Реклама
Реклама
Реклама

Де взяти гроші на квартиру? 4 надійних варіанта від експертів

  1. 1 варіант. Накопичення з зарплати
  2. 2 варіант. Укласти договір довічного утримання з пенсіонером
  3. 3 варіант. Оформити кредит
  4. 4 варіант. Відправитися на заробітки

Придбати власне житло хочеться кожній молодій сім'ї і не важливо, чи буде це власний приватний будинок, або ви віддасте перевагу купити трикімнатну квартиру в Cypгyтe, головне, щоб місця вистачило і батькам, і майбутнім дітям. Питання про те, де взяти гроші на квартиру, особливо в молодому віці, хвилює багатьох. Отримуючи середню зарплату, зазвичай вистачає коштів тільки на нормальне харчування, а що вже говорити про людей з мінімальним заробітком. У особливо старанних виходить відкладати певну суму з зарплати (в середньому 10-30%), але такими темпами на квартиру доведеться відкладати років 20.

1 варіант. Накопичення з зарплати

Важливо навчитися правильно розподіляти свої доходи, щоб вистачало і на нормальне життя, і 30% від заробітку ви могли відкласти щомісяця. Якщо ви отримуєте середню зарплату, то з такими темпами за рік вийде зібрати близько 1000 доларів (на сьогоднішній момент ця валюта стабільніша). Якщо гроші зберігати «під матрацом», то збирати доведеться близько 20 років. Якщо ж покласти в банк під хороші відсотки, то за їх рахунок можна скоротити час приблизно до 7 років. Зберігати гроші краще в валюті, так як можна захиститися від інфляції.

2 варіант. Укласти договір довічного утримання з пенсіонером

Цей варіант поганий тим, що вам знадобиться якийсь початковий капітал (близько 25% від вартості квартири). Ви підписуєте договір з пенсіонером, видаєте йому обумовлену частину від вартості квартири і далі щомісяця виплачуєте певну суму. Після смерті пенсіонера квартира переходить в ваше володіння.

3 варіант. Оформити кредит

Для цього також потрібно початковий внесок (ті ж 25% від загальної вартості квартири), а потім почнете щомісяця виплачувати банку обумовлену суму. На жаль, відсотки по кредитах на житло досить великі, і ви можете переплатити за 20 років кредиту суму в розмірі 18% від її вартості. Зауважте, що в перші роки ви виплачуєте саме відсотки, а не вартість самої квартири, тому в разі втрати платоспроможності, ви просто втрачаєте житло.

4 варіант. Відправитися на заробітки

Якщо молода сім'я хоче назбирати гроші на житло, то разом поїхати на заробітки - відмінний варіант. Залежно від країни, бажання заробити, вашої кваліфікації, для збору повної вартості квартири знадобиться кілька років. Якщо ж їде одна людина, то звичайно це час збільшується.


Ключові слова: купити трикімнатну квартиру, сурогат, накопичення, договір довічного утримання, кредит, заробітки, початковий капітал, відсотки