Реклама
Реклама
Реклама

Який кредит можна погасити материнським капіталом в 2019 році?


Цікавитесь тим, який вид кредиту можна погасити за допомогою материнського капіталу в цьому році? Саме цьому питанню ми і присвятили нашу сьогоднішню статтю, де охоплені всі напрямки по використанню державної субсидії для багатодітних сімей.

Основна інформація

Почнемо з довідковою інформацією: в поточному році розмір гос.поддержкі сім'ям з двома і більше дітьми складе 453.026 рубл. Право на отримання цих коштів родина має тільки один раз, тобто навіть є у вас народилася двійня або трійня , То кошти ви отримаєте тільки на одну дитину.

На сьогоднішній день є кілька можливостей використання материнського капіталу:

  1. оплата навчання дитини,
  2. збільшення пенсії матері,
  3. реабілітація та лікування дитини-інваліда,
  4. поліпшення житлових умов . Саме останній напрям є найбільш популярним серед багатодітних сімей, про нього й поговоримо.

Кілька років тому активно велися розмови про те, щоб дозволити сім'ям направляти кошти з МК для оплати автокредиту, тому що покупка автомобіля для багатьох є пріоритетною, ніж придбання житла. На жаль, дана ініціатива не знайшла схвалення у Уряду, і до сих пір не прийнята законодавчо.

Найчастіше власники МК направляють отримані гроші на покупку нерухомості. Що ж означає формулювання «Поліпшення житлових умов»? Говорячи більш зрозумілою мовою, це можливість отримання іпотечного кредиту з урахуванням материнського капіталу, який може бути використаний в такий спосіб.

  • В якості початкового внеску - така можливість з'являється у позичальника тільки в тому випадку, якщо дитині вже виповнилося 3 роки;
  • В якості оплати основного боргу або відсотків по кредиту - в даному випадку можна направити наявний у вас капітал, не чекаючи, поки дитина досягне віку 3 років;
  • Для збільшення суми іпотечного кредиту, якщо це не дозволяють зробити ваші власні кошти.

Зверніть увагу, що не можна купувати житло за мат.капітал у близьких родичів, тобто мам, тат, бабусь, дідусів, сестер і братів, про це ми детально розповідаємо тут .

У яких банках можна погасити іпотеку материнським капіталом?

Не всі російські компанії працюють з таким видом фінансування. Звернутися за іпотекою за умовами можливості використання мат.капітала можна в наступні організації.

Крім цього, ви можете оформити спеціальну «Сімейну іпотеку» в тому випадку, якщо у вас з'явився другий або третій малюк після 1 січня 2018 р. В цьому випадку можна придбати житло під пільгову ставку в розмірі 6% річних, детальні умови описані тут .

Як погасити іпотеку за допомогою сертифіката?

Ось докладна інструкція:

  1. Для початку виберіть кілька пропозицій з продажу нерухомості, які вам підходять, визначитеся з необхідною сумою для покупки квартири або будинку,
  2. Виберіть банківську організацію, в якій ви плануєте кредитуватися,
  3. Зверніться особисто в обраний банк, дізнайтеся перелік необхідних документів, зберіть їх, принесіть в відділення і подайте заявку на отримання кредиту,
  4. Дочекайтеся схвалення заявки,
  5. Підпишіть кредитний договір,
  6. Зберіть документи за потрібною вам об'єкту нерухомості, принесіть їх у банківський офіс,
  7. Отримайте кредит,
  8. Зверніться в ПФР і напишіть заяву на переказ грошових коштів на рахунок в банку для погашення заборгованості, реквізити потрібно взяти у кредитора.

Відзначимо, що у всіх банків є свої вимоги як до самого позичальника, так і до тієї нерухомості, яка підходить під іпотеку. Вони завжди індивідуальні, дізнаватися про них потрібно у банківських співробітників.

Чи можна перевести в готівку МК?

Ще недавно переведення в готівку сертифіката було неможливим, всі подібні схеми були визнані шахрайськими, і дуже жорстко переслідувалися законом. Однак, криза і реальне фінансове становище багатьох сімей внесли свої корективи, які були ініційовані Президентом РФ і Урядом.

Так, якщо у вас з'явився другий або наступна дитина після 1 січня 2018 року, і ви визнані такими, що потребують, то ви можете оформити зі свого МК щомісячні виплати. Розмір виплат визначається конкретним регіоном, де ви проживаєте, і «прив'язаний» він до щомісячного прожиткового мінімуму (МРОТ). В середньому, виплата становить 10.000 рублів.

Як її отримати? Потрібно звернутися до відділення ПФР зі своїми документами і паперами на дітей, щоб оформити відповідну заяву. Розглядається воно протягом 10 робочих днів, і якщо ваш дохід буде визнаний недостатнім, тобто у вас на кожного члена сім'ї припадає менше прожиткового мінімуму, то ви зможете отримувати з наступного місяця виплату.

Регіональний материнський капітал

Нагадаємо, що крім основної форми підтримки, в нашій країні також діє регіональний МК, який можна отримати як за першого, так і за наступних дітей. І ось його кошти можна витратити на покупку автомобіля.

Таке право є у жителів наступних регіонів:

  • Камчатський край,
  • Орловська область,
  • Новосибірська область,
  • Ульяновська область,
  • Калінінградська область.

Таким чином, в 2019 році погасити материнським капіталом можна тільки іпотечний кредит, ніякі інші види використання МК в кредитування не дозволені!

Цікавитесь тим, який вид кредиту можна погасити за допомогою материнського капіталу в цьому році?
Що ж означає формулювання «Поліпшення житлових умов»?
У яких банках можна погасити іпотеку материнським капіталом?
Як погасити іпотеку за допомогою сертифіката?
Чи можна перевести в готівку МК?
Як її отримати?