Реклама
Реклама
Реклама

Чи дає Сбербанк кредит з поганою кредитною історією

  1. Як отримати позику з поганою кредитною історією
  2. Що може зробити банк лояльніше?
  3. Які документи потрібні
  4. поступове поліпшення
  5. Інші варіанти

Чи можна взяти кредит в Ощадбанку з поганою кредитною історією ? Таким питанням задаються багато, що проштрафилися з кредитами в інших банках. Бути може, у вас несподівано сталися фінансові проблеми, і ви не змогли віддати борг вчасно - і ось вже дізнаєтеся, що ваша кредитна історія серйозно зіпсована, таке трапляється. А потім може виникнути необхідність взяти новий кредит, тоді і починається пошук інших банків, які можуть дати гроші в борг. Але знайти їх не так просто, тому що всі банки беруть дані із загального бюро кредитних історій і дізнаються з нього про всі неплатежі і затримках, допущених потенційним клієнтом. І все ж, чи можна отримати позику в Ощадбанку, якщо кредитна історія зіпсована? Про це і поговоримо.

Як отримати позику з поганою кредитною історією

Якщо ви зіпсували історію затримками виплат, то отримати позику в Ощадбанку стане дуже непросто.

Провідний банк країни дає кредити лише надійним позичальникам, критерії відбору у нього дуже суворі, і навіть якщо ваша кредитна історія не безнадійно зіпсована неповерненнями або численними простроченням, а лише зіпсована парою прострочень, то при простому зверненні в банк вас чекатиме практично гарантований відмова.

Тому звертатися потрібно трохи складніше, і так - слід розуміти, що об'ємний позику отримати точно не вдасться, тому мова далі піде лише про невеликий позику. Коли ви підтвердите за допомогою його виплати свою благонадійність, банк може переглянути ставлення, і вам дадуть вже серйозну позику.

Але щоб отримати навіть невеликий позику, необхідно мати постійну роботу зі стабільною заробітною платою. У вас вона є? В такому випадку слід звернутися в бюро кредитних історій за даними про свою історію, після чого з ними вирушити до кредитного експерта. З його допомогою можна буде виробити стратегію для оформлення позики навіть при зіпсованої кредитної історії, але від вас будуть потрібні додаткові гарантії, такі як заставу, поручительство і тому подібні.

З його допомогою можна буде виробити стратегію для оформлення позики навіть при зіпсованої кредитної історії, але від вас будуть потрібні додаткові гарантії, такі як заставу, поручительство і тому подібні

Коли цей етап пройдено, залишиться підготувати документи, передати їх в банк і очікувати рішення - чи дасть Сбербанк кредит з поганою кредитною історією. Але поки що ми розглянули всі етапи лише коротко, а тепер настав час розібрати всі складові - від чого буде залежати рішення банку, і як підвищити свої шанси на те, що воно виявиться позитивним.

Що може зробити банк лояльніше?

  • Сильно виростуть шанси отримати позику, якщо ви отримуєте заробітну плату на карту Ощадбанку - адже ризики банку будуть нижчими, оскільки він контролює ваші кошти, і, крім іншого, співробітники банку знають, що у вас точно є стабільний щомісячний дохід.
  • Щоб отримувати кредити, корисним буде розміщення депозиту на рахунку Ощадбанку - працює це так само, як і в попередньому випадку, тобто раз ви довірили гроші банку, значить, і він вам може довіряти в більшому ступені.
  • Забезпечення нерухомістю. Якщо банк даємо вам кредит, він ризикує засобами, і тим більше цей ризик великий, якщо ваша кредитна історія не дуже хороша. За допомогою нерухомості в якості застави ви врівноважуєте ризик банку, тим самим компенсуючи свою «неблагонадійність».
  • Порука також допомагає, адже і воно знижує ризики банку. якщо по кредиту не розплатившись ви, то це доведеться робити вашій поручителю. Кредитна історія у нього повинна бути позитивною, він повинен бути офіційно працевлаштований і мати стаж. Таким чином, порука гарантує банку, що його гроші будуть повернуті.

Таким чином, порука гарантує банку, що його гроші будуть повернуті

Які документи потрібні

Набір документів стандартний: паспорт, довідка про доходи, копія трудової, завірена роботодавцем, ІПН та страхове свідоцтво. При наявності поручителя будуть потрібні також його паспорт і довідка про доходи.

Через вашого становища бажано додати додаткові документи (хоча вони не є обов'язковими), такі як медичний поліс, документи на автомобіль, закордонний паспорт і так далі. Всі вони покликані підтвердити вашу спроможність.

поступове поліпшення

Цю тему ми вже трохи торкалися, але лише в контексті можливості взяти в банку лише невеликий кредит, тепер же відзначимо, що можна цілеспрямовано покращувати свою кредитну історію, беручи невеликі позики один за іншим. Кожна своєчасна виплата позики позитивно впливає на кредитну історію, так можна розраховувати на її поліпшення, і на те, що згодом знову відкриється можливість брати і великі позики.

Інші варіанти

Якщо ж вам так і не вдалося отримати кредит в Ощадбанку, можна підійти до питання з іншого боку.

Якщо гроші потрібні для покупки якогось товару, або щоб придбати туристичну путівку, то є можливість взяти цільову позику прямо на місці - в магазині або туристичному агентстві. Вимоги в такому випадку будуть нижче, і, можливо, вдасться її отримати. Однак слід відразу попередити, що відсотки при такому способі виявляться вище.

Можна оформити кредитну карту - зазвичай, якщо порушення в кредитній історії некритичні, отримати її цілком можна. Але ліміт по карті буде спочатку невеликий, і не варто розраховувати отримати серйозну суму. З іншого боку, що стягується відсоток також виявиться вище, ніж при звичайному кредиті.

Найдорожче обійдеться взяти гроші в МФО або автоломбарді. Там і там відсотки стягують в рази вищі, ніж в банках, і при цьому надаються лише невеликі суми на короткий термін. При цьому звернення до МФО може бути виправданим тому, що в них є спеціальні програми, що дозволяють за короткий термін «відмити» кредитну історію. Якщо ви вирішили вдатися до такої, то варто приготуватися до витрат. Однак і працює це швидко і ефективно - вже через тиждень-два ви з легкістю зможете отримати в банку хоч іпотеку. В іншому ж випадку виправлення кредитного рейтингу розтягнеться довгий термін - не так-то просто довести банкам, що ви стали повністю благонадійність позичальником.

І все ж, чи можна отримати позику в Ощадбанку, якщо кредитна історія зіпсована?
У вас вона є?
Що може зробити банк лояльніше?