Реклама
Реклама
Реклама

Житель Мончегорска постане перед судом за вирощування марихуани

Слідчим відділом по місту Мончегорськ Слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по Мурманської області завершено розслідування кримінальної справи відносно 35-річного жителя міста Мончегорска , Що є на даний момент скоєння злочину чинним співробітником поліції . Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 228 КК РФ (зберігання наркотичного засобу у великому розмірі), ч. 1 ст. 231 КК РФ (незаконне культивування рослин, що містять наркотичні засоби у великих розмірах).
В ході попереднього слідства встановлено, що обвинувачений з 2015 року по квітень 2018 року культивував рослина - конопля - з яких згодом отримував наркотичні засоби канабіс (марихуанна), зберігаються без мети збуту.
В результаті взаємодії слідчих з відділом з контролю за оборотом наркотиків ОМВД Росії по місту Мончегорськ злочинна діяльність обвинуваченого була пресечена.В ході проведених слідчих дій у обвинуваченого за місцем проживання, за місцем реєстрації, в належному йому гаражі, а також в дачному будинку виявлено та вилучено понад 100 кущів цієї рослини, а також більше 4 кілограм наркотичного засобу канабіс (марихуанна).
В рамках розслідування кримінальної справи проведено 35 судових експертиз, допитано десятки свідків.
Крім того, за даним фактом Управлінням МВС Росії по Мурманської області проведено службову перевірку, за результатами якої співробітник поліції звільнений з органів внутрішніх справ за негативними підставами.
За результатами розслідування кримінальної справи слідчим внесено подання про вжиття заходів щодо усунення обставин, що сприяли вчиненню злочину на адресу територіального підрозділу УМВС Росії по Мурманської області . В даний час слідством зібрана достатня доказова база, в зв'язку з чим кримінальну справу із затвердженим прокурором обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті.