Реклама
Реклама
Реклама

"Вежа Федерація" - Найвища будівля в Росії

Найперша висотка в світі була побудована в 1885 році в Чикаго. Вона була десятиповерхового і досягала «зростання» 42 метра.

За півтора століття світ досить сильно витягнувся. Зараз лідер, а це вежа Бурдж Халіфа, свого предка перевершує в 20 разів. І це не межа. У світі більш 2,5 тисячі хмарочосів, 60 з них надвисоких, а 702 заввишки більше 200-от метрів. Абсолютний лідер за кількістю висоток - Китай.

А як справи йдуть в Росії?

Перше місце по висоті і кількості хмарочосів займає, звичайно, Москва. Саме в ній знаходиться найвища будівля в Росії і в Європі.

Найвища будівля в Росії - це «Вежа Федерація». Вона, правда, ще недобудована, але за проектом її висота буде 506 метрів разом зі шпилем. Вежа складається з двох будівель: «Захід» в 242 метра і 62 поверхи вже красується, а над «Сходом» в 360 метрів і 93 поверху щосили трудяться будівельники. Разом зі шпилем, який повинен з'явитися, і виходить рекордна висота.

унікальність проекту

• Вежа Федерація - це комплекс хмарочосів, які зводяться на 13 ділянці Московського міжнародного ділового центру. Проект висоток розробляли Сергій Чобан разом з Пітером Швегер.

• За проектом, в найвищій будівлі в Росії, та й в Європі, будуть офіси і готельні апартаменти. А в закритих мостах між хмарочосами «Захід» і «Схід» розташовуються кафе і ресторани. Вже зараз на останньому, 62 поверсі «Заходу» працює ресторан Sixty.

• За словами представників компанії-забудовника, будуються хмарочоси з міцного бетону марки В90. Тобто при прямому попаданні літака в висотку, хмарочос встоїть.

• Підставою для комплексу «Вежа Федерація» є фундамент, в основу якого покладена масивна бетонна плита. На її заливку було витрачено 14 тисяч кубічних метрів бетону, це досягнення навіть було зафіксовано в книзі рекордів Гіннеса.

• Застосовані новітні системи скління, які розроблені спеціально для «Вежі Федерація» німецькими та китайськими фахівцями. Поверхня скла відображає сонячну радіацію, при цьому зберігаючи оптимальну температуру в приміщенні. За щільністю скло наближене до параметрів теплостойкости цегляної стіни. На той момент, коли в Башті почали застосовувати дану технологію, вона не використовувалася ні в одному хмарочосі світу.

На той момент, коли в Башті почали застосовувати дану технологію, вона не використовувалася ні в одному хмарочосі світу

• У комплексі «Вежа Федерація» 67 ліфтів.

• Будівля «Вежа Федерація» активно використовується як екскурсійний об'єкт, ставши другим проектом на території Москва-Сіті, де про його історії і унікальності у всіх подробицях розповідає навчений гід. Також «Вежа Федерація» знаменита в світі як висотна будівля для екстремалів (бейсджамперів, верхолазів) і в якості майданчика для кіно і відео зйомок (телешоу, реклама, кіно)

• До 2010 року на будівлі були встановлені найвищі електронний годинник в світі - розташовані на висоті 229 м на фасаді вежі «Захід» комплексу «Вежа Федерація» з боку Третього транспортного кільця вони були визнані найвищими в світі і увійшли в Книгу рекордів Гіннесса.

Вид з «Вежі Федерації»

Вид з «Вежі Федерації»

вид на Білий Дім вид на Білий Дім   вид на Москва-Сіті   вид на Крилатське   вид на вежу Меркурій вид на Москва-Сіті вид на Крилатське вид на вежу Меркурій

За оновленими даними на 2016 рік: Будівництво найвищої будівлі в Європі «Вежі Федерація» знаходиться на завершальному етапі. В даний час будівельники приступили до робіт з благоустрою прилеглої території. До кінця року всі роботи будуть завершені.

Читайте також: Падаючі вежі Росії

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть лівий Ctrl + Enter.

А як справи йдуть в Росії?