Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека для молодої сім'ї в Ощадбанку - Банки - Мільйон крок за кроком

  1. Умови вступу в програму
  2. Особливості іпотечного кредиту «молода сім'я» - приємні і не дуже
  3. Що ще потрібно знати про іпотечну програму молода сім'я?

Іпотека для молодої сім'ї в 2011 році в Ощадбанку Росії дозволяє молодим сім'ям обзавестися власним житлом на пільговий умовах.

Іпотека для молодої сім'ї в 2011 році в Ощадбанку Росії дозволяє молодим сім'ям обзавестися власним житлом на пільговий умовах

Умови вступу в програму

Для поліпшення житлових умов громадяни, які бажають скористатися іпотечним кредитом «Молода сім'я» повинні задовольняти ряду вимог Ощадбанку, а саме:

  • Хоча б один з подружжя повинен бути молодше 35 років (якщо наприклад дружині вже виповнилося 35 років і чоловікові стільки ж, то кредит не дадуть)
  • Шлюб повинен бути офіційно зареєстрованим і підтвердженим (цивільний шлюб "не пройде»). Або на кредит може розраховувати неповна сім'я, тобто одинока людина, якій ще немає 35 років з дитиною
  • У чоловіка повинні бути вирішені питання зі службою в армії (наприклад, якщо ще не служив і в доступному для огляду майбутньому є ймовірність призову в армію, то Сбербанк, очевидно, відмовить в кредиті «молода сім'я».

Особливості іпотечного кредиту «молода сім'я» - приємні і не дуже

По-перше, максимальна сума кредиту складає:

  • До 80% вартості житла, що купується в разі, якщо у подружжя немає дітей
  • До 85% вартості житла, що купується в разі, якщо у подружжя є діти

Відповідно, початковий внесок становить мінімум 15%, якщо у сім'ї є діти і 20% від вартості житла в разі, якщо дітей немає.

Крім залежності від наявності дітей, сума кредиту, що видається також залежить від платоспроможності сім'ї - яку суму сім'я зможе щомісяця виплачувати для погашення іпотечного кредиту.

По-друге. Інший приємною особливістю іпотечного кредиту «молода сім'я» є можливість відстрочки погашення іпотечного кредиту при виплаті основного боргу (так званого тіла кредиту) в двох випадках:

  • Якщо в період виплати іпотечного кредиту народився ще одна дитина - в цьому випадку відстрочка може надаватися до 3 років
  • на період будівництва житла-в цьому випадку відстрочка може надаватися до 2 років

Але в будь-якому випадку термін кредиту не може бути збільшений більш, ніж на 5 років. А сама іпотека надається Ощадбанком на термін до 30 років (включно). Але з урахуванням можливої ​​відстрочки виплату іпотечного кредиту можна розтягнути аж на 35 років.

По-третє. Умови іпотечного кредиту «молода сім'я» Ощадбанку Росії надають можливість стати со-позичальниками чоловіка і навіть батьків шлюбної пари (як одного так і обох). При визначенні суми кредиту враховуються доходи подружжя як з основного місця роботи, так і інші доходи. А у батьків-созаёмщіков враховується дохід тільки з основного місця доходу (або розмір пенсії).

Ця особливість обліку доходів з-позичальників може вплинути на рішення банку про суму кредиту, що видається в бік збільшення. Крім того, при визначенні суми кредиту до уваги можуть піти активи, якими володіють подружжя, а саме:

  • Нерухомість у володінні (як житлова так і нежитлова) вартістю від 1 мільйона рублів
  • Земельні ділянки у володінні
  • Автомобілі або інші транспортні засоби вартістю від 600 тисяч рублів і віком не більше трьох років
  • Цінні папери

Що ще потрібно знати про іпотечну програму молода сім'я?

Важливо знати, що «Молода сім'я» - це така програма Ощадбанку, яка допоможе взяти іпотечний кредит на більш вигідних умовах, ніж «стандартний» кредит Важливо знати, що «Молода сім'я» - це така програма Ощадбанку, яка допоможе взяти іпотечний кредит на більш вигідних умовах, ніж «стандартний» кредит. А іпотечних кредиту в Ощадбанку три види:

  • Кредит на нерухомість
  • кредит іпотечний
  • Кредит іпотечний +

Умови по кредитах краще уточнити в місцевій філії Ощадбанку.

І на завершення статті наведемо умови і процентні ставки за іпотечним кредитом:

Термін Початковий внесок до реєстрації іпотеки
об'єкта нерухомості після реєстрації іпотеки
об'єкта нерухомості до 10 років 15 ... 30% 15,75% 14,25% 30 ... 50% 15,50% 14,00% від 50% 15% 13,5% 10 ... 20 років 15 ... 30% 16% 14, 5% 30 ... 50% 15,75% 14,25% від 50% 15,25% 13,75% 20 ... 30 років 15 ... 30% 16,25% 14,75% 30 ... 50% 16% 14,5 % від 50% 15,5% 14%

Марія Іванькова | 31 січня 2010 года (оновлено 24 січня 2011 року)