Реклама
Реклама
Реклама

Документи для зміни права власності

  1. Чи необхідно міняти документи на власність після зміни прізвища? Після укладення шлюбу дружина вирішила...
  2. Є питання до юриста?
  3. уточнення клієнта
  4. Шукаєте відповідь? Запитати юриста простіше!
  5. Чи потрібна заміна свідоцтва про право власності?
  6. уточнення клієнта
  7. Відповіді юристів (13)
  8. Є питання до юриста?
  9. Зміна прізвища в документі на право власності
  10. Відповіді юристів (2)
  11. уточнення клієнта
  12. Шукаєте відповідь? Запитати юриста простіше!
  13. Зміна свідоцтва про власність
  14. Відповіді юристів (4)
  15. Є питання до юриста?
  16. Шукаєте відповідь? Запитати юриста простіше!
  17. Зміна імені та прізвища. Чи потрібно міняти свідоцтво про державну реєстрацію права на власність?
  18. перевірено ціан
  19. перевірено ціан
  20. Дивіться також:

Чи необхідно міняти документи на власність після зміни прізвища?

Після укладення шлюбу дружина вирішила взяти прізвище чоловіка.

Що робити з док-ми на власність? У МФЦ р Москви мені сказали, що свідоцтво на власність потрібно буде поміняти, а в інших джерелах дізналася, що досить при собі мати свідоцтво (або копію) про укладення шлюбу.

То який же варіант правильніше з юридичної точки зору?

Відповіді юристів (3)

Відповіді юристів (3)

Зміна прізвища не зобов'язує Вас міняти свідоцтво про право власності, оскільки фактично особа не змінюється. При цьому для всіх третіх осіб Вам доведеться показувати документи, що підтверджують зміну прізвища.

Відповідно до статті 19 Цивільного кодексу РФ громадянин має право змінити своє ім'я в порядку, встановленому законом. Зміна громадянином імені не є підставою для припинення або зміни його прав і обов'язків, придбаних під колишнім ім'ям. Громадянин зобов'язаний вживати необхідних заходів для повідомлення своїх боржників і кредиторів про зміну свого імені і несе ризик наслідків, викликаних відсутністю у цих осіб відомостей про зміну його імені. Громадянин, змінив ім'я, має право вимагати внесення за свій рахунок відповідних змін в документи, оформлені на його колишнє ім'я.

І не забувайте будь ласка оцінювати безкоштовні консультації юристів на pravoved.ru.

Є питання до юриста?

Є питання до юриста

Добрий день. Йдеться про яку саме власності? Якщо нерухомість, то при продажу достатньо пред'явити свідоцтво про шлюб, нічого міняти не потрібно. Якщо автомобіль, то на практиці, якщо при собі є свідоцтво про шлюб, то ГИБДД до цього нормально ставиться, тільки оригінал доведеться возити. Якщо продавати збираєтеся найближчим часом, то не треба міняти, при продажу так само пред'явіть свідоцтво про шлюб. Якщо не збираєтеся продавати авто, то краще поміняйте документи, просто свідоцтво про шлюб оригінал доведеться возити, є ризик псування, втрати. Але закон не зобов'язує.

уточнення клієнта

У власності 2/3 частки квартири

11 Января 2016, 12:51

11 Января 2016, 12:51

Нічого змінювати не потрібно. При продажу оригінал свідоцтва про шлюб пред'явіть і все.

Шукаєте відповідь?
Запитати юриста простіше!

Задайте питання нашим юристам - це набагато швидше, ніж шукати рішення.

m.pravoved.ru

Чи потрібна заміна свідоцтва про право власності?

Добрий день! Хотіла уточнити наступний момент.Подскажіте ласка, чи потрібно міняти Свідоцтво про право власності на квартиру, в разі якщо паспорт власника квартири був загублений, пізніше отримано був новий і далі паспорт був замінений на новий після досягнення 45 лет.Там є на даний момент в чинному паспорті інші номер і серія паспорта, а в Свідоцтві про право власності серія і номер паспорта ті, які були в загубленому паспорте.так ось, чи підлягає заміні дане свідоцтво? Ольга, м.Москва

19 Сентября 2015 року, 15:08 Ольга, м.Москва

уточнення клієнта

Т.е.правільно я зрозуміла. мені необхідно звернутися в УФРС або МФЦ за місцем знаходження майна і подати заяву про внесення змін через зміну паспорта.а терміни подачі заяви такого є? ця ситуація була давно, але те, що в свідоцтві старі дані-я виявила недавно. І ще таке питання в зв'язку з цим, а якщо я не буду продавати квартиру, тоді потрібно спеціально звертатися із заявою про внесення змін? як бути?

19 Сентября 2015 року, 15:50

Відповіді юристів (13)

Відповіді юристів (13)

Ольга, добрий день.

В обов'язковому порядку це не передбачено. У Вас в новий паспорт проставили ж дані старого паспорта?

Є питання до юриста?

Є питання до юриста

Ні, змінювати св-во не потрібно, тому що в паспорті на останній сторінці вказуються всі дані про раніше виданих паспортах

Свідоцтво є чинним і заміні не підлягає

Ольга, свідоцтво міняти не потрібно.

Навіть якщо Ви побажаєте зараз продати квартиру, в договорі купівлі-продажу Ви маєте право вказувати це свідоцтво.

Просто коли будете подавати документи на державну реєстрацію, Ви заплатите держмито за внесення змін до Єдиного держреєстру прав на нерухоме майно та угод з ним - нинішні паспортні дані внесуть.

Так що не переживайте.

І для відомості - тепер в нові свідоцтва вносяться не паспортні дані, а номер СНІЛС.

Свідоцтво міняти немає необхідності, ви можете внести зміни в ЕГРП.

Інформація Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і
картографії від 3 червня 2015 р

Відповідно до законодавства державна реєстрація в ЕГРП
є єдиним доказом існування зареєстрованого
права.
Свідоцтво ж про державну реєстрацію права було і
є документом, що засвідчує тільки факт проведення такої
державної реєстрації, тобто даний документ підтверджує лише
наступне: на дату, зазначену в ньому в якості дати видачі, за
визначеним у ньому особою зареєстровано вказане в ньому право на
підставі зазначених у свідоцтві документів на описаний в даному документі об'єкт нерухомості, про що в ЕГРП в відповідний день зроблена реєстраційний запис під відповідним номером.

Шановна Ольга! Доброго дня! А зв'язку з чим раптом виник дане питання? Шановні і професійні колеги абсолютно праві: не треба, навіть якщо Ви будете здійснювати операцію з даною квартирою. Аналогія з тієї ж нотаріальним дорученням, коли після її видачі у представника змінилося місце проживання.

Міняти свідоцтво про реєстрацію права немає необхідності. Так як зміна паспортних даних власника не тягне за собою припинення або переходу прав, а так само істотної зміни об'єкта нерухомого майна.

НАКАЗ від 1 липня 2002 N 184

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ МЕТОДИЧНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ ПО ПОРЯДКУ ПРОВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО ТА УГОД З НІМIX.

Внесення змін до Єдиного державного реєстру прав, які не спричиняють припинення або переходу прав

75. Порядок внесення до Єдиного державного реєстру прав змін, які не спричиняють припинення або переходу прав, встановлений в розділі VII Правил ведення ЕГРП. Згідно з пунктом 67 Правил ведення ЕГРП під зазначеними змінами розуміються вносяться до Єдиного державного реєстру прав відомості, які не тягнуть за собою істотної зміни об'єкта нерухомого майна, а також припинення або переходу прав на нього (зміна прізвища, імені, по батькові, місця проживання фізичної особи, найменування юридичної особи або адреси, уточнення площі об'єкта нерухомого майна, зміни при його незначній реконструкції і т.п.).

У разі, якщо будете квартиру продавати, то необхідно буде при реєстрації переходу права власності сплатити додатково державне мито за внесення змін до реєстру прав. І одночасно внесуть і зміни і проведуть перехід права власності на Покупця.

m.pravoved.ru

Зміна прізвища в документі на право власності

Підкажіть, будь ласка, раніше мною була отримана «зеленка» на квартиру. У документі вказана дівоче прізвище і дані старого паспорта. Зараз новий паспорт у зв'язку зі зміною прізвища (шлюб). Хочу продати квартиру по гендорученнями. Питання: чи потрібно міняти «зеленку» через зміну прізвища або буде достатньо документів про шлюб і свід-ве про народження і зміну імені? дякую

Відповіді юристів (2)

Відповіді юристів (2)

Привіт, Олена! Міняти Свідоцтво про реєстрацію не обов'язково. Заявити про внесення змін до Єдиного державного реєстру нерухомості можна при подачі документів на державну реєстрацію переходу права власності на квартиру за договором купівлі-продажу. У договорі купівлі-продажу Ви вказуєте нові дані про себе. Росреестр спочатку внесе зміни до реєстру без видачі вам нового документа, що підтверджує реєстрацію права, а слідом зареєструє перехід права до покупця. До документів треба буде пріложать копію свідоцтва про укладення шлюбу (оригінал уявити для звірення), або нотаріально завірену копію. За дорученням це ж зможе зробити ваш представник (за наявності повноважень в ній).

уточнення клієнта

велике спасибі за консультацію!

16 Марта 2018, 15:29

16 Марта 2018, 15:29

Багатого Вам покупця !!)

Шукаєте відповідь?
Запитати юриста простіше!

Задайте питання нашим юристам - це набагато швидше, ніж шукати рішення.

m.pravoved.ru

Зміна свідоцтва про власність

Квартиру повчило в дар від батька в 2013 році. У 2015 вийшла заміж (змінила прізвище і паспорт відповідно). Зараз постало питання про продаж цієї квартири. Питання 1. Чи потрібно міняти свідоцтво про власність, у зв'язку зі зміною прізвища? Або свідоцтво про шлюб підтверджує мою особистість? Питання 2. Чи потрібно платити податок з продажу власності, якщо квартира у власності більше 3-х років?

Відповіді юристів (4)

Відповіді юристів (4)

Згідно зі статтею 235 Цивільного кодексу Російської Федерації зміна складу власників і розміру їх часток не тягне для цих осіб припинення права власності на майно. При цьому на підставі статті 131 Цивільного кодексу Російської Федерації зміна складу власників майна та розміру їх часток передбачає державну реєстрацію такого ізмененія.Учітивая викладене, оскільки право власності на квартиру належало платнику податків (незалежно від зміни розміру його частки у праві власності на квартиру) понад три роки , доходи, отримані від її продажу, не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Податок з продажу власності Вам платити не доведеться

Згідно з Федеральним законом від 21.07.1997 №22-ФЗ «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним», зміни до єдиного державного реєстру прав (ЕГРП) вносяться зміни в разі зміни прізвища, обміну паспорта, після придбання нерухомості та реєстрації права , зміни адреси, площі та інших характеристик нерухомості. Після внесення змін до ЕГРП може бути видано повторне свідоцтво про державну реєстрацію права, що містить нові відомості про нерухомість і правовласників. При цьому не потрібно внесення змін в правовстановлюючі документи: договори, свідоцтва про спадщину тощо.

Свідоцтво про власність необхідно міняти

Є питання до юриста?

Є питання до юриста

не треба нічого переоформляти, досить надати свідоцтво про шлюб. та й не дають тепер свідоцтво, право підтверджує виписка ЕГРП.

немає, до Вас застосовується норма пyнкта 17.1 статті 217 НК в старій редакції, тому що положення статті 217.1 НК не може бути застосована.

Положення пункту 17.1 статті 217 (в редакції Федерального закону від 29.11.2014 N 382-ФЗ) застосовуються щодо об'єктів нерухомого майна, придбаних у власність після 1 січня 2016 року.

2014 N 382-ФЗ) застосовуються щодо об'єктів нерухомого майна, придбаних у власність після 1 січня 2016 року

Доброго дня! Зараз вже скасували свідоцтва про право власності. Тепер підтверджується випискою з ЕГРП. Вам необхідно буде внести зміни в ЕГРП, в частині зміни прізвища та паспортних даних, надавши новий паспорт і свідоцтво про шлюб.

Вам необхідно буде внести зміни в ЕГРП, в частині зміни прізвища та паспортних даних, надавши новий паспорт і свідоцтво про шлюб

Доброго дня! свідоцтво міняти не потрібно. При подачі документів в МФЦ потрібно подати свідоцтво про шлюб. Податок з продажу в Вашому випадку не сплачується.

Шукаєте відповідь?
Запитати юриста простіше!

Задайте питання нашим юристам - це набагато швидше, ніж шукати рішення.

m.pravoved.ru

Зміна імені та прізвища. Чи потрібно міняти свідоцтво про державну реєстрацію права на власність?

перевірено ціан

Учасник програми «Працюю чесно»

перевірено ціан

Учасник програми «Працюю чесно»

Свідоцтво про держреєстрацію, з літа 2016 року, в тому вигляді в якому вони були, скасовані. Дочекайтеся настання 2017, там і подивіться. Так само будуть внесені зміни, отже, до НГ нічого не робіть.

перевірено ціан

Учасник програми «Працюю чесно»

Необов'язково, але можна поміняти. В Росреестра, МФЦ Вашого міста.

перевірено ціан

Учасник програми «Працюю чесно»

Свідоцтво вже не отримаєте. Так що можна просто внести нові ПІБ в запис. А можна отримати за 2000р нову папірець ЕГРП. Якщо вам дуже хочеться

СНІЛС не поміняли?

Ні, змінювати спеціально не потрібно. Після внесення певних змін коли будите здійснювати дії з квартирою.

Чи обов'язково подавати цю інформацію в Росреестр? - Не обов'язково
Чи можна подати цю інформацію в Росреестр, для її актуалізації? - Можна, можливо

Олександр, номер СНІЛС при зміні ПІБ не змінюється, так само як і ІПН.

Костянтин, за програмою захисту свідків могли і особа поміняти))) разом з ім'ям.

Ви часто зустрічали в практиці, щоб ІМ'Я міняли, я б у таку людину нічого купувати б не став.

У практиці угод з нерухомістю - немає, а в життєвій практиці - не часто, але зустрічалося. Бувають деякі люди, особливо жіночої статі, які вважають, що ім'я дане їм батьками не підходить їх тонкою душевною конструкції, а іноді дійсно батьки вже нагородять дитини ім'ям, так нагородять.

Вам потрібно внести зміни в ЕГРП за 350 рублів госпошліни.Еслі потрібно підтвердження Вашого права власності, то замовите виписку з ЕГРП

Миру, якщо ви пережіваетеХотіте внести зміни до Реєстру-вносите, якщо є бажання, зайвий час і зайві 350 руб.Еслі Вам так буде спокойнее.Ето не обов'язково, тільки по Вашому желанію.Обратіться можна в будь-МФЦ міста.
Але врахуйте, що з 15 липня Свідоцтва про держреєстрацію упразднениЕслі плануєте в майбутньому провести зі своєю квартирою якусь угоду, ніяких проблем немає і з такими документами

Олександр Ковальов, нечасто, але встречала.Мало у кого які обставини в житті бивают.Однажди у мене була клієнтка, яка змінила одночасно і прізвище та ім'я і отчество.Перед законом чиста, абсолютно в здоровому глузді, просто таким чином вийшло сховатися від колишнього чоловіка-психопата.

Велике спасибі всім за відповіді, я спокійна!

www.cian.ru

Дивіться також:

  • Допоможу оформити кредит без пенсійних відрахувань ФОРУМ ГРУПИ ПРИКЛАДНОЇ ІНФОРМАТИКИ Меню навігації Користувальницькі посилання Інформація про користувача Ви тут »ФОРУМ ГРУПИ ПРИКЛАДНОЇ ІНФОРМАТИКИ» ну ось і прийшла сесія завтро о 14:00 на Аврорі »мікрокредити без застави і без [...]
  • Хто оформляє страховку для виїзду за кордон Чи потрібна страховка для виїзду за кордон Заздалегідь спланована поїздка, і мрії про насолоду красою з пізнанням культури іншої країни можуть потьмяніти в сумніві про те, чи потрібна медична страховка для виїзду за кордон? На самому […]
  • Дозвіл на будівництво Мінбуд мо Видача дозволу на будівництво Видача дозволів на будівництво об'єктів капітального будівництва, зазначених у пункті 4 частини 5 і в пункті 1 частини 6 статті 51 Містобудівного кодексу Російської Федерації (за винятком [...]
  • Закон про судових ділянках іркутської області Закон Іркутської області від 19 грудня 2014 р N 163-ОЗ "Про внесення змін до Закону Іркутської області" Про створення судових ділянок і посад мирових суддів Іркутської області "Закон Іркутської областіот 19 грудня 2014 р N 163-ОЗ" Про [...]
  • Наказ 257 мвс додатки Наказ 257 мвс додатки Зареєстровано в Мін'юсті РФ 19 іюля1995 р N 907 МІНІСТЕРСТВОВНУТРЕННІХ СПРАВ УКРАЇНИ від 5 липня 1995 г.N 257 ПРО УТВЕРЖДЕНІІНОРМАТІВНИХ ПРАВОВИХ АКТІВ В ОБЛАСТІОРГАНІЗАЦІІ ДІЯЛЬНОСТІ [...]
  • Накази по вич інфекції по рб Наказ Міністерства охорони здоров'я Республіки Башкортостан (МОЗ РБ) 30 січня 2012 р N 174-Д "Про екстрену профілактику зараження ВІЛ-інфекцією" (втратив чинність) Наказ Міністерства охорони здоров'я Республіки Башкортостан [...]
Чи необхідно міняти документи на власність після зміни прізвища?
Є питання до юриста?
Чи потрібна заміна свідоцтва про право власності?
Шукаєте відповідь?
Чи потрібно міняти свідоцтво про державну реєстрацію права на власність?
Що робити з док-ми на власність?
То який же варіант правильніше з юридичної точки зору?
Є питання до юриста?
Йдеться про яку саме власності?
Шукаєте відповідь?