головна перевага даної програми. Клієнт не зобов'язаний надавати довідку про доходи, але це зовсім не означає, що він не повинен мати офіційного працевлаштування. До позичальникові пред'являють стандартні вимоги.

Документи для військової іпотеки

Для військовослужбовців на державному рівні була розроблена пільгова іпотечна програма.

Скористатися їй можуть тільки учасники накопичувально-іпотечної системи (НІС). Відповідно до її умов військовослужбовець може придбати житло на первинному або вторинному ринку без власних фінансових вкладень.

Для цього йому потрібно стати учасником НІС. Через три роки з моменту реєстрації він може оформити іпотеку, а накопичені кошти використовувати на внесення авансового внеску. На решту суми банк видає кредит. Подальше погашення іпотеки здійснюється за рахунок виплати внесків по НДС.

Умови військової іпотеки такі:

  • максимальна сума 1,93 млн рублів;
  • процентна ставка 12,5% річних;
  • термін кредитування до 14 років. Кредит повинен бути погашений в повному обсязі до моменту досягнення позичальником 45 років;
  • обов'язковий аванс - 20%.

Для оформлення військової іпотеки буде потрібно наступний пакет документів:

  • анкета;
  • свідоцтво учасника НІС, що підтверджує право клієнта на отримання цільового кредиту;
  • громадянський паспорт
  • свідоцтво про укладення шлюбу;
  • згода дружини на передачу придбаного житла в іпотеку.

На відміну від інших програм по кредитуванню, позичальник не повинен підтверджувати свою платоспроможність. Адже відповідальність за погашення боргу лежить на державі.

Документи для іпотеки з материнським капіталом

У клієнтів ВТБ24 є можливість отримати іпотеку з використанням коштів материнського капіталу. Позичальник може їх спрямувати на погашення чинного житлового кредиту або для оплати початкового внеску. У другому випадку з моменту народження дитини має пройти не менше трьох років.

Крім стандартного пакета документів для отримання кредиту, додатково клієнт надає:

  • сертифікат на материнський капітал;
  • довідку з Пенсійного фонду про залишок коштів на рахунку;
  • свідоцтво про народження дітей та укладенні шлюбу.

На підставі повного пакету документів і буде прийнято остаточне рішення.

Крім того, що у видачі кредиту можуть відмовити через недостатню платоспроможності, негативне рішення приймається:

  • в разі придбання житла у родичів (щоб перевести в готівку материнський капітал);
  • позбавлення власників сертифіката батьківських прав;
  • скасування права усиновлення у власника сертифіката.

У більшості випадків угоди з використанням материнського капіталу можливі при купівлі нерухомості на первинному ринку. Поки об'єкт буде введений в експлуатацію, пенсійний фонд точно перерахує кошти забудовнику.

У продавця вторинної нерухомості не завжди є можливість чекати три місяці на зарахування грошей.

Документи для іпотеки без початкового внеску

У ВТБ 24 видача іпотеки без авансового платежу неможлива. Позичальник в обов'язковому порядку повинен внести первинний внесок в розмірі 15%.

Але вихід з даної ситуації все ж є.

  1. Перший варіант - оформити споживчий кредит. За рахунок отриманих коштів клієнт може оплатити аванс і інші витрати, пов'язані з оформленням іпотеки.
    Але вартість незабезпеченого позики досить висока, а термін виплати не перевищує п'яти років. В результаті позичальнику необхідно виплачувати одночасно два кредити. З такою борговим навантаженням може впоратися не кожен.
  2. Другий варіант - надання додаткової застави. Якщо внести аванс клієнт не може, то банк готовий взяти додаткову заставу. Їм може виступати нерухомість, яка вже є його власністю.
    В такому випадку максимальна сума кредиту розраховується з урахуванням вартості двох об'єктів. Даних коштів цілком вистачить для покупки житла.

Але ця угода досить витратна для клієнта. Йому потрібно застрахувати дві квартири, оплатити два договори іпотеки. Краще трохи почекати з оформленням іпотеки і назбирати гроші на внесення авансу.

Іпотека на вторинне житло

Кредит на купівлю житла на вторинному ринку користується великою популярністю серед клієнтів ВТБ24.

Отримані кредитні кошти позичальник може використовувати на придбання житлового будинку із земельною ділянкою або квартири.

Валюта кредитування - російські рублі. Максимальний термін виплати - 360 місяців. Обов'язковий перший внесок - 15%.

Базова процентна ставка - 13,6% річних. У разі відмови від страхування ставка підвищується на 1%. Якщо житло купується у компаній-партнерів банку, то клієнт отримує бонус - мінус 0,25%.

Протягом всього терміну кредитування придбане майно знаходиться під арештом банку. Його не можна продати або подарувати. Для того щоб прописати в квартиру своїх родичів, позичальник повинен отримати відповідний дозвіл банку.

Процентна ставка по іпотеці в ВТБ 24

Розмір відсоткової ставки залежить від обраної іпотечної програми. Мінімальна процентна ставка в розмірі 12% річних встановлена ​​на продукт «Заставна нерухомість».

Клієнт може придбати майно, яке вже є запорукою в ВТБ 24. Її власник не може більше виконувати взяті на себе зобов'язання і прийняв рішення продати житло.

Максимальна процентна ставка встановлена за програмою «Перемога над формальностями». Клієнт не підтверджує свої доходи документально, тому у банку більш високі ризики не отримати вчасно видані гроші. Саме тому і встановлено підвищену ставка.

При отриманні кредиту позичальник обов'язково повинен вия При отриманні кредиту позичальник обов'язково повинен вия   снить наступні нюанси: снить наступні нюанси:

  • розмір процентної ставки;
  • її тип - плаваюча або фіксована;
  • в яких випадках може бути змінена процентна ставка;
  • які критерії враховуються при розрахунку відсотків по кредиту.

Всі ці відомості обов'язково вказуються в договорі.

При видачі кредиту менеджер банку зобов'язаний детально проконсультувати клієнта про порядок розрахунку відсотків.

Початковий внесок

Як ми вже вище відзначили, обов'язковою умовою отримання іпотеки в ВТБ 24 є внесення авансового платежу.

Мінімальний внесок встановлено за програмами іпотека на готове житло і покупка на первинному ринку. При оформленні військової іпотеки буде потрібно аванс не менше 20%, а за програмою «Перемога над формальностями» - 40%.

Чим більше внесок зробить клієнт, тим краще для нього. В такому випадку зменшується сума кредиту, а відповідно і переплата по ньому. Великий аванс - гарантія успішної виплати іпотеки.

Погашення іпотеки достроково

У більшості випадків договір укладається на максимальний термін для зниження розміру щомісячного платежу. Але, щоб зменшити переплату по кредиту, кожен позичальник докладає максимум зусиль для дострокового повернення боргу. У кожному банку встановлені свої правила на дану операцію.

Згідно з угодою в ВТБ24 не передбачено ніяких обмежень і мораторіїв. Виконати часткове або повне погашення по кредиту можливо в будь-який робочий день.

Для цього клієнт повинен внести необхідну суму грошей на розрахунковий рахунок і скласти заяву на дострокове погашення. Після часткової виплати банк перераховує графік обов'язкових внесків.

Відгуки

Ірина

Про купівлю своєї квартири ми з чоловіком мріяли з дня весілля. Але реалізувати цю мрію довго не виходило. Начебто і дохід був стабільний, але збирати на свої квадратні метри потрібно було роками. Тому ми і вирішили оформити іпотеку.

За порадою друзів звернулися в ВТБ 24 і нітрохи не пошкодували про свій вибір. Наших заощаджень вистачило на внесення авансу в розмірі 40%. Позитивне рішення нам повідомили вже через три дні.

В цілому процес оформлення кредиту зайняв близько 15 днів. Договір ми уклали на 10 років. Намагаємося погашати кредит достроково. Якщо нічого не зміниться в гірший бік, то до Нового року закриємо іпотеку і зможемо зітхнути з величезним полегшенням.

Олександр

Ми з дружиною протягом останніх п'яти років змушені були знімати квартиру. А потім вирішили, що краще платити в банк відсотки за своє житло, ніж тільки віддавати орендну плату.

У мене відкрита зарплатна картка в ВТБ24, тому за кредитом і вирішили звернутися до цієї організації. Дуже задоволені рівнем обслуговування і тарифами в ВТБ24.

висновок

Іпотечні програми від ВТБ24 - це реальна можливість придбати своє житло. Клієнтам доступні кілька продуктів, які дозволяють оформити іпотеку на пільгових умовах. Не пропустіть свій шанс - подайте заявку і незабаром відсвяткуєте новосілля.

Чому ж вони дають такі позитивні відгуки?