Реклама
Реклама
Реклама

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Порада юриста

  1. Новий шлюб: як зберегти нажите?
  2. Після розлучення: кому виплачувати кредит?
  3. Іпотека, потім розлучення: як поділити квартиру?
  4. Квартира після розлучення.
  5. Про розділ майна під час розлучення.
  6. Розлучення, а що потім? ...
  7. І все ж ... У нових економічних умовах ...
  8. Пройшов рік.
  9. Це реально?
  10. Фантастична історія з реального життя.
  11. Розлучення і розділ майна
  12. Шлюб і іпотека.
  13. Розлучення і кредити
  14. Чи є різниця на кого оформляти квартиру, що купується в шлюбі?
  15. кредит перед розлученням
  16. Про дітей, квартиру і материнський капітал
  17. Розділ при розлученні
  18. Кредит при розлученні
  19. Розділ майна при розлученні
  20. Жіл.субсідіі після розлучення
  21. розлучення і поділ майна
  22. розлучення і термін давності на розділ майна після розлучення
  23. Угода про розподіл майна

зміст:

Укладаючи шлюб, думай про розлучення. Так можна коротко охарактеризувати запитання учасників конференції "Сімейні відносини" Чи доведеться дружині після розлучення виплачувати взятий чоловіком кредит? Кому після розлучення дістанеться квартира, якщо оформлена на чоловіка, а іпотеку платили разом? На ці та інші запитання відповідає адвокат Тимур Чанишева.

До змісту

Новий шлюб: як зберегти нажите?

Мені трохи за 40, зустрічаюся з чоловіком на кілька років старше. Я заробляю в кілька разів більше за нього. Поки ми не одружені, але думаємо зареєструвати шлюб. Спільних дітей не плануємо, у кожного є вже виросли діти. Як мені підстрахуватися, щоб в разі чого не втратити нажите самостійно? Шлюб не перший. Квартира, машина, дача у кожного свої.

Хорошим рішенням у вашій ситуації міг би стати шлюбний договір, який можна зробити висновок як до вступу в шлюб, так і вже перебуваючи у шлюбі. Шлюбний договір оформляється в письмовому вигляді і нотаріально посвідчується. У цьому договорі ви можете обговорити всі майнові і матеріальні питання так, як обопільно цього захочете.

Якщо не укладати шлюбний договір, то все майно, яке ви придбаєте в період спільного проживання, буде вашою спільною власністю і у випадку розлучення підлягає розподілу між обома подружжям. При цьому не має ніякого значення, ким із подружжя купувалося майно, на кого з них воно оформлено і ким із подружжя вносилися кошти.

Те майно, яке належить вам зараз, тобто до вступу в шлюб, і майно, яке ви можете отримати, будучи в шлюбі, але в дар або в порядку спадкування, а також предмети індивідуального користування (одяг, взуття) буде вашим особистим майном і розділу в разі розлучення не підлягає.

Хотілося б відобразити ще один дуже важливий момент: якщо ваш чоловік в період спільного проживання з вами зробить вкладення, значно збільшують вартість особисто вашого майна, - наприклад, зробить капітальний ремонт у вашій квартирі або виконає капітальну прибудову до вашого приватного будинку, - то в разі розлучення він зможе звернутися до суду за визнанням вашого майна спільною власністю. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо у вас немає шлюбного договору, в якому б ви обмовили такі моменти.

До змісту

Після розлучення: кому виплачувати кредит?

Ситуація: чоловік і дружина живуть більше року окремо, є діти. Дружина виплачує взятий в шлюбі кредит. Нещодавно відбувся суд, подружжя розвели. Однак чоловік на суд не з'явився, судове рішення не отримав, так що він поки не в курсі. Чи загрожує, що якщо дружина подасть на розлучення (розділ майна, аліменти ), То він повісить на неї ще один кредит, про який дружина не знала. Таке можливо? Як дружині уникнути виплат по кредиту чоловіка?

Чоловік дійсно міг взяти кредит, про який дружина могла не знати. Жінці в цій ситуації залишається тільки чекати: подасть колишній чоловік позовну заяву в суд для того, щоб провести поділ спільного майна подружжя (куди входять і борги, в тому числі кредит), чи ні. Термін подачі позовної заяви у чоловіка складає три роки з моменту розлучення або з того моменту, коли чоловік дізнався про розлучення - в разі, якщо він не дізнався про це раніше з поважних причин.

Однак щоб «повісити», як ви висловилися, на дружину ще один кредит, чоловікові в суді потрібно буде довести кілька моментів. По-перше, що кредит, який він брав, був узятий в інтересах сім'ї і зі схвалення дружини і був витрачений на потреби сім'ї. По-друге, що в той момент вони з дружиною не тільки були одружені, але і вели спільне господарство. Якщо жінка зможе довести зворотне - що про кредит вона не знала і грошей не бачила, що коли брався кредит, вони з чоловіком спільне господарство вже не вели і як чоловік і дружина не проживали, - тоді погашенням кредиту чоловікові доведеться займатися самому.

Крім того, жінка може вже зараз вийти в суд з позовною заявою не тільки про розподіл майна, а й про розподіл зобов'язань по виплаті свого кредиту - якщо вона доведе, що брала його і використовувала на потреби сім'ї, під час спільного проживання і ведення господарства з колишнім чоловіком.

Крім того, жінка може вже зараз вийти в суд з позовною заявою не тільки про розподіл майна, а й про розподіл зобов'язань по виплаті свого кредиту - якщо вона доведе, що брала його і використовувала на потреби сім'ї, під час спільного проживання і ведення господарства з колишнім чоловіком

До змісту

Іпотека, потім розлучення: як поділити квартиру?

Познайомилися з чоловіком 2 роки тому, у нього в іпотеку була куплена квартира без початкового внеску. Ми одружилися, народилася дитина, відразу внесли материнський капітал для часткового погашення іпотеки. І ще моя мама дала 400 тис. Руб., Ми їх теж внесли.

Коли вносили гроші мами, чоловік написав розписку, що отримав гроші від мене і зобов'язується половину квартири оформити на нашого спільного дитини. (У мене ще є дитина від першого шлюбу.) А другу половину розділити між мною, їм, моєю дитиною і нашим спільним дитиною в рівних частках. Це після виплати іпотеки. Про розлучення тоді ніхто не думав. Папір ця складена в довільній формі і не завірена нотаріусом. Іпотеку платити ще років 16.

Підкажіть, що мені зараз такого зробити, щоб в разі розлучення не залишитися на вулиці з двома дітьми? І якщо ми дійсно розлучимося, на що я можу претендувати? І чи може чоловік мене вигнати з цієї квартири і залишити без усього?

Щоб вам зараз підстрахувати себе, було б непогано зробити висновок з чоловіком шлюбний договір. Закон дозволяє це зробити не тільки до вступу в шлюб, а й під час проживання в шлюбі. Такий договір оформляється в письмовій формі та засвідчується у нотаріуса. У шлюбному договорі ви можете узаконити вашу з чоловіком домовленість з приводу квартири.

Якщо шлюбний договір між вами не буде укладено, то в разі розлучення при розділі майна ви повинні будете довести в суді, що квартира, хоча і була спочатку оформлена вашим чоловіком ще до шлюбу з вами, фактично є вашою спільною власністю. Тому що в період шлюбу ви внесли в рахунок погашення іпотеки материнський капітал і грошові кошти вашої мами. А згодом вносили оплату за квартиру коштами, що являють спільно нажитим майном. Зберігайте документи, розписки - в разі розлучення вони стануть в нагоді вам в суді.

Юридична компанія "Адвокат Преміум"

Питання та відповіді

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Рада юриста"

Квартира після розлучення.

Квартира після розлучення .. Житло. Юридична. Обговорення юридичних питань, консультації фахівців на теми спадщини, нерухомості, оформлення Квартира після розлучення. Добридень! Підкажіть будь ласка. Планую найближчим часом розлучатися.

Про розділ майна під час розлучення.

Років 7-8 пройшло після розлучення, я тоді ще в школі вчився .. Консультація юриста: розділ майна при розлученні і квартира в іпотеку. Як розділити двокімнатну квартиру при розлученні, якщо не виходить за обопільною згодою?

Розлучення, а що потім? ...

Вообщем гряде розлучення, 10 років шлюбу коту під хвіст. Що буде після? Мені 37, синові 8. Квартира в іпотеці, борг 600 тис. Я сама пройшла через розлучення багато років назад. Чоловіка нового не знайшла, а от роботу і заробіток великий у мене є. Уже багато років можу дозволити собі і ...

І все ж ... У нових економічних умовах ...

Головна> Сім'я> Розлучення> Розірвання шлюбу. Моя історія. Після шести років шлюбу, коли доньці було п'ять, важкий і болісний розлучення, жили з батьками БМ, де мене вважали ніким, так не соромлячись і говорили, коли йшла було сказано, що увезёшь на собі, то й ...

Пройшов рік.

Пішов після 21 року шлюбу, зараз живе з молоденькою дівчинкою, яка старше нашої дочки на три роки. Про його відхід не шкодую, але гризе Щось відбувається з свідомістю жінки після розлучення. Вважаю найкращим варіантом зміна усвідомлення через сподівання на Бога.

Це реально?

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Розділ майна при розлученні). Слідами ... про нерухомість в шлюбі і до. Після тим про дошлюбне і спільну нерухомість і спостережень різних воєн навколо цього в житті, замислююся я ...

Фантастична історія з реального життя.

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Розділ майна після розлучення. > Якщо б вона хотіла розділу майна, вона б заявила про це в суді при розлученні. кредит перед розлученням.

Розлучення і розділ майна

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Порада юриста. розлучення і поділ майна. Вихід є такий: важливо, щоб він не подав позов про розподіл Розлучення і розділ майна. За час шлюбу були куплені ще 2 хороші машини, дача і ...

Шлюб і іпотека.

Іпотека: 1. зміцнює шлюб 2. відстрочує розлучення 3. прискорює розлучення. Брали великий кредит на одну квартиру, потім іпотеку на іншу. Виплатили і живемо в ній. Разом) Думаю, при спочатку нормальних відносинах це згуртовує, так само як інші спільні справи.

Розлучення і кредити

Розлучення і кредити. ДД! Підкажіть, будь ласка, що відбувається з іпотечними кредитами при розлученні? Один вихід, вибачатися перед сестрою, при зустрічі Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність.

Чи є різниця на кого оформляти квартиру, що купується в шлюбі?

Шлюбу 10 років, я і діти прописані у моїх батьків, чоловік - у своїх. Близькі до покупки своєї квартири. Оформляйте на себе, все одно буде спільна власність. Або відразу в рівних частках на двох, у разі розлучення не треба буде виділяти частку.

кредит перед розлученням

Розлучення, розділ майна, квартира в іпотеку: як правильно? 10 питань юристу. Чоловік до шлюбу взяв кредит і регулярно вносив платежі до того, як Один вихід, вибачатися перед сестрою, при зустрічі Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність.

Про дітей, квартиру і материнський капітал

У дружини 2 дитини від першого шлюбу, у чоловіка - теж 2 дитини від першого шлюбу. Чоловік і дружина живуть разом з молодшою ​​дитиною дружини. ПИТАННЯ: при народження загального дитини і отримання материнського капіталу, який потім піде на часткове погашення іпотеки ...

Розділ при розлученні

Розділ: Розлучення (Подскажите по ситуації з розділом майна). Розділ при розлученні. Консультація юриста: розділ майна при розлученні і квартира в іпотеку. Розділ при розлученні. Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність.

Кредит при розлученні

кредит перед розлученням. кредит перед розлученням. збираюся розлучатися, з чоловіком проживаємо разом., спільного господарства нет.Без мого відома він днями взяв кредит на дуже велику суму ... Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Порада юриста.

Розділ майна при розлученні

Розділ: Дружина і чоловік (розділ майна при розлученні). А вам? А вас близька (популярна в Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Укладіть шлюбний договір перед розлученням, в якому вкажіть кому яка нерухомість відходить після розлучення.

Жіл.субсідіі після розлучення

Жіл.субсідіі після розлучення. Допомоги, пільги, аліменти. Юридична. Обговорення юридичних питань, консультації фахівців на теми спадщини, нерухомості Процедура розлучення в сім'ї з дітьми. Аліменти і утримання дитини після розлучення.

розлучення і поділ майна

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Після розлучення: поділ майна подружжя. Квартира в іпотеку, погашення кредиту. Термін подачі позовної заяви у чоловіка складає три роки з моменту розлучення або з того моменту, коли ...

розлучення і термін давності на розділ майна після розлучення

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Консультація юриста: розділ майна при розлученні і квартира в іпотеку. Терміни, на які можна оформити іпотеку, бувають різними і залежать від обраного банку і виду програми кредитування ...

Угода про розподіл майна

Розділ майна після розлучення: іпотека, кредит, власність. Після розлучення: поділ майна подружжя. Квартира в іпотеку, погашення кредиту. Такий договір оформляється в письмовій формі та засвідчується у нотаріуса.

Новий шлюб: як зберегти нажите?
Після розлучення: кому виплачувати кредит?
Іпотека, потім розлучення: як поділити квартиру?
Розлучення, а що потім?
Це реально?
Кому після розлучення дістанеться квартира, якщо оформлена на чоловіка, а іпотеку платили разом?
Як мені підстрахуватися, щоб в разі чого не втратити нажите самостійно?
Таке можливо?
Як дружині уникнути виплат по кредиту чоловіка?
І якщо ми дійсно розлучимося, на що я можу претендувати?